Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niezapominajka86

Od kiedy do przedszkola????

Polecane posty

Jak to u Was jest w przedszkolach, od jakiego wieku przyjmuja dzieci? U mnie niestety od 3 lat :( Moj syn ma niecale 2 lata i w zlobku powiedzieli, ze dzieci w tym wieku sa przyjmowane na szarym koncu, bo z nimi maja najwiecej klopotu...

U mnie też od 3 lat.A do tego czasu żłobek. Ale są ,,wyjątki" gdzie takiego malucha przyjmą do przedszkola - wtedy musi korzystać już z wc,samodzielnie jeść i troszkę mówić.

U mnie w mieście do przedszkola przyjmują dzieci ,które umieją korzystać z wc i jeść samodzielnie.

MASKARKAAA Mamy 1 żłobek państwowy (nie orientuje się ilu os.jest grupa) oraz teraz otworzyli prywatny gdzie w grupie dzieci jest 12-15 i co z tego jak mnóstwo na liście rezerwowej! A już nie wspomnę o przedszkolu.Jeśli rodzic by chciał posłać dziecko w ciągu roku przedszkolnego to może sobie poważyć.

u nas tez niestety tylko jeden zlobek na cale miasto i dzieci zapisuja z rocznym wyprzedzeniem, a ze moj jest starszy to i tak by go nie przyjeli... nie rozumiem tego, dziecko to dziecko, czemu tylko male niemowlaki chca? a takie od roku w zwyz to juz nie...

niezapominajko slyszalam w radio ze jest coś o nazwie 100milowy gaj i tam przyjmują dzieciaczki dużo mlodsze niz 3 latka ale to nie ejst przedszkole tylko jakas akademia malucha czy jakoś tak jest to w Krakowie i we Wrocławiu.

A ja niestety mieszkam blisko Katowic i u nas niestety nie ma czegos takiego :( Ale za to mamy skrzydlarnie, gdzie mozna isc pouczyc sie roznego rodzaju tancow, jogi, medytacji, itp a w tym czasie dzieci sa z opiekunkami w pokoju zabaw, zawsze to cos :)

ja mam w planach zapisac manie do tego 100 milowrego gaju :D na 2-3 godz dziennie zeby sie z dziecmi troszke pobawila :D ale w sierpniu chce ja zabrac kilka dni po godzince i zobacze czy jej sie wogole to bedzie podobalo :D:D:D w sumie zapowiada sie fajnie. calosc rusza od 15 sierpnia- krakó zabierzów. male grupy max 8 dzieci, zajecia w dowolnych godzinach od 7 do 19.30 :D dzkoda tylko ze dopiero od sierpnia bo jakby bylo wczesniej to bym juz z nią chodzilą i zobaczylabym czy jej sie podoba :D