Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wdziecznotka

podziekowania dla gosci.. co w prezencie?

Polecane posty

na 2 ostatnich weselach podczas oczepin, kto poszedł tańczyć z młodymi dostawał ich zdjęcie (które fotograf zrobił na początku, z datą i imionami młodych). Dla mnie to jest fajną pamiątką

Gość Do Pantoflarza
Tez jestem za prezentami jadalnymi: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3892294 Zdjecia i tak kazdy bedzie mial - do albumu. Mysle, ze tylko rodzice - jesli maja polke z pamiatkami - nalezycie zaopiekuja sie jakims ustrojstwem ze zdjeciem - reszta rzuci w kat.

Kiedy mieszkałam w Warszawie, nie zauważyłam żeby ktoś dziękował gościom jakimś drobiazgiem. Jednak los rzucił mnie do małej mieściny kilkadziesiąt km od Krakowa i tam mieszkam od kilkunastu lat. Jest tu przepiękny zwyczaj obdarowywania wychodzących gości wódką weselną i pudełkiem z ciastami. Ciekawe, czy tak jest w całej Małopolsce, czy tylko tu w powiecie chrzanowskim...

Gość lolka ta od bolka
jasne tylko jak ktos robi wesele na 1550 osob i jakby kazdemu mial dawac po wodce i jeszcze ciasto to musialby niezła kase na to wydać

zuliomenelio: tak taki jest zwyczaj w malych malopolskich wioseczkach i miasteczkach gdzie weselicha robi sie na zasadzie "postaw sie a zastaw sie". byle na pokaz, byle jak najwiecej ...

Gość natka pietruszeczki
guzik prawda ja ten zwyczaj znam od kilkunastu lat i z wawy jak i z małych miast woj lubelskie !!!!! i właśnie nie jest to obnoszenie się jacy to my jesteśmy bogaci a zwykły miły bardzo sympatyczny gest ze strony młodych i rodziców bo jeśli zostaje dużo ciast i wódki to czemu nie rozdać gościom zamiast wywalić na śmieci !!!!! zastaw się a pokaż się to raczej jak ktoś robi wesele w luksusowym miejscu a w menu tylko dwa cieple dania bo na większe menu to już za drogo :( no ale sam budynek to pałac albo inny niby "luksusik" to jest dopiero obciach ;)

Gość klopsikisiki
ja moim gosciom daje ciasto i flaszke wodki (czyli tradycyjnie) co ich bede rozpieszczac jak to moj dzien i mi sie prezenty naleza :P ;)

Gość fankaaa anka
zazwyczja kupuje sie mni wiecej tyle wodki zeby starczylo, nie wiem ilu musiaąłbym kupic butelek zeby rozdac jeszcze gosciom, mamy kupione 180 gdybym miala rozdac musiaalbym kupic z 50, sory ale nie stać mnie

Gość ladynia
A ja polecam okolicznościowe ciasteczka Wedding Shower www.aletort.pl

Gość sokolica777
my mieliśmy takie: http://www.pudeleczka.com.pl/piramidka.html model nr2 a do tego karteczka: "dziekujemy ze jestescie z nami w tym waznym dla nas dniu (imiona +data)" na tej stronie w galerii mozna zobaczyc je blizej. Naprawdę efektownie wyglądały i smakowaly (w środku 2 rafaello). Gosciom bardzo podobal sie taki maly gescik w ich strone:). Ja polecam, choć uwazam też, że i bez tego wesele sie obedzie:)

Gość ivett89
Pani( a w d )obuzyla sie. A tema dawania prezentow dla gosci a ja uwazam ze to mily gest wdziecznosci pozatym Nie musi byc drogi ! Ja mieszkam w USA NY I tutaj to jest normalne ze dla gosci daje sie po weselu np male szampaniki ozdobione nalepka. Data slubu I imionMi mlodych albo np male czekoladki obklejona papierkiem z data slubu I imionami mlodych ja robilam tutaj wesele na 150 osob gdzi kosztowalo mnie prawie 50tys $$$ I Nie Panikuje bo albo robisz dla Zabawy i by sie spotkac z znajomi Albo robisz dla biznesu i gow...o co z tego masz. Chcesz zrobic to Idz do pracy

Gość gość
dlugo zastanawiałm się nad prezentem dla gości, szukałam czegoś fajnego na lato i nie drogiego, jednak zrezygnowałam gdyz z mojego doświadczenia będąc na kilku weselach oraz rozmowie z restauratorka prezenty po prostu zostaja, walaja sie na stole gdyz czesto goscie zapominaja wziasc, efekt taki ze strata kasy, zawalony stół i pełna szuflada np.cukierków, czekoladek lub innych weselnych gadzetów, ostatecznie postanowilismy z narzeczonym ze na poczatku wesela orkiestra w naszym imienu słownie podziekuje gosciom za przybycie