Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kazijoszi1

jak brac yasminell

Polecane posty

Gość kazijoszi1

Mam pytanko dotyczace tego jak brac tabletki yasminell. Moj ginekolog powiedzial ze jesli koncze tabletke w piatek to następna powinnam brac w piatek ale wedlug mnie siedem dni mija i w sobote powinnam zaczac- po tych 7 dniach przerwy? Co wy na to jak wy bierzecie, czy zaczynacie nowy blister od dnia w ktorym konczycie poprzedni blister?

Gość teoretycznie w sobotę
ja tak brałam ale ostatnio moja pani gin stwierdziła że można brac w sobote , nie wiem dlaczego , czyli w ten sam dzien w którym kończysz zaczynasz :O

Gość teoretycznie w sobotę
miało byc że w piątek nie w sobotę

Gość kazijoszi1
Acha, czyli jak konczysz tabletki w piatek to i w piatek zaczynasz następny blister tak? (bo mi tez tak ginekolog radzil)

Gość Masumi22
Witam, właśnie dzisiaj zaczęłam brać yasminell, czyli w środe, wzięłam z listka tabletke z środy i każdego dnia o tej samej porze będę podąrzała za strzałkami, aż wybiore wszystkie tabletki również te dwie które mi zostaną z początku 1 tygodni, czyli poniedziałek, wtorek-tabletka. Tak zakończe branie tabletek z mojego 1 opakowania i zrobię sobię urlop 7-mio dniowy. W tym czasie wykupię kolejne opakowanie i po 7-miu dniach, czyli w środe (ten sam dzień w którym wzięłam 1 dabletke) znowu rozpocznę branie yasminell, tylko z taką różnicą, że będzię to już drugie opakowanie. Mam nadzieję, że będę w miare dobrze tolerować ten i moje problemy przedmiesiączkowe zanikną lub staną się mniej uciążliwe, ale się rozpisałam...Pozdrawiam wszystkie kobietki.