Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wychowawczy

czy wychowawczy jest platny?

Polecane posty

Gość wychowawczy

Gość nie jest platny

Gość moja dzidzia
przez 2 lata 400zl, potem przez rok bezplatny

Gość wychowawczy
no to w koncu jak to jest? bo widze sprzeczne informacje

jeśli spełniasz kryteria (czyli odpowiedno niski dochód na członka rodziny) to dostajesz zasiłek... tak mi się wydaje, najlepiej doinformować się w mopsie (miejski ośrodek pomocy społ. )

Jestem drugi raz na wychowawczym i nigdy nie dostałam pieniędzy, tylko macierzyński miałam płatny. Może zależy to od dochodów na wszystkich członków rodziny. :)

Gość moja dzidzia
u mnie jest tak , ze mamy niskie dochody(maz na czarno pracuje) i dlatego dostajemy 400zl,

Nie jest platny, ale mozna dostawac zasilek wychowawczy w kwocie 400 zl, jezeli dochody na 1 osobe w rodzinie nie przekraczaja 504 zł. netto , przy czym poniewaz kobieta idzie na urlop wychowawczy to jej dochodow z poprzedniego roku sie juz nie wlicza - przebywajac na urlopie wychowawczym traci bowiem swoje dotychczasowe zrodlo dochodow. Licza sie dochody ojca dziecka z poprzedniego roku i innych osob z ktorymi sie mieszka.

Gość moja dzidzia
tak, racja, a zasilek rodzinny to zupelnie cos innego

Gość klghjbdzbngklhk
ZASIŁEK WYCHOWAWCZY NA URLOPIE WYCHOWAWCZYM jesli dochod noie przekracza 504 na osobe w rodzinie (netto) wtedy sie dostaje przez 2 lata

Gość klghjbdzbngklhk
inne osoby z ktorymi sie mieszka nie sa wliczane liczy sie dochod rodziny w sensie rodzice plus dzieci moze mieszkac babcia ale jako ze prowadzi osobne gospodarstwo domowe to nie jest jej dochod wliczany

moja dzidzia-mam pytanko a jak to jestz tym dochodem,u mnie jak urodze w grudniu to na 5 czlonkow rodziny liczac mnie i meza i tak moj dochod przekroczy te 504 zl ale przeciez jak bede na wychowawczym to moj dochod zostanie utracony wiec powinnam dostac ten zasilek? maz moj tez pracuje na czarno,

Shanntii83 - wlasnie o to mi chodzilo,nie doczytalam wyzej i nie zauwazylam twojej wypowiedzi,wiec juz znam odpowiedz pozdrawiam