Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdsdfsdffd

Duża płyta

Polecane posty

Gość fdsdfsdffd

Ostatnio zasyfił mi się komputer, chciałabym więc zainstalować wszystko od początku (tak jakbym chciała nowy). Mam jednak ogromną ilość zdjęć. Słyszałam, że dostępne są płyty o ogromnych pojemnościach, na które można zgrać różne pliki. Chcę więc zapytać, jaka jest największa pojemność takiej płyty, jaką firmę polecacie itd. Pozdrawiam :)

ja nagrywałam fotki na płytę DVD. Łącznie przy formacie nagrałam 8 takich płyt z danymi i ta na której akurat były fotki się zrypała, choć zaraz po nagraniu było ok ;/ Bezpieczniejsze byłoby przeniesienie na jakiś flashdisk a potem wrzucić spowrotem.

cd mają 700 MB, dvd 4,4-4,5 GB, dvd dual layer 8 z czymś Giga, Blu-Ray disk 25GB najbardziej opłacalne są dvd+r jednowarstwowe, firmy polecane to tdk, verbatim a od siebie dodam że te z tesco są bardzo dobre i się na nich nie zawiodłem:)

Gość fdsdfsdffd
Flashdisk - co to jest? :) Boję się też tego, że zgram zdjęcia a potem nie będe mogła ich odczytać :/ Raz tak miałam kiedy nagrałam płytę dla koleżanki, na moim pc odpalała a na jej płyta była "pusta"...

Gość fdsdfsdffd
Ach, już sprawdziłam flashdisc ;)

czyli jakiś dysk przenośny. Albo odtwarzacz mp3 lub pendrive o dużej pojemności, albo dysk zewnętrzny, albo znajomy z laptopem, któremu przerzucisz fotki na czas formatu :) Cokolwiek tylko nie płyta, jeśli zdjęcia są dla Ciebie cenne... Co dobre płyty DVD które kupiłam, to nie były żadne no name, tylko specjalnie wzięłam jedną ze znanych marek (nie pamiętam juz którą), żeby nie ryzykować... i niestety :(

no tak to już jest z płytami, polejesz je colą, porzucasz nimi i będą działać a jak poleżą na biurku to się mogą zwalić i nigdy nie wiadomo :D jednak i tak lepiej brać te markowe

Gość hmm dlatego najlepiej jest
podzielic dysk na partycje, na pierwszej instalujesz system i wszelkie programy a na drugim trzymasz dokumenty,filmy,mp3,zdjecia itp.

Gość jak duza pyta
to do buzi