Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość useuseuse

RELIGIA-a to ciekawe

Polecane posty

Gość nina blue
TEMAT JEST O RELIGII WIEC OK MYSLE ZE konkretny przykald jest taki ze naukowa nie da sie udowodnic isnienia Boga a wiadoma sprawa jest ze istnieje naukowa nie da sie udowodnic ze Bog to paramatma dusza doskonala absolutna ktora mieszka w sercu kazdego stworzenia - twojego tez

Gość Do nina blue
A czemu tak zaciekle bronisz swoich racji? przeciez tak samo jak kazdy z nas nie mozesz miec pewnosci . czemu wmawiasz innym swoj swiatopoglad???

Gość lekarze boja sie zjawisk
akurat mam w rodzinie astrofizyka, z ktorym nie raz rozmawialam na temat energii poczatkowej - nie da sie tego jednoznacznie wyjasnic na obecnym poziomie nauki.

Gość nina blue
o nie nie nigdy nikomu niczego nie wmawiam i jestem od tego daleka jest to farum miejsce gdzie kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie na dany temat wiec i ja to robie

Gość nina blue
gdybym chciala komus cos wmowic lub na sile udowodnic swoje racje rozmowa byla by zupelnie inna

Gość nina blue
a zaciekla bronie swoich racji bo im ufam wierze w nie czy widzisz w tym cos dziwnego

akurat moj astrofizyk jest niewierzący, ale ma kolegow, wierzacych w Boga ( nie takiego z broda na chmurce i niekoniecznie chrzescijanskiego). Jesliby astrofizycy mili pewniosc co do wszechswiata, mysle, ze ich swiatopoglady bylyby mniej wiecej podobne do siebie

Gość No to dziwna rozmowa
Bo jak ja mam watpliwosci to raczej pyt am a nie stwierdzam .

Gość nina blue
osobiscie uwazam ze ludzie potrzebuja osobowej formy boga i jest to jak by laska Boga ze przedstawia man sie NP. na obrazach to jest cos na zasadzie np. umiera ci matka i powiesz moja matka odeszla ale przeciez jej cialo lezy na przeciw ciebie a mimo to twierdzisz ze jej juz nie ma instynktownie wyczuwasz ze ona - dusza odeszla jednak gdyby nie cialo nie potrafil bys sobie wyobrazic wygladu matki tak tez jest z obrazami Boga ja to tak rozumiem aby nie bylo ze przekonuje

Gość Ninka a ty to wiesz napewno
Tego NIKT NIE WIE!!!!

mnie akurat osobowa forma Boga zupelnie nie przekonuje, natomiast intryguje mnie jako energia sprawcza, ze tak powiem

Gość nina blue
ninka wierzy i pisze jak wierzy skoro wierzy to oczywiscie mozecie sie nie zgadzac ale ja wiem w co wierze i pozostaje temu wierna w swoich pogladach czy jest w tym cos zlego ze ktos jest przekonany w to co wierzy ???

fajna rozmowa, bardzo mądrze prawi \"seks ze zwierzętami\". Czekam na ciąg dalszy:)

Gość nina blue
he mnie najbardziej atrakcyjna wydaje sie wlasnie osobowa forma

Gość Ninka a ty to wiesz napewno
To akurat zly przyklad ze smiercia matki.ludzie zawsze umierali

Gość seks ze zwierzętami
o matko, jaka wiadoma sprawa? Bóg że istnieje? To nie jest wiadome, nikt tego nie dowiódł, dlatego się mówi że ktoś WIERZY w Boga, a nie że wie :o

Gość nina blue
ale to jest tak ze dla kazdego co innego he

Gość nina blue
z przykladem matki chodzilo mi o osobawa forme a nie o to ze ludzie umieraja

no bo dopóki nie wiemy ( i nie wiadomo, czy sie za naszego zycia dowiemy, choc postep pedzi jak szalony) pozostaje nam tylko wierzyc - lub nie. Spory i racje w tej materii nie maja sensu. Mozna tylko dyskutowac i wymieniac sie spostrzezeniami

Gość nina blue
lekarze --- zgadzam sie w 100%

Gość seks ze zwierzętami
nina to wszystko nie jest takie proste jak ci się wydaje, że dusza odchodzi i inne takie duuperele. religia tego nie wytłumaczy, może tylko dawać jakieś bajki do wierzenia w nie. pomyśl tylko - np. w latach 30. Robert Cornish ożywił martwe psy (martwe, a więc nie w stanie śmierci klinicznej, te psy były zupełnie martwe, ich mózgi obumarły). co prawda psy były nieco otępiałe i ślepe, ale reagowały na swoje imiona i żyły długi czas po "wskrzeszeniu"

Gość A inni wierza w krasnoludki
Choc naukowo tego nie wykluczono.albo w podroze w czasie..

Gość seks ze zwierzętami
no wierzyć można w różne rzeczy :D

ok, bardzo wiele zjawisk poznano, chocby klonowanie, ktore teraz juzwydaje sie oczywiste , ale tego najistotniejszego, czyli prapoczatku - nie . I to jest fascynujace.

Gość nina blue
he kwesta oczywiste czy nie zalezy jak sie na to patrzy zalerzy na jakim poziome postepu duchowego jest osoba ktora to ocenia oczywiscie janie przkonam ciebie ty nie przekonasz mnie ale milo porozmawiac choc dla ciebie to co ja pisze byc moze nie ma sesu dla mnie niepojete jest jak mozesz myslec tak jak piszesz to dziala na tej zasadzie

Gość seks ze zwierzętami
to nie moja dziedzina ten "prapoczątek" :D więc generalnie się nie wypowiadam, poza tym to ma marginalne znaczenie, bo już pisałam że ja wierzę w Boga

podroze w czasie juz tez jako tako opanowano, chocby na bazie lotow kosmicznych.

Gość nina blue
to wszystko jest kwesita milosci do Boga jesli NIE NAUCZYLAS sie kochac Boga nie mozesz zrozumiec swijego Z NIM zwiazku

Gość nina blue
widzisz to nie moja dziedzina ten poczatk - napisalas to jest wlasnie problem nauki nauka bada ale od srodka np. bada dzrewo sklad idt ale niz zastanawia sie z kad jest to drzewo jest to nauka od srodka cos na tej zasadzie

Gość seks ze zwierzętami
co do podróży w czasie to są zupełnie wykluczone, ja podam tylko przykładowo przypadek z własnym dziadkiem. a więc cofasz się w czasie i zabijasz własnego dziadka... co wtedy? to zdarzenie nie może mieć miejsca, ponieważ zabijając własnego dziadka nie możesz sama istnieć, a skoro nie możesz istnieć, to nie możesz zabić dziadka. jest sprzeczność