Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dont stop music

filologia angielska

Polecane posty

Gość dont stop music

co robicie po filologii angielskiej? gdzie pracujecie??? czy absolwent filologii angielskiej musi zawsze skonczyc w szkole jako nauczyciel? podoba wam sie wasza praca?

Gość ja w grony
ja mam i licencjat i obecnie mgr... pracowałam w szkole, w szkołach językowych - obecnie jestem asystentem działu handlowego w pewnej firmie, robię to co lubię, wykorzystuję znajomość język,a a popołudniami prowadzę kurs angielskiego... tyle o mnie :)

Gość superego
po skonczeniu licencjatu planuje sprobowac swoich sil jako stewardessa i rownoczesnie robic magistra. ale to ze wzgledu na to, ze zawsze o tym marzylam, a nauka jezykow to moja dodatkowa pasja. wiec doszlam do wniosku, ze jedno z drugim wcale nie muzi a jak sie wszytsko potoczy.. to sie dopiero okaze ;)

Gość kasieeenka
ja jeszcze studiuje, ale juz teraz jestem w stanie na korkach i zajeciach z dziecmi w przedszkolu wyciagnac tyle, ze moge sama placic za moje studia i inne wydatki- i to mi sie podoba- przyjemne z pozytecznym!pozdrawiam

Gość ulaaaaaaaaa
A czy jest ktoś kto pracuje w jakiejś firmie zagranicznej/europejskiej jako anglista? Jak taka praca wygląda itp ?

Gość ulaaaaaaaaaa
NIKT???

Gość corazon25
Nie można generalizować.Praca po filologii może być różna. Mam znajomą po japonistyce, które pracuje w marketingu w koncernie Shell,kolegę filozofa zajmującego się polityką inwestycyjną banku i znajomą po romanistyce, która jest księgową w IBM. Trzeba szukać czegoś dla siebie, zgodnie ze zdolnościami, umiejętnościami i warunkami pracy jakie nam najbardziej odpowiadają. Ja akurat lubię pracować zarówno samodzielnie np. z tekstem jak i w bezpośrednim kontakcie z ludźmi - mam niezłą frajdę pracując z ludźmi jako klientami/uczniami czy jako z członkami zespołu przygotowującego jakiś projekt. Znam języki obce,jak dotąd i uczyłam, i tłumaczyłam, edytowałam pismo literaturoznawcze i za każdym razem było inaczej i bardzo ciekawie. Z bardzo dobrą znajomością języka obcego, bardzo dobrą tj.praktyczną znajomością żywego języka i kultury danego kraju/kręgu kulturowego można znaleźć wiele ciekawych zajęć. Mnie ciągnie w tłumaczenia specjalistyczne i trochę w kierunku HR-zobaczymy co się z tego wykluje. Polecam myśleć nieszablonowo i twórczo podczas szukania pracy bo nie jest powiedziane,że filolog nie może być np. świetnym handlowcem. Studia nie dają pracy, studia mają nauczyć nas samodzielnego uczenia się.

Gość kasikaa27
a ja pracuje w szkole jako nauczyciel i moja praca bardzo mi odpowiada:-)

Gość kornelkkkkaa
nie wiem co jeszcze można dodać, bo mr julek odpowiedzial dość wyczerpująco. są jeszcze oczywiscie tacy, którzy po anglistyce pracują nie w zawodzie - 2 koleżanki z mojego roku pracują jako managerki - jedna w banku, druga w dużej firmie (obie zrobiły coś +, jedna podyplomowe, druga drugi fakultet z ekonomii). a, a Wojciech Mann (nie z mojego roku, niestety) jest dziennikarzem muzycznym.