Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reniferkaa

POTRZEBUJE WASZEGO ZDANIA !!

Polecane posty

Gość reniferkaa

witam, mam pytanko, bardzo wazne, czy testy ciazowe klamia ? czy zdarzylo sie wam, ze wynik sie pomylil ??

Gość kokdhbfi
nie, testy się nie mylą.

testy ciążowe mogą wyjść błednie negatywne jeżeli są robione za wcześnie. Z tego co wiem błędnie pozytywne się chyba nie zdarzają

Gość reniferkaa
:(( a mi wyszly dwie kreski

Gość reniferkaa
kurde mialam wszystkie objawy przed okresem, co miesiac czuje, ze zaraz dostane, bol brzucha, bola mnie piersi, zawsze przed okresem wywala mi opryszczke i teraz tez wywalilo, zrobilam test o tak o i wyszlo 2 kreskii

Gość reniferkaa
mam 19 jestem po maturze i wlasnie dostalam sie na wymarzone studia, moj chlopak wyjechal kilka dni temu do holandii, czyli napewno jestem w ciazy ?

Test ciążowy wykrywa hormon, który wytwarza się w ciele kobiety po zagnieżdżeniu się zarodka i raczej nie ma szans żeby się pomylił. Jeżeli nie jesteś pewna to powtórz test ewentualnie idz do laboratorium i wykonaj test z krwi. Który to dzień cyklu ? Jeżeli okolice przewidywanego okresu to do lekarza nie ma chyba sensu jeszcze iść, bo nic nie zobaczy. Najwcześniej za 1-2 tygodnie.

dla pewnosci wykonaj test na beta hcg w labolatorium.. koszt to okolo 25 zl... wykrywa baaardzo wczesna ciaze....:) a dwie kreski daja na 99 % procent wyk=nik takowy iz jestes w ciazy:) gratuluje:)

Gość reniferkaa
chyba okolo 33 dzien, zawsze dostawalm pod koniec miesiaca okres, i lwasnie kilka dni temu powinnam go dostac :( zaluje, ze nie liczylam sobie tego Boze, moge sie pozegnac z marzeniami, studiami :(

3.5 roku temu sama zobaczylam na tescie dwie kreski... ale czytalam tez ze sa pzrypadki ze testy sie myla jesli sa zle wykonane i tym samym wynik nie jest prawidlowy... dla pewnosci wykonaj 100% test z krwi na beta hcg:) ja go zrobilam bedac w 5 tygodniu ciazy:)

Gość reniferkaa
wykonalam napewno dobrze, kurwa jestem w ciazy:( kiedy bede sie z tego cieszyc ? :( narazie caly czas placze

Teraz nie pozostaje Ci nic innego jak się z tym pogodzić, zadzwoń do faceta, powiedz rodzicom i zobaczysz wszystko się jakoś samo ułoży i nie oznacza to wcale, że musisz rezygnować ze studiów. Będzie dobrze - dbaj o siebie i maleństwo :)

reniferko-> spokojnie, dziewczyny koncza studia bedac w ciazy!!! Jesli ci na to pozwoli twoje samopoczucie to przeciez nie musisz rezygnowac ze studiow...sproboj pochodzic pierwszy semestr a jak nie dasz rady to przenies sie na indywidualny tok! Jak sie wsyzstko ulozy to przeciez skonczysz te studia:) glowa do gory:)

reniferko - będziesz się cieszyć, zapewniam cię :) ja jestem w zupełnie innej sytuacji, właśnie zbliżam sie do obrony pracy magisterskiej. w marcu też dowiedziałam sie o ciąży. na początku przeraziłam się, sama nie wiem dlaczego, przecież chciałam tego dzidziusia, ale za kilka miesięcy, nie wtedy. przepłakałam 2 tygodnie, później tez nie było super, a teraz siedzę i wpatruję się w brzuszek licząc ruchy maluszka :) czekam na każde usg, żeby móc choć przez chwilkę zobaczyć moje maleństwo. cieszę się jak głupia z każdego mocniejszego kopniaczka :) zobaczysz ułoży sie!!! studia możesz spokojnie skończyć mając maleńkie dziecko! jak będziesz je kończyć maleńkie będzie miało 5 lat, pójdzie do przedszkola, ty do pracy. będziesz miała czas dla siebie. wg mnie to bardzo dobry czas na dziecko!!! wszystko da się pogodzić, jak się tylko chce. GRATULUJE CI SERDECZNIE!!!!

Pomyśl sobie co jest gorsze - to, że teraz możesz mieć dziecko (chociaż nie chcesz), czy to, że kiedyś mogłabyś chcieć bardzo a nie móc zajśc w ciążę - tak jak wiele osób. Naprawdę nie masz się czym martwić. Nowe życie jest darem.

No jeżeli wyszły Ci dwie kreski to raczej test się nie pomylił. Jeśli chcesz mieć pewność to zrób jeszcze test z krwi beta hCG. W 5 tygodniu chyba już będzie coś widać na USG dopochwowym. Pęcherz płodowy na pewno ale czy sam zarodek to jeszcze chyba nie. U mnie w 7 tyg lekarz niby go zauważył, ja tam nic nie widziałam:)