Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie mi

Cyklinowanie starej podlogi

Polecane posty

Gość pomozcie mi

Moje pyatniejest takie czy po odnowieniu starego parkietu, tzw, parkiet czy wzor palacowy, miedzy klepkami przestrzenie sa nie do zazplachlowania. Wynajelam fachowca, ktory twierdzi,ze szczelin srednicy szerokosci ok 3-4 mm sie nie da zaszplachlowac. No nic, wycyklinowala, zaspzalchlowal moze 5 klepek na krzyz, nalozyl kapon, trzy razy lakier i podloga mi sie nie podoba...szczeliny widac prawie pomiedzy kazda klepka, lakier jest tak polozny, ze nawet ja laik widze,ze zle i mu tego nie daruje (poprzyklejane brudy, pecherzyki powietrza, nierowne), ale co z tymi szczelinami?????

Ja teraz remontowalam mieszkanie. Mam piekny parkiet z czarnego debu wiec nie chialam go zrywac i dawac paneli. parkiet byl przelozony cyklinowany i lakierowany. Ale nie mam zadnych zczelin ani nic w tym stylu.hyba ten fachowiec nie jest za dobry albo chce Cie okantowac.

Gość pomozcie mi
no wlasnie, kurde, najgorsze ze juz pomalowal lakierem, ktory i tak bedzie musail zetrzec! Jestem wsciekla. A mials wczesniej jakies szczeliny?

Gość anulka z sobieszowa...
Mnie się wydaje, że szczeliny są zbyt duże - parkiet powinien być przełożony albo dobity i od brzega uzupełniony. A czym on szpachlował te szczeliny?

Gość pomozcie mi
lakier i pyl z cyklinowania

Gość anulka z sobieszowa...
no to fachowo... ale 3-4 mm to rzeczywiście duża przerwa...

dOKLADNIE TAK PARKIET POWINIEN cI PRZELOZYC. pOZA TYM JAK MOZNA NIE ZASZPACHLOWAC DOKLADNIE SZCZELIN.wSZYSTKO SIE DA. oDSTAWIL PO PROSTU FUSZERE NA MAXA I TYLE.Owszem w niektorych miejscach mialam szczeliny ale na milimetr gora dwa i na pewno nie w calej podlodze. Poza tym dodatkowe koszty zdzieranie lakieru potem musisz przeciez kupic nowy j jeszcze malowac przynaj,miej dwa razy. dziewczyno nie plac mu ani grosza dopoki Ci nie zrobi na tip top

pył z cyklinowania mieszasz z Vicolem (chyba tak ten klej się nazywa), tą papką szpachlujesz szczeliny, jak wyschnie to wygładzasz, a na koniec lakier :) Taki najprostszy domowy sposób :P Stary majster nam tak podpowiedział i jest OK :)

Gość pomozcie mi
dzieki, tak myslalm