Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

help_me

I co dalej? Studia - nie dostałem się na reso.

Polecane posty

Nie dostałem sie na Resocjalizacje (i to zaoczną) Jakie studia proponowalibyście ? Jaką pedagogike. Interesuje mnie praca i kształcenie : - w terapii uzależnień, na oddziale Leczenia Psychicznego itp. Dzieki za odp.

wow, to musisz miec kiepskie oceny jak sie na reso nie dostales i to zaoczne

Gość Midnight02
A ile było osób na tą resocjalizacje?? Ja mam zamiar pójsc na psychologie... Jaka trudno jest sie dostac na taką uczelnie??

a jak Ci poszla ta matura a jaki był próg? jak jestes zainteresowany platnymi to napewno sie uda jeszcze dostac (2 nabór czy cos) . i jakie miasto?

Gość Midnight02
Czyli wszystko zalezy od matury... A co warto zdawac na maturze rozszerzonego jesli chodzi o dalsza szkole czyli studia w dziedzinie psychologi??

Oh,uwielbiam tych wszystkowiedzących,którzy zawsze potrafią coś człowiekowi umniejszyć. Ja dostałam się na pedagogike resocjalizacyjną w II turze naboru i zapewniam,że konkurentów była masa. Jaki miałeś próg?

Gość panasonic najlepsza marka
zrób sobie rok przerwy i zdawaj za rok

Midnight02, psychologia to od lat jeden z najbardziej obleganych kierunkow, wiec jest ciezko , i raczej nie ma mowy o poziomie podstawowym . biologia przede wszystkim ale na te wszystkie wyzsze szkoly czegośtam czegos platne dostaje sie prawie kazdy. help_me . jestes tam jeszcze? przeciez pomozemy Ci znalezc jakas uczelnie pedagogiczna tylko daj znac jakie miasto, glowa do gory

Gość Midnight02
A ile sie placi za uczeszczanie do platnej uczelni?

Na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza,gdzie o dziwo się dostałam,w ogole nie brano pod uwage rozszerzeń.Ja z góry zakładałam,że pójdę na płatne studia i zdawałam wszystko na podstawie,na UAM złożyłam ot tak,żeby nie mieć wyrzutów sumienia.Po czym okazało się,że jestem tylko jeden punkt pod wymaganym progiem.I zaczeło mi zależeć ;)

Midnight-myślę,że minimum to 300,ale nie wiem dokładnie.Na kierunek,który ja chciałam było to 470 zł :|

heeej a nie lepiej zainwestowac w przygotowania przed rekrutacja aby potem miec pelna satysfakcje ze studiow dziennych? :) nie pojmuje jak mozna z gory zakladac ze idzie sie na platne.. ale fajnie ze i tak Cie sie udalo Nens na publiczna uczelnie:)

Miałam nierealne wyobrażenie o tym,że Uniwerek jest dla geniuszy :P

Gość Midnight02
A kojarzycie czy w woj łodzkim sa jakies dobre uczelnie(kierunek psychologia)? W najgorszym przypadku warszawa?

dla mnie dobra uczelnia= prywatna uczelnia to niestety wielka ŚCIEMA , wiec nie pogadam .:P

Gość Midnight02
Myslicie ze moze zmienic sie ta sytuacja i w miare bez problemów mogłabym sie dostac na publiczną uczelnie?? Jakie najlepiej wybrac studia?

ma sie zmienic to ze popularnosc psychologii spadnie? nie ma szans. w ktorej jestes klasie? nie mozemy polecac studiow bo kazdy jest inny i ma inne zainteresowania oraz aspiracje. Cala zabawa polega na tym by jakims cudem trafic w to co pomoze nam sie spelniac w calym dalszym zyciu! Co bedzie nas cieszyc , jednego uszczesliwi grzebanie w komputerze, innego mieszanie mikstur w laboratorium :) niezdecydowani najczesciej wybieraja :europeistyke, zarzadzanie, psychologie, socjologie. czesc osob wybiera te kierunki rzeczywiscie z powodu takiego ze czują ze TO JEST To, reszta natomiast ' byleby studiowac' czyli ci niezdecydowani (takie moje male obserwacje)

Madchen - prób był wysoki. Nie jestem zainteresowany Szkołą prywatną. Jestem zainteresowany tylko Szkołą publiczną( tylko że zaoczne) Miasto do którego mnie nie przyjeli UWM Olsztyn :/ Midnight02 - tylko i wylącznie zalezy od matury. Na psychologie najlepiej zdawać biole. Za rozsz dostaje się wiecej pkt. (zalezy od uczelni) Nens - dzięki Ci. Wcale nie jest tak łatwo się dostać na pedagogike. Duzo osób chce na studia humanistyczne iśc. panasonic najlepsza marka - biore to pod uwage..... Nens - ja też od razu chciałem isc na zaoczne. np. Pedagogika około 1.600 za semestr ( tak praktycznie podobnie na wszystkich uczelniach) a reszta zalezy od kierunku. Midnight02 - w Wawie jest SWSP ( Społeczna Wyższa Szkola Psychologii cos takiego... musiałabys sprawdzić0

na SWSP kolezanka dostala sie z 45 % podstawowej biologii , na dzienne. oddzial wroclaw. help_ me, i dobrze ze nie bierzesz pod uwage szkol prywatnych, a na tych zaocznych co startowales teraz to był juz 2 nabór czy dopiero 1?

Madchen. Szkoła Państwowa brzmi inaczej od szkoły prwaytnej i w pracy tez na pewno biorą to pod uwage. 1 nabór. Złozyłem narazie na ped.resocjalizacyjną ale napisane było : Status : nieprzyjęty. Mysle o fajnych studiach.. Jestem osobą niepełnosprawną.

jesli jestes osobą niepełnosprawną to masz inne dodatkowe uprawnienia! Brutalnie to brzmi ale to po prostu dodatkowe punkty rektutacyjne! W necie malo pisza teraz na tym koncie, najlepiej zadzwon albo jedz tam osobiscie na uczelnie, mecz panie w dziekanacie o Twoje szanse, mozliwosci na 2 nabor i koniecznie przeszukaj regulaminy dotyczace niepelnosprawnych.

Chyba sobie to odpuszcze. Składam na inne uczelnie. Szukam podobnych kierunków.Dam radę.Nie chcą mnie no to trudno. To oni tracą ok. 4 tys rocznie :] A ty co studiujesz? :)

Ja architekture i urbanistyke w Krakowie. zaczynam w tym roku. szlam tez z zalozeniem ze jak nie publiczna uczelnia to nic innego! praca i walka dalej :) nie odpuszczaj , zapisz sie na 2 nabór szansa zawsze jest a póki co moze zloz jeszcze naAkademie Pedagogiczna ?

jak to nie chca? nie chca na 1 naborze a moze uda sie za 2? to tez jest dla ludzi :P widze, że krepujesz sie wykorzystac pierwszenstwa wynikajacego z faktu ze masz grupe inwalidzka, niepotrzebnie! Skoro masz takowa mozliwosc to czemu nie skorzystac? Jakie inne miasta procz olsztyna wchodza w gre? probuje cos znalezc na necie ale w tym olsztynie to maly wybor.

cos moja wiadomosc nie chce dojsc, odeslali mi na poczte. to na pewno dobry mail?

znowu mi sie nie udalo wyslac, wyskakuje ze sie nie powiodło i kapa. Moze Ty wyslesz mi swoje gg ? zaraz musze leciec:(