Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bjolkaa

DROŻDŻE A KONDYCJA WŁOSÓW

Polecane posty

Gość bjolkaa

piszcie swoje doświadczenia- ja od 2 dni stosuje maseczkę na słabe i w ogromnych ilościach wypadające włosy dodatkowo pije drożdże piwne i juz widzę efekt- włosy sa znacznie grubsze łatwiejsze do układania- optycznie jest ich więcej, skóra tak nie prześwituje nie wiem jak długo to stosowac czy zbyt czeste maseczki nie zaszkodzą moim słabym włoskom

Gość bjolkaa
na maseczkę zwykłe drożdze jak na bułki w sklepie spozywczym mieszam z odrobina mleka albo kefiru i dodaje łyzkę miodu - taka papkę nakładam na włosy po poł godzinie spłukuje i myje - sa grubsze do picia kupiłam w aptece drozdże lewitan 8 zł 100 sztuk pozbawione enzymów(nie rosna w brzuchu :) ) - to polecił mi taki znachor bo lekarze rozkładaja ręce drogie preparaty nie pomagały

oo dzieki ci bardzo bo moje wlosy jzu sa w marnym stanie:O zawsze maialm rzadkie ateraz jescze mi leca:O

Gość bjolkaa
spróbuj i podziel się wrażeniami :) kuracja nie droga i prosta doustne preparaty typu skrzypowita h-pantoten i inne z apteki nic mi nie pomogły teraz nadzieja w tym ....

mi wlansie tez nie pomagaly jak sie skoncza upaly to pojde i kupie i zaczne stosowac, bo teraz w ten gorac strach z domu wyjsc:D

Gość To się uśmiałam
jasne po 2 dniach efekty na pewno są. dziewczynko, takie rzeczy to możesz w Bravo pisac. Karacja powinna trwać miesiac lub dłużejk wtedy moze będą jakieś efekty.

Gość a można je stosować
przy antykoncepcji hormonalnej?

Gość bjolkaa
nie pisze że przestały wypadac tylko po masczce są grubsze od razu - - substancje które sa w drożdżach widocznie wnikły w strukturę włosa i sa grubsze natychmiast- ale ja mam bardzo cieniutkie i może dlatego ten efekt jest tak widoczny- a ja nie jesten dziewczynka :) mam juz troche latek wiec głupot nie piszę :D

Gość ciekawee

Gość nikt się nie wypowie

Gość tojaaa
nie wiem co jest złego w takich cieńszych włosach.. ja mam bardzo grube.. i bym chciała, żeby mi ich trochę wypadło.. naprawdę :(

Gość bjolkaa
może odpowiem tak : ostatnio fryzjer zapytał sie mnie czy nie myslałam o peruce

Gość tojaaa
oczywiście jak jest za mało włosów to nie fajnie.. ale za duzo też nie.. Mam włosy pocieniowane.. postrzępione.. a najwyższy poziom wogóle nie pasuje do reszty..leży na innych włosach i tak sie odznacza.. jak tą warstwe biore do góry .. to bez tego naprawdę wyglądam o wiele lepiej.. a warstwa jest na całą garść.. :/

Gość pazijila
A jakie sa najlepsze tabletki drozdzowe z apteki na poprawe kondycji wlosow?

Gość taka jeednaaaa
drożdże a zwłaszcza zawarte w nich witaminy z grupy b stymuluja cebulki włosowe co notabene jest konieczne w przypadku łysienia

Gość chyba pomagaja
włosy dalej lecą ale odkąd pije drozdze czyli od 1,5 miesiąca jest wiecej wizualnie wloskow, mysle ze nowe odrastaja w zastraszajacym tempie

Gość chyba pomagaja
nie widac przeswitow jalk wczesniej :D

Faktycznie drożdże bardzo poprawiaja stan włosa, ich elastyczność, pozatym jest to dobra kuracja na wypadające włosy. Nie zalecam masek własnej roboty ze zwykłych drożdży, gdyż jest ona ciężka do spłukania. Sa preparaty w aptekach na nawilżenie włosa i ich porost na baziedrożdży, sa także maski z drożdżami. Pozatym polecam z naturalnych produktów siemie lniane i olej rycynowy.

Gość natalek
powiedzcie jak te drożdże do picia zrobic??ile wody a ile drożdzy??

Gość undostrew
drożdze piwne sa super. wystarczy kupic tabletki humavit z drozdzami pokrzywa i skrzypem , rewelka

Gość madzia17
ja miałam problem z włosami i właśnie pomogły mi zwykłe drożdże z mlekiem i miodem polecam

Gość lenka73461
A ja robię inaczej moją maskę na włosy i wcale nie jest ciężka do spłukania :). Daję: - sok z połowy cytryny - 1 żółtko - drożdże zwykłe ze sklepu jak mi się ukruszy (jakaś 1/4 kostki) To wszystko mieszam i wylewam (bo wychodzi płynne) na lekko wilgotne włosy, zwłaszcza się staram nakładać przy skórze. Zawijam w ręcznik, nagrzewam suszarką (! ważne - drożdże lubią ciepło) i tak chodzę godzinę-dwie, po czym zmywam normalnie szamponem bez problemów (szampon najlepiej bez silikonów). Ja jeszcze psikam na końcówki odżywką bo trochę mi się przesuszają. Jak ktoś nie ma tego problemu to myślę, że nie musi. Włosy najlepiej zostawić same do wyschnięcia.

Gość lenka73461
Jeszcze nie dopisałam co maseczka robi z włosami. Moje (cienkie, jasne włosy) przede wszystkim fajnie nabłyszcza (jak odżywka z silikonami, ale nie obciąża przy tym), są mięciutkie i dłużej są świeże. Myślę, że warto spróbować, zwłaszcza jeśli ktoś wszystkie składniki ma w domu ;) zapach trochę drażniący, ale przez godzinę da się przeżyć.

Gość noitonatyle
lenka gdzies ty ten topik wytrzasnęła -sprzójrz dziecko na date

Gość lenka73461
Zawsze tak masz że się czepiasz bez sensu? Poszukiwałam wiadomości o obecności wit B12 w drożdżach i jakoś natrafiłam na ten wątek. Co Ci przeszkadza że dopisałam? Miałam założyć osobny topik "moja maseczka z drozdży na włosy" i wtedy byłoby cód miod i orzeszki? Przecież takie posty wyskakują w wyszukiwarkach i trafiają tu dziewczyny poszukujące informacji... po co mają paćkać jakąś naftą czy inną oliwą na włosy,c o śmierdzi i się nie zmywa...

Gość rraaaaaaaaaanyy
odswiezenie topiku nie zaszkodzi - a maske z drozdzy, cytryny i zoltka chetnie dzis wyprobuje :) moze nie wlosy nie beda tak smierdziec jak po samych drozdzach

Gość jatezfffff
dziś wypróbowałam maseczke z drozdzy ,żółtka ,soku z cytryny i dodałam kilka kropel nafty + kilka olejku eterycznego lawendowego i nałozyłam na nieumyte włosy i tak 1h trzymam zobaczymy co bedzie

ja od czasu do czasu też stosuję maseczkę z drożdży jet rewelacyjna. kostka drożdży, żółtko, parę kropli wit. e i a, łyżeczka oleju rycynowego. Mam włosy suche i długie, jeśli się przetłuszczają to bez oleju tylko z cytryną.