Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DarkViolet

TRACĘ WŁOSY!

Polecane posty

Witam! W dzieciństwie miałam gęste i grube włosy aż mi ich wszyscy zazdrościli. Po komunii poszłam za \"resztą\" i je ściełam. Później przez kilka lat strzygłam się całkiem na krótko. Następnie postanowiłam zapuszczać i od 8 lat są nie ścinane (podninane końcówki tylko). Farbuję je na czarno. Przez te 8 lat od początku zapuszczania moje włosy musiały znieść naprawdę dużo. Suszenie gorącym powietrzem, póćniej zaplatanie codziennie warkoczyków itp. Przez ten cały czas wypadały oczywiście, może nawet trochę nadmiernie, ale nie tak, żeby był widoczny ubytek. 7miesięcy temu po raz pierwszy założyłam włosy syntetyczne, czyli zagęszczanie. Po 4 miesiącach je zdjęłam i nie było jakiegoś znaczącego ubytku we włosach. Miałam od razu założone następne, dłuższe. Po 3 miesiacach, czyli wczoraj zostały zdjęte. Zauważyłam, że podczas tych 3 miesięcy znajdowałam na szczotce O WIELE więcej włosów niż normalnie wypadało. Myślałam jednak, że to może syntetyczne... Wczoraj po usunięciu swoich syntetycznych pasemek, jak zobaczyłam ile zostało mioch własnych i w jakim są stanie, myślałam że się rozpłaczę... Nie dość, że jest ich mało, to jeszcze są jakieś pokruszone i poszarpane na końcach... Nie wiem co mam zrobić teraz. Boję się, że będę musiała je ściąć. A nie wyobrażam sobie siebie z krótkimi już... ;( Zastanawiam się, czy to może mieć jakieś podłoże hormonalne np, związane z niedoczynnością tarczycy. Słyszałam też, że jeśli włosy się kruszą, to może być objaw grzybicy... Nie sądzę, żeby miały na to wpływ włosy syntetyczne, bo przecież chyba wypadały by mi te włosy na których one się trzymają, prawda? Nie wiem już co robić. Jak narazie zjadłam przez 2 dni 6 tabletek Silica, a teraz siedzę z papką z nafty i żółtka na głowie. Do lekarza jestem umówiona dopiero w przyszłym tygodniu. Boję się, że wypadną mi wszystkie. Wiem, że było już wiele takich topików i przeczytałam je prawie wszystkie, ale nie było na żadnym tak koszmarnej sytuacji... Co mogę zrobić? Czy któraś z was miała kiedyś taki problem? Proszę o pomoc!!! ;(

Gość Anonymouse
u got brain cancer

Gość aacas
Ja też mam problem z wypadającymi włosami. Czynnikiem, który to spowodował jest stres, ponieważ w ostatnim czasie wiele zdarzyło się w moim życiu. Co więcej doczytałam się gdzieś, że wypadanie włosów, a w szczególnosci na skroniach i nad linią czoła, powoduje czesanie się w tzn koński ogon. A przez jakies dwa lata to tylko i wyłącznie upinałam włosy w 'kitkę' . Jakies dwa miesięce temu ścięłam włosy na krótko (tzn włosy tak delikatnie dotykają ramion) zrobiłam grzywkę na bok i noszę rozpuszczone, ewentualne opaska. I biorę krzem SILICA - polecam. Do tego bardzo delikatnie rozczesuję włosy, nie uzywam suszarki, nie prostuję. Efektów długo nie było. Ale po dwóch miesiącach zauważyłam, ze na szczotce znajduje się coraz miej włosów takze mam nadzieję, ze będzie dobrze i że mieszki włosowe nie są uszkodzone i nie zanikły i włosy zaczną odrastać. pozdrawiam

Gość CiEkawe ...
To na pewno od przedłużania :o

A czy któraś z Was wypróbowała może jakieś ampułki zapobiegające wypadaniu i może polecić jakąś konkretną firmę?

Gość im
Może sprobuj wszystko z serii RADICAL,dziewczyny chwalą.W drogeriach i aptekach.No i tak jak piszesz napewno przy chorobach tarczycy włosy nidmiernie wypadaja.A Sylica w Twoim przypadku to chyba za słaba jest.

Gość zornix.c
Jeśli już mogłoby coś zadziałać to coś co było badane klinicznie jak np. laser hairmax (grzebień laserowy) który jest przepisywany nawet po transplantacji włosów..

ja biore biotyne, po prostu. jest bardzo tania, do ssania dwa razy dziennie. znajoma stosowała po chemioterapii twierdzila ze pomaga, mnie tez juz włosy nie lecą wiec chyba cos w tym jest

a ze to wina hormonów bardzo mozliwe, to moze miec zwiazek z tarczycą, najlepiej byłoby gdybys zrobiła sobie badania tsh, t3, t4

Gość olleander
zbadaj hormony kup skrzyp i vitapil zetnij siano (podcinanie wzmacnia) i unikaj stresu ;)

Gość Kup to co Mówię
Polecam ci serum DermatoPoietin 1-4 - zatrzyma wypadanie włosów na pewno! Daję ci 1000 % gwarancji! Dodatkowo kup szampon z dermatopoietiną i serum 5-14 . Te tajemnicze cyferki to czas jaki trzeba stosowac . I tak odpowiednio: pierwsze serum tylko cztery dni drugie od piętego do czternastego dnia kuracji szampon tak jak zwykle Jake będa efekty? Piękne , błyszczące i witalne włosy i zadnego wypadania :) Do kupienia tylko online ,ale wystarczy wklepać w google słowo Dermatopoietin. Powodzenia!

Gość detyuakkkk
wlosy same wypadaja jesli sa długie to dla cebulki sa zbyt ciezkie zwłaszcza bardzo długie włosy

Gość gość
Ciekawy sposób na zagęszczanie włosów www.mikrohair.pl

Gość gość
Na wypadanie włosów wszystkim polecam rewelacyjny biotebal. To lek, który zawiera biotynę i hamuje wypadanie włosów. Stosuję go od kilku miesięcy i już widzę pierwsze baby hair.

Gość gość
Ja lykam revalid na wzmocnienie wlosow. Moze lekarz ci jeszcze cos poradzi, chociaz ja juz przerabialam sporo produktow na porost wlosow i nic nie pomoglo

dlatego właśnie doczepianie włosów przechodzi do lamusa.. przecież doczepiając dodatkową wagę do już osłabionego włosa raczej logiczne co sie z nim stanie ;) teraz sa na rynku takie fajne kosmetyki, wejdz sobie na http://drhair.de/ i poczytaj :) rano z makijażem posypujesz włosy i masz od razu efekt zagęszczonych i pogrubionych :)