Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość apsikussss

wnerwiajace allegro

Polecane posty

Gość apsikussss

chciałabym powiedziec ze juz wiecej nie zrobie zakupów na tym dennym portalu:o kurde juz 3 razy mnie oszukano za pierwszym razem postraszyłam policja i zgłosiłam sprawe na allegro i udało mi sie odzyskac towar wart 800 zeta po około 4 mc:o teraz znowu od 3 tyg czekam na przesyłke i oczywiscie na moje prosby o przesłanie potwierdzenia nadania sprzedawca nie odpowiada acha zamowilam tydzien temu cos i mimo ze jet priorytetem wciaz przesyłki nie ma:o jaja se robia na tym allegro po prostu:(

Gość apsikussss
io

Gość lu_netkaaaaaaa
a co kupujesz i za ile , nie mialam problemow, odpukac, tzn. ja kupuje, nie sprzedaje

Gość ramburak
dzisiaj zrobiłem pierwsza transakcję na allegro i wybrałem specjalnie sklep z 44 tysiacami komentarzy ;) jedna sprawa jest taka, ze poczta jest zjebana i sie na wszystko czeka, tym bardziej w wakacje, druga sprawa jest taka, ze trzeba umiec kupować chyba, nie od byle kogo... a ty jestes pewnie głupią picką

Gość elle22
nagraj sie na sekretarke, jak nie odbiera i powiedz, ze czekasz 3 dni na przeslanie dowodu nadania, a jak tego nie zrobi, to zglaszasz sprawe na policje.

Gość elle22
ja kupilam cos o faceta, ktory mial 88 zajebiscie pozytywnych komentarzy. Przez 2 tygodnie nie moglam skontaktowac sie z facetem, bo po prostu nie odbieral telefonow, nie odpisywal na maile, zero. W koncu dostalam towar, ale niesmak pozostal. Najgrsze jest to, ze nie moglam chujowi wystawic negatywa, bo pewnie tez by to zrobil..

ja jeszcze nie miałam takiej sytuacji :) unikam po prostu sprzedających \"wysokiego ryzyka\" :) ponad 400 transakcji (z czego tylko 49 sprzedanych przedmiotów) i żadnej wtopy nie było. Oprócz jednej sytuacji, kiedy koleś mi sprzedał ostatnio lewą baterię do aparatu, a mój aparatos niestety to wykrył :) trochę grożenia z moejj strony było, ale ostatecznie kasę dostałam spowrotem :)

Gość ramburak
elle 22 a moze facet wyjechał na urlop i nie poinformował czy cos ? a moze poinformował w opsie pod aukcją a ty nie przeczytalaś ?

Gość apsikussss
nie jestem zadna głupia pinda kupuje od sprzedawców którzy maja mnóstwo pozytywów i ,moze z kilka negatywnych opinici widac ze ludzie sie boja wystawiac negatywy bo negatyw za negatyw:o poczekam z tydzien w sumie ta przesyłka była warta około 15 złotych wiec nieiwem czy watto straszyc policja

Gość elle22
Nie, facet po prostu bal sie ze mna porozmawiac, bo okazalo sie, ze tak naprawde to te filmy nie byly jego, tylko kolegi i ten kolega nie wysylal. Zadzwonilam pod numer podany w allegro, okazalo sie, ze to numer jakiejs kobiety, moze jego dziewczyny, nie wiem i rozmawialam z ta dziewczyna. Dwa razy dzwonilam, wydalam kupe kasy i dopiero jak zagrozilam, ze wnosze sprawe na policje, to paczka zostala wyslana. Facet do mnie nawet nie napisal, aby przeprosic, nic. Gdybym sama nie dzwonila do tej dziewczyny, to niewiadomo czy w ogole bym dostala paczke.

Gość elle22
Allegro powinno cos zrobic z systemem komentarzy, bo ludzie boja sie wystawiac negatywow, aby samemu go nie dostac, tak jak ja. I dochodzi do sytuacji, ze ktos jest niepowazny lub nieuczciwy i ma same pozytywy...

Wiele ludzi boi się psuć sobie opinię, bo dostają negi za niewinność, a do Allegro można to zgłaszać długo i namiętnie - mają to w nosie. Ale spróbuj spóźnić się z zapłaceniem prowizji, to masz dym pierwsza klasa :D

Gość apsikussss
up

Gość apsikussss
zeby człowiek musiał sie prosic o swoje:o