Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Samotny tatus

Jak karmic 7 miesieczne dzieci?

Polecane posty

Gość Samotny tatus

Od 2 miesiecy wychowuje sam dwojke blizniakow,tak w zyciu sie niestety sklada:O,nie chce o tym pisac,bo peka mi serce.Teraz chce oddac sie im calkowicie,jednak mam b.ciezko.Pytam Mam,czy dobrze karmie 7 miesieczne dzieci:rano mleko NanHa2,potem deser owocowy ze sloika,znowu mleko,obiadek ze sloika,mleko.Czyli 3 razy mleko i 2 razy sloiczek,codziennie jeszcze soczek jakis.Czy to nie za malo? Czy mam sam cos gotowac? Podaje sloiczki ze wzgledu na brak czasu.Bede wdzieczny za wszystkie podpowiedzi!

Gość ytj
Jak dużo mleka piją? Jak przybierają na wadze? Może rano lub wieczorem wprowadz kaszkę? Wydaje mi się, że mają o jeden posiłek za mało, ale jeśli dobrze przybierają i nie są głodne może im to starcza. Ja mam corke 9 mies. Tak ja karmie: 6:00 mleko 180ml 10:00 kaszka 150 ml 13:00 obiadek 190g 17:00 mleko 180ml, ew kaszka 20:00 mleko 180ml Owoce daje do kaszki

Chociaż już trochę wypadłam z obiegu,bo dzieci odchowane,to jednak proponowałabym do jednego posiłku(mleka)dodać kaszkę albo kleik ryżowy,nie każde dziecko toleruje kaszki i trzeba powoli wprowadzać i obserwować czy nic złego się nie dzieje(jakaś biegunka,wymioty albo wysypka),proponowałabym też od czasu do czasu samemu ugotować zupkę,to oczywiście w luźniejszej chwili,wrzucić do garnka ziemniaczki,marchewkę i kawałek piersi z kurczaka,ugotować na miękko i zmiksować na papkę,nie zaprzeczam,że potrawy ze słoiczków są ok,ale taka mała odmiana,raz na jakiś czas też jest dobra.Pozdrawiam serdecznie samotnego tatę,podziwiam i trzymam kciuki

Gość Bona 111
Ja daje jeszcze biszkopty, chrupki kukurydziane, surowe utarte jabłko, żółtko gotowane, ziemniaczki, i generalnie słoiczki. Mleka daje więcej niż podajecie bo po 220 ml dwa razy i kaszkę rano całą miseczkę łyżką, no i do tego cycuś!!

Gość Samotny tatus
bardzo dziekuje za odzew!!! dzieci waza po 9kg,czyli sa nawet ciezkie.Odkad zona zmarla i przestala je karmic piersia,dostaly alergii i karmie je mlekiem HA,boje sie wprowadzic kaszki,bo szukalem i nie ma dla alergikow...sinlaca z nestle nie cierpia...podam dzisiaj gotowane zoltka!dziekuje!!

Gość ytj
probowales dodac do sinlaca owoce?? A zwykłe kaszki ryżowe, bezmleczne, które sam przygotowujesz na mleku modyfikowanym (może być nan ha) też odpadają?

No właśnie kaszki można kupować bezmleczne (jest napisane na nich "dodaj mleko") i wtedy dodaje sie mleko jakie się chce, a mozna w ogóle nie dawać mleka tylko owoce do tego np. jabłuszko utarte, albo warzywa ze słoiczka jesli jest to niesłodka kaszka. ja kupuje taka kaszkę z marchewką i dodaje słoiczki do tego. ja mojemu dziecku daje kaszki również odrazu z mlekiem kaszki firmy HIPP i uwazam że są najlepsze.

AAAA! i bez sliwek w słoiczku ani rusz.Są śliwki suszone Gerbera i śliwki zwykłe innych producentów. Ja co drugi dzień daje sliwki albo suszone albo zwykłe bo inaczej zatwardzenie murowane po tych kaszkach.

Gość gtjugg
smutne to:(

Ja bym dodała jeszcze jakąś kaszkę czy coś. o 1 posiłek jak dla mnie za mało. i skoro sa zupki i sztuczne mleko to bym podawała herbatki jeszcze nie tylko soczek