Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniołeczek profe

Zgadzacie się z Manuelą Gretkowską?

Polecane posty

Camp Nou, ja ciebie proszę, nie! ja ciebie BŁAGAM!!! przeczytaj jeszcze raz, co napisałam i pokaż mi paluszkiem GDZIE ja uważam, że kobiety są lepsze, no GDZIE!!!!!! znasz słowo AMBIWALENCJA? mnie ręce i cycki opadają jak człowiek sili się na intelektualizm, a nie potrafi przeczytać kilku prostych zdań. jeszcze raz, może dotrze, ostatnia próba : przeciętna kobieta z jednej strony uważa, że facet jest lepszy i ma większe prawa, ALE z drugiej powoduje to jej frustrację i próbuje sobie to kompensować poczuciem wyższości (rodzenie, karmienie, itd), nie potrafi (bo jej NIE NAUCZONO) stanąć do konfrontacji więc ucieka się do manipulacji (głowa-szyja), a feministkom chodzi o to żeby LUDZIE CZULI SIĘ SOBIE RÓWNI, żeby uznawali swoją inność, ale nie przekształcali tego w relacje lepszy-gorszy. czy nadal masz wątpliwości? bo jeśli tak, to jestem już bezradna :P Komiczne "znam tylko z wypowiedzi w tv" no to znasz ekstremum i pokazówkę w stylu Kazi czy Kingi, ew Agnieszkę Grzybek. nie wiem, czy kiedykolwiek słyszałeś Agnieszkę Graff albo Wandę Nowicką, albo Gosię Tarasiewicz? one mają inny ton. poza tym osobowości medialne często się kreują inaczej, niż prywatnie, bo to się sprzedaje :-o a tak naprawdę znakomita większość zdeklarowanych feministek ma bardzo zdrowe podejście do życia, mają partnerów/mężów (chyba że są less ;) ), dzieci, często kilkoro i wiodą normalne życie :) co do słów, uważam, ze wszyscy to wszyscy, natomiast tam, gdzie jest wyszczególnione "bez względu na płeć, wiek, rasę, wyznanie..." dodałabym "orientację seksualną" :)

Gość hokusssssssspokussssss
hehehehehehe...ah ci wspaniali kafeteryjni panowie....:)

Gość jestem podłym feminolem
Komiczne, a skąd wiesz, czego chce kobieta spełniona zawodowo? Skąd bierzesz te informacje? Pnia Gretkowska wcale czegoś takiego nie powiedziała w swojej wypowiedzi. Bo widzisz, ja wcale nie oczekuję od faceta żeby zarabiał więcej i był jak skała. Kwestia zarobków nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Równie dobrze facet może być na moim utrzymaniu. Oczekuję tylko tego, żeby podzielał moje pasje, dażył mnie szacunkiem, był czuły, ciepły i delikatny. Mówię to jako kobieta spełniona zawodowo.

Gość kasikonik
zarabiam dużo więcej niż mój facet, ale nigdy bym nie chciała, by porzucił swoją pracę, którą kocha, tylko po to by się ze mną ścigać na wypłaty bo: "Bo widzisz, ja wcale nie oczekuję od faceta żeby zarabiał więcej i był jak skała. Kwestia zarobków nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Równie dobrze facet może być na moim utrzymaniu. Oczekuję tylko tego, żeby podzielał moje pasje, dażył mnie szacunkiem, był czuły, ciepły i delikatny."

"Skąd bierzesz te informacje? Pnia Gretkowska wcale czegoś takiego nie powiedziała w swojej wypowiedzi." Bo pracuje z takimi, spotykam sie z takimi, sypiam z takimi... miałem sporo kobiet, lubie kobiety (nie tylko w łóżku) lubie z nimi rozmawiac, lubie ich słuchac wiec wiem jakie sa ich oczekiwania... widze jak jest... maja bardzo, ale to bardzo głęboko zakorzeniona wizje faceta jaka przedstawilem (oczywiscie w mniejszym lub wiekszym stopniu) i nic tego nie zmieni...

Komiczne, a skąd wiesz, czego chce kobieta spełniona zawodowo? -no przecież on wie wszystko...ma pod biurkiem taką kryształową kulę

Bo pracuje z takimi, spotykam sie z takimi, sypiam z takimi... miałem sporo kobiet, lubie kobiety (nie tylko w łóżku) lubie z nimi rozmawiac, lubie ich słuchac wiec wiem jakie sa ich oczekiwania... --może co za dużo to niezdrowo? łolabogaaaaaaaa

oczywiscie sa rozne wyjątki - tez takie spotykalem... ale czesto znowu, gdy kobieta nie wymaga tej "głowowatosci rodzinnej" od faceta, to znów chce go zdominowac... i to ona chce przejąć role głowy

Gość kasikonik
komiczne, co dwie głowy to nie jedna :D 🖐️

Komiczne, Partnerstwo między kobietą i mężczyzną polega na tym, że obie strony dażą się szacunkiem, uznają że mają takie same prawa i obowiązki. I wspierają się jednakowo w trudnych chwilach. Partnerstwo jest wtedy kiedy żadna ze stron nie polega tylko i wyłącznie na swoim partnerze. Co do zaślepienia i kolorowych pisemek. Masz rację. Ale nie dotyczy to wszystkich kobiet. Poza tym, wszyscy, zarówno kobiety jak i męzczyźni jesteśmy ofiarami stereotypowego wychowania. Bo skoro kobieta chce tego, co ktoś jej wmawia, że ona chce, to tak samo można powiedzieć o mężczyznach. Mężczyznom też zostały wpojone stereotypowe role społeczne. I nawet nie wiesz, że to nie daje ci szczęścia, bo nie widzisz dla siebie innej drogi życiowej.

Przecież temat nie jest o dyskryminacji ale o rozumie .No i generalnie widać że polki są głupsze od Polaków a zwłaszcza od Niemek . ----no i dlatego Polki to jedynie polki u ciebie a Polacy i Niemki należą do lepszej rasy

a stare przysłowie mówi: -oj zły to ptak,co wałasne gniazdo kala....

oj zły to ptak,co własne gniazdo kala....

"I nawet nie wiesz, że to nie daje ci szczęścia, bo nie widzisz dla siebie innej drogi życiowej" jasne... faceci sa jeszcze bardziej ograniczeni niz kobiety w pewnych kwestiach... - ale w tv nie oglądam jęczących masculinistów, tylko feministki :)

Kobieta próbuje przejąć rolę dominującą, bo nie została nauczona partnerstwa. W polskich domach jest zawsze albo tak, że to facet przewodzi (w większości) albo facet całkowicie bierny, którym dyryguje żona. Nasze postawy życiowe to kwestia wartości wyniesionych z domu. Jesteśmy kształtowani przez wychowanie. Myślę, że za jakieś 50 lat możemy osiągnąć to co w Szwecji.

Komiczne, ale dlaczego tak przeszkadzają ci feministki? Niech sobie brzęczą! Ignoruj je!

Chociaż przyznam że generalnie feministki zwykle jednak mają trochę więcej rozumu od innych Polek i byle dzikusom nie wskakują do łóżka . ---szalenie ci współczuję,ale moze kolejna dziewczyna już cię tak nie wystawi do wiatru....

"Bo skoro kobieta chce tego, co ktoś jej wmawia, że ona chce, to tak samo można powiedzieć o mężczyznach. Mężczyznom też zostały wpojone stereotypowe role społeczne. I nawet nie wiesz, że to nie daje ci szczęścia, bo nie widzisz dla siebie innej drogi życiowej." otóż to :)

"Komiczne, ale dlaczego tak przeszkadzają ci feministki? Niech sobie brzęczą! Ignoruj je!" nie przeszkadzaja mi w najmniejszym stopniu... po prostu nie zyje jak wiekszosc spoleczenstwa, ktore jak bydło konsumuje tylko, nie zastanawiajac sie nad otoczeniem, nie myslac o roznych postawach spolecznych, jakie sie pojawiaja i nie analizujac rzeczywistosci... ja po prostu wdałem sie w dyskusje na ciekawy temat... jak dla mnie feministki mogo sobie nawet własna stacje TV założyc

"Do tego ja nie daję im szans na to" Mistrz Jedi - Yoda czułby sie zawstydzony, gdyz nawet on takiej składni nie umie wykreować :)

>> Komiczne, ale dlaczego tak przeszkadzają ci feministki? Niech sobie brzęczą! Ignoruj je Tak jak ja :) Lubie patrzeć jak się wiją, dyskutują, stawiają teorie, forsują swoje racje, pienią się przy tym jak wsciekly buldog :) A i tak nic nie zrobią, nic nie moga zoribi nic sie nie zmieni :) Aldtego z feministek mam taką samą zlewe jak chociażby z wszechpolaków czy innych klaunów pokroju urbana czy korwina :) Ta sama liga śmiesznosci :)

Gość kasikonik
Camp, jakbyś miał zlewe to byś tu nie pisał...

Przeciez dla mnie całe to forum, to jedna wielka zlewa :D Jeszcze tego nie zauważyłaś? :o