Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tymczasowy nick

przesyłka ze sprawdzeniem zawartości - jak to działa?

Polecane posty

Gość Dzinek
Ja zamawiałem tusze do drukarki. Nie mogłem sprawdzić zawartości bo przesyłka była pobraniowa bez moźliwości sprawdzenia. Zamawiałem juź trzeci raz i wszystko się zgadzało. Płaciłem kurjerowi i potwierdzałem odbiór podpisem.

Gość gość
jezeli listonosz lub osoba na okienku dostanie protokol tego co znajduje sie w takiej paczce, to musi byc obecna przy sprawdzaniu, nie musi zagladac ani przez ramie ani bezposrednio do pudelka, chodzi tylko o podpis klienta, jezeli klient po sprawdzeniu stwierdzi, ze czegos brakuje to wtedy pracownik poczty (listonosz lub osoba na okienku) musi zobaczyc zawartosc przesylki by w protokole zaznaczyc odpowiedni brak. tak samo jezeli klient zdecyduje sie z tego powodu (braku czesci zawartosci) zwrocic towar. jezeli chodzi o towar zakupiony placony przy odbiorze, jezeli klient odmowi przyjecia towaru, nie placi i towar wraca na koszt nadawcy. jezeli zas zamowilas towar zaplaciwszy za niego, towar jest zwracany a pieniadze otrzymujesz po przyjeciu towaru przez nadawce.

Gość gość
witam, ja dziś otrzymałam pobraniową paczkę ze sprawdzeniem zawartości. zapłaciłam listonoszowi i zaczęłam otwierać, pazka była tak obklejona taśmą że miałam problem z rozcięciem.. niestety po otwarciu okazało się, że w środku są tylko pozwijane opakowania od antyperspirantów, ja się wkurzyłam a mój listonosz był w szoku bo jeszcze takiej sytuacji ponoć nie miał. spisaliśmy protokół, zwrócił mi pieniądze i tyle. a no i jeszcze pozbieraliśmy wszystko co było w środku, nawet kawałeczki taśmy, bo na pewno będą ważyli ten "zwrot". Nie mogliśmy się tylko nadziwić kobiecie która paczkę wysłała, bo skoro jest przesyłka ze sprawdzeniem zawartości to co ona myslała, że ja nie zajrzę do środka?? ludzie są tak bezczelni, że mi się już w głowie nie mieści..