Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

neira1

Bakteria Coli

Polecane posty

Witam, Mój 5-cio miesięczny synek załapał bakterię Coli. Wybrał serię zastrzyków i na szczęście szybko pozbyliśmy się tego. Ale czy może mi ktoś powiedzieć skąd coś takiego się bierze? Lekarze nie powiedzieli konkretów tylko mówi, że może być wiele przyczyn. Chciałabym uniknąć w przyszłości czegoś takiego, ale jak skoro nikt nie powiedział skąd się wzięła ta bakteria.

Gość ale w ktorym
miejscu mial te bakterie?

Musiała ta bakteria być \"zjedzona\" przez twoje dziecko. Ta bakteria jest w jelitach u ludzi i zwierząt, wydalana jest z kałem,może zatem znajdować sie w glebie i wodzie (wiadomo z jakich przyczyn). Łatwo jest załapać tą bakterę, np. przy kontakcie z nieumytymi owocami, warzywami, piaskiem, wodą itp.

A jak miała zapalenie dróg moczowych bakteria z kału przedostała sie do cewki moczowej (przy pieluchach to łatwo) i stąd to zapalenie

Julli ma rację. E. coli przecież jest stałym bywalcem jelita grubego, więc przy używaniu pieluch nietrudno o zakażenie.

Podobno to lubi wracać :( Mam jednak nadzieję, że nie będziemy musieli drugi raz tego przechodzić. O higienę synka dbałam zawsze i dbam, więc czasem ciężko zrozumieć skąd weźmie się takie cholerstwo. Pieluszki zmieniam często, a jednak dostała się jakoś niestety. Dziękuję za odpowiedzi :)

oj lubi wracac :( moją córkę juz leczę 2 lata na tą bakterię , po co jakis czas powraca :) co mesiac robie badania moczu odpukac , ostatnie 2 są dobre