Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GRUBA KASIA

dieta grejfrutowa...kto ze mną...

Polecane posty

Gość Odchudzajacym nalezy
A bo Ty zagranica :) Ale w Polsce to nie bedzie az tak drogo pewnie :) Raz sie zyje,a my ludzie młodzi wiec nie wiem czemu nie mozemy probowac zycia :) Ja probuje z Kasia,a Wy mozecie spedzic zycie na niczym,obijac sie i krytykowac.Nic dodac nic ujac

Gość brrrrrrrr
Do odchudzajacym nalezyu----> a skad wiesz,ze ma sile do realizowania marzen, skoro jej nawet nie znasz?Nikt jej nie obrazil, tylko sklaniamy do racjonalnego myslenia, bo jak laska nie zrzuci prawie 30kg w miesiac, to sie zalamie ze jest do kitu i zacznie sie objadac...Jak na moje to to jest zapal na 2 dni....Juz ja takie cos przerabialam, i nie mam dowodu,ze teraz ta dieta co ja mam od dzis tez nie bedzie tylko slomianym moim zapalem....tez sie o to boje;/

Okej,teraz o mnie.Nazywam sie Martyna,mam 168 i waze 61kg. chcialabym tak do 49,czyli 12 kg.Uwazam ze ta dieta jest dobra na wakacje,bo lekkka,oczyszczajaca.Ja rozumiem ze w grejfrutach nie ma wszystkich witaminek,wiec kupie sobie tabletki BELISSA i jakas witamnka C.

KASIU może przedstawię Ci to jeszcze inaczej. Chcąc spalić w 30 dni 30 kg musiałabyś dziennie spalać 7 000 kcal. Jeśli nic Ci to nie mówi, to wyjaśniam, że np. nic nie jedząc musiałabyś jeszcze jeździć codziennie rowerem po 10 godzin, żeby tyle spalić.

Ty tez jej nie znasz,moze ma zapal.Nie wiadomo

to, że próbuję coś naświetlić autorce nie znaczy, że spędzam życie na niczym i że się obijam :-) po stopce możesz zauważyć, że coś jednak robię, choć nie mam takiego ciśnienia jak KASIA

Okej,moze troche przesadila ale 15 schudnie.Ale MUSI pamietac o dodatkowych witaminach.

Do KOO wedlug mnie Ty jestes godna podziwu.Ciebie podziwiam! To bylo do takich ktore tylko narzekaja.Gratulacje :)

Gość brrrrrrrr
No tak i juz jestesmy pogodzone:) Ja tam w Kaske wierze:) A Koo to obliczysz mi to o co Ciebie na 1 str prosilam??

Ja tam bron Boze nikogo nie namawiam,ale powtarzam co mnie nie zabije to mnie podwójnnie wzzzzzzmocni

mogę Ci obliczyć, tylko podaj mi ile kcal dziennie zamierzasz jeść i ile spalasz mniej więcej, bo to 1000 to na pewno za mało

KOO Posłuchaj będe opisywać tak jak będe mogła o swoim sampopczuciu wadze i wyglądzie a 30 sierpnia ty mi napiszesz komentarz o tej mojej diecie i zobaczysz te swoje obliczenia do twoich kalori że są błędne..są osby które w 3 dni chudną nawet 5 kg..tylko ze pozniej przez jakies nastepne trzy dni waga stoi w miejscu wiec niemow mi ze schudnac 28 kg w 30 dni ze to jest nierealne czytaj posty przez te 30 dni a sama sie przekonasz itd...

Gość brrrrrrrr
Dzieki:) Now iec jakies zapotrzebowanie to ok 1500 ale nie wiecej:) a jesc, hm to zalezy no np dzis zjem pol kg ogorkow wiec jakies niecale 100cal wiem ze zabijam sie w ten sposob ale co tam, obl;icz prosze i z gory dziekuje:)

Gość *** * ** ** ** *** *** *** ***
nie warto brać dodatkowych witamin...szkoda kasy...witaminy, żeby mogły zostać przyswojone rozpuszczają się w tłuszczach więc na tej diecie każdy preparat witaminowy po przeleci przez przewód pokarmowy nie zostawiając po sobie śladu.

tak tak, "chudną" 3 kg...... no proszę Cię!! na prawdę nie wiesz, jak to robią?? brrrrrrrr napisz mi najlepiej 1. wiek 2. waga 3. wzrost 4. ilość godzin snu/odpoczynku na dobę 5. ilość godzin - zajęcia na siedząco, jazda samochodem, autobusem, pisanie na klawiaturze, gra w karty, tego rodzaju aktywność - a wpisujesz ile godzin w ciągu jednego dnia/nocy mniej więcej przeznaczasz na tego typu aktywność 6. wolny spacer, sprzątanie domu, itp. aktywność, czyli już większa niż "poprzednia, i tak samo - ile godzin w ciągu dnia przenzaczasz na tego typu aktywność 7. szybszy marsz, jazda na rowerze, taniec itp. aktywność fizyczna, ile godzin w ciągu dnia? 8. ćwiczenia wymagające dużej aktywności fizycznej, trening siłowy, gra w siatkówkę, koszykówkę, itp. ile godzin w ciągu dnia? wtedy wyliczę Ci twoje dzienne zapotrzebowanie

MARTYNO WAŻYSZ 61KG I MASZ 168CM JAK BEDZIESZ WAZYC 52 KG TO BEDZIE OK ;) A DASZ RADE NA TEJ DIECIE ...POWIEDZ MI OD KIEDY ZACZYNASZ

KASIU piszesz "te swoje obliczenia do twoich kalori " A to nie są MOJE obliczenia do MOICH kcal, nie ja to wymyśliłam, tak po prostu jest. Myślisz, że co ma ilość spożywanych kcal do ilości utraconych kg? przecież to sie wszystko ładnie da obliczyć.

Gość brrrrrrrr
a wiec na sen przeznaczam ok 8 godzin wolny spacer 30min dziennie marsz 4h dziennie tanczenie 30min dziennie mam 16lat waze 49kg a mierze 160 cos jeszcze podac??

to że bedzie się żyło na samych sokach z grejpfrutów to nie znaczy że jest to grejpfrutowa dieta PRAWDZIWA DIETA GREJPFRUTOWA zatwierdzona przez naukowców z Oslo to taka Dieta grejpfrutowa Grejpfrut nie zawiera tłuszczu, jest niskokaloryczny ale przede wszystkim ma mnóstwo witaminy C oraz beta-karoten. Ponadto jest bogaty w wodę i włókna roślinne, co sprawia, że żołądek jest optymalnie wypełniony. Czas stosowania diety: od 1 do 2 tygodni. Dieta zawiera: mniej niż 800 kcal dziennie. Dlaczego kobiety preferują dietę grejpfrutową? Przede wszystkim nie wymaga ciągłego liczenia kalorii, co z kolei jest bardzo stresujące dla osoby odchudzającej się. Monotonia przebiegu kuracji sprawi, że zmysł smaku zostanie sparaliżowany. Nie będziemy odczuwali dokuczliwego uczucia głodu, dlatego początkowy spadek wagi może być dramatyczny. Wciąż popularne jest twierdzenie, że grejpfruty mają właściwości "spalania" tłuszczu i dlatego stosowane są podczas kuracji odchudzających. Grejpfruty są niskokaloryczne i niskotłuszczowe, dlatego mogą być istotną, ale nie jedyną, częścią diety odchudzającej. Typowa dieta powinna zawierać następujące menu: Śniadanie: Pół grejpfruta, czarna kawa zbożowa lub herbata. Nasza podpowiedź: Używaj słodziku zamiast cukru! Lunch: Pół grejpfruta, dwa jaja na twardo, sałatka pomidorowa z sosem (oliwa, cytryna, zioła), kromka chleba tostowego na ciepło, bez tłuszczu. Obiad: Pół grejpfruta, 4-6 plasterków szynki z indyka lub wieprzowej, pół główki sałaty zielonej z sosem (oliwa, cytryna, zioła), kawa zbożowa lub herbata. BTW Naukowcy odnotowali u osób z nadwagą spadek wagi o średnio 12 kg w przeciągu miesiącu jak przed każdym posiłkiem jedli połówkę grejpfruta (przy diecie 1500kcal) Poza tym jako osoba niegdyś otyla powiem Ci że nie dasz rady przez 30 dni żyć na samych sokach, więc wybrać nalezy coś odpowiedniego, kompulsy i jojo Ci grozi, dlatego Gruba Kasiu zastanów się jeszcze

DOBRA DZIEWCZYNY JA UCIEKAM DO SKLEPU BO MUSZE ZROBIĆ MAŁE ZAKUPY I WYJŚĆ NA SPACEREK Z MOJĄ MAŁA KRUSZYNKĄ POZNIEJ OPISZE CZY JEST ZE MNA WSZYSTKO OK ;p

po wieku, wzroście i wadze wyszło, że masz takie podstawowe dzienne zapotrzebowanie 1340 kcal ( oznacza to ,ze tyle Twój organizm spala nawet, jeśli przez 24 godziny nie robisz nic leżysz/śpisz) Dodatkowo przez wysiłek fizyczny, który podałaś spalasz 1480 kcal ( choć dziwi mnie, że maszerujesz 4 godziny :-) a spacerujesz tylko 30 min, nie wiem, czy dobrze podałaś.. ) Razem to daje dziennie 2820 kcal pół kg ogórków... to jakieś 40 kcal. nie mów, że jesz tak codziennie?? no wiec policzę, ile spaliłabyś przez te 21 dni na głodówce.... przy takim wysiłku fizycznym i nic nie jedzeniu wychodzi 8.46 kg

niech mi będzie?? chodziłaś do szkoły?? miałaś biologie?? to nie jest moja teoria, tylko oczywistość.

Gość brrrrrrrr
Koo dziekuje Ci bardzo:) No ja od dzis bede tyle jadla:)Hm...Wiesz we tabeli cal wyszlo ze kiszone maja 12 w 100g czyli 120 w kg, a jak to podzieli na pol to wyjdzie mi 60cal, ale co to za roznica te 20 cal....Hm....NO bo ja duzo mam zawsze spraw do zalatwienia, a chodze szybko czyli jak marsz:)Hehe watpie raczej zeby mi wyszlo az 8kg heh jak bedzie 5 to bede biegac i skakac z radosci hehe.

myślałam, że chodzi o zwykłe ogórki powodzenia

Gość brrrrrrrr
Dzieki i nawzajem:) a Ty jaka diete stosujesz??

stosowałam hollywoodzką łącznie 10 dni, teraz sobie od niej odpoczywam, ale chyba powrócę po weekendzie

Gość do koo
a jaka to jest ta dieta hollywoodska, tak w przyblizeniu co jadłas?

1. serek topiony, pomidor, kawa 2. jajko, pomidor 3. jabłko 4. ser biały z ziołami, pomidor 5. lampka czerwonego wina takie 5 posiłków w ciągu dnia i tak co dziennie

Gość aaancia
no i jak efekty, Kasiu? ja chciałabym na takiej dietce grejfrutowej schudnąć 10kg, w miesiąc to chyba nie tak strasznie dużo...