Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

lekarka nie widiz nic niepokojące w tym, że dziekco ma często kupki ze śluzem?

Polecane posty

Gość mkk
byłam na szczepieniu w przychodni i pow. lekarce, że cześto się to zdarza, a ona, że może coś zjadła, albo taka jest je natura itd,,,mała ma 1,5 roku,,,i juz nie wiem czy nie iśc prywatnie gdzieś z dziekciem??/

Gość moja mała
miała tak samo i okazało się że miała bakterię w przewodzie pokarmowym a wykazał to posiew stolca

Gość mkk
to jakie badanie powinnam zrobić?

Gość moja mała
posiew stolca na bakterie i grzyby. Oni w laboratorium chodują około 2-3 dni i wykazuje czy coś jest. Moja miała bakterię Coli enteropatogenną i kllepsille. Leczona była antybiotykami doustnie ale to jednak nic nie pomogło i musiałbyśmy przeleżeć 2 tygodnie w szpitalu i dostawała dożylnie. A też potrafiła zrobić nawet około 5 kupek w jeden dzień. Ale wcale nie jest powiedziane że u ciebie będzie to samo, na wszelki wypadek zrobiłabym ten posiew. Powodzenia

Mój mały też miał ten problem tylko u niego było wyniekiem alergii, jak udało nam się wyeliminować alergen przeszło. Lekarz niestety nie bardzo umiał pomóc kazał szukać po czym się to dzieje.

moja raz w miesiącu przez 2 go 4 dni roobi takie kupki :( posiew kału nic nie wykazał :( juz nei wiem co robić, bo wtedy te kupki sa parzące i jak tylko taka kupa dostknie skóry to od razu mala ma rumień :( lekarze bagatelizują- a jase martwię, bo to ze ma takei coz rzadko nie jest moze i powazne ale ta powtarzalność mnie martwi, a poza tym takie malucha boli taka poraniona pupa :( ehh na razie na własną rękę podaję probiotyk diclofag 30 - czy jakos tak - lodówka w kuchni a mam lenia i nie chce mi się sprawdzać :( zobaczymy czy w przyszłym miesiącu tez się to powtórzy czy nie .

Gość mkk
moja tez ma co parę dni te kupy...i sie trochę martwie..

nie lekceważci etego. Moja najpierw robiła kilka kupek dziennie ze śluzem, po 2 m,miesiącach pojawiła się krew. Lekarka zwalała na ząbki. Poszliśmy prywatnie, porobiliśmy badania. Zmieniliśmy mleo na bebilon pepti, tydzień bactrimu i furazolidonu i przeszło

Gość mkk
moja ma już 1, 5 roku prawie..pije zwykłe bebiko 1 raz dziennie..to mleko pije odkąd skończyła pół roku...a z innym jedzeniem naprawdę uważam...nie daję jej nic co mogłoby jej zaszkodzić...

Gość mkk może
trochę nie na temat - ale czemu bebiko 1? mając 1,5 roku powinna dostawać wyższe, jest lepiej dostosowane pod względem zawartości do wieku i potrzeb organizmu :) pozdrawiam!

Gość mkk
pomyliłam się..piję bebiko3