Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adam___

proszę o pomoc/poradę

Polecane posty

Gość adam___

Mam 24 lata. Od roku pojawiają mi się liczne pryszcze na całych plecach, ramionach i pośladkach (trądziku młodzieńczego nie przechodziłem) oraz pojedyncze potówki na nogach, głowie. Dostałem w tym czasie także trwałej gęsiej skórki na plecach i pośladkach. Leczyłem się u dwóch dermatologów m.in. antybiotyki doustne (unidox, terasyl), maści, antybiotyki zewnętrznie ale nic nie pomogło. Od tego roku także mam straszną skłonność do siniaków, nawet przy małym uderzeniu siniak jest duży (na kolanach od zgięć same mi robią się). Badania ogólne krwi w normie. Wiecie może czym to jest spowodowane? Piszę na kobiecym forum, bo Wy kobiety lepiej znacie się na zdrowiu:)

Gość sibi
siniaki to coś z krążeniem,a jakie masz ciśnienie,i czy z naczyniami krwionośnymi masz ok.a krostki i pryszcze to może albo hormony,albo zanieczyszczony organizm

Gość sibi
a skłonność do siniaków wiem że jest spowodowana jakoś kruchością naczyn krwionośnych .potówki są z potu to wiadomo,może dużo się pocisz stąd też i krostki sie pojawiają.jakbyś miał trądzik to i na twarzy by był

Gość adam__
Ciśnienie 120/70. Jeśli chodzi o naczynia krwionośne to nie wiem za bardzo, co odpowiedzieć. Pajączków na pewno jeszcze nie mam, żyły także nie wystają i nie są zbyt widoczne. Dużo grałem w piłkę nożną i wiem, że nie powstawały mi często siniaki i trochę mnie martwi czemu od roku zaczęły powstawać.