Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia211

jak zgubi o konca brzuch po ciazy

Polecane posty

Gość kasia211

czy 2,5 miesiaca to za malo czasu zeby wrocic do wygladu z przed ciazy nie wygladam tragicznie ale jeszcze zostala mi wieksza oponka moze znacie na to jakies posoby

2,5 miesiąca to bardzo mało. Macica potrzebuje czasu na pełne obkurczenie. Możesz powoli zacząć delikatny aerobik ale najlepiej przedyskutować to indywidualnie z lekarzem.

Gość kasia211
czasem krece hula hopem ale jestem po cc i jak za duzo to zaczyna bolec wiec nie przesadzam nie karmie piersia wiec ograniczam jedzenie mam 164 i waze 50 -51 kg

Gość alicjaaaaaa
nie zawsze można zgubić do końca taką oponkę po ciąży .Często jest to rozciągnięta skóra i ćwiczenia nic nie pomogą.Przyjrzyj się na plaży kobietom, od razu widać które rodziły a które nie, pomimo ,że nadal dbają o wagę i ćwiczą.

Nie ryzykowałabym tak śmiałego twierdzenia, bo nie raz posądzałam zadbaną dziewczynę o to, że rodziła, a tu klops..Wiele zależy też od genów. są osoby, którym najpierw idzie w brzuch i nic na to nie poradzą.i w drugą stronę. Siostra 2 miesiące po porodzie, brzuch płaski jak deska skóra napięta. nie ćwiczyła. ot, geny...

Gość kinggggggggggggga
niestety taka jest prawda, dużo kobiet po ciąży zostaje z rozciągniętą skórą na brzuchu i rozstępami.I tu ćwiczenia nic nie dają.Na szczęście nawet te wielkie rozstępy z czasem zamieniają się cienkie nitki i są mało widoczne.

Gość jlkjkjkjkjjjjj
MYSLICIE ZE MA TO WPLYW?

nie to nie ma zadnego wpływu przecież to tylko ocięty napletek... dziecku nic nie grozi!

Gość ale glupota matki
ale glupota matki niestety jest dziedziczna :)

Gość twins-mama
a co mi poradzicie 6 miesiecy temu urodzilam blizniaki i skory mam teraz pod dostatkiem chodze na silownie ale nic nie pomaga

mi macicka obkurczyla sie juz w 4 dobie po porodzie - polozna w szoku byla wiec pozwolila cwiczyc, ja co prawda nie mam oponki i wiszacej skory ( u nas chyba to rodzinne ze kobiety b szybko traca brzuch po ciazy-mimo ze ja przytylam prawie 20 kg :-o ) ale zostaly mi szersze biodra :-/ uda, brzuch ok, za to biodra tragedia, mam 7 cm wiecej jestem dopiero 2,5 tyg po porodzie zaczelam troche jezdzic na rowerku stacjonarnym i robie brzuszki z malymi cwiczeniami , ale jak narazie efektu brak :-/ zaczynam ogladac na allegro jakies kremy cud :-D moze cos pomoga ;)

Gość Nawet Fajna mamuska
to niekoniecznie rodzinne.mojej mamie została wiszaca skora po porodzie, a mi nic plaski brzuch i nawet ładniej wyglada niz przed ciażą.tylko waga za bardzo spadła:(waze 42kg i juz nie umiei przytyć

ja akurat nie mam ani jednego rozstępu a brzuch mi nie zisa ale może tęż dla tego że przytyłam tylko 9 kg i ogólnie brzuch miałam mały

Gość dwie siostry
jedna rodzila 3 razy, druga ani razu - obie po 30.ce. Ta, ktora rodzila, ma brzuch twardy, jedrny i plaski, ta ktora nie rodzila ani razu, "od zawsze" miala oponke, ktora z wiekiem tylko jej sie powieksza, mimo ze cwiczy.... Na plazy obie sa w bikini - za matke dzieci biora ta z oponka...chociaz jest tylko ich ciocia ;) Geny maja tu takie znaczenie, ze u jednej kazdy kg idzie w brzuch a nie w uda, u tej chudszej o plaskim brzuchu i peknej talii mimo trojki dzieci - w pupe :) Z tym ze ta matka trojki jest b. szczupla, bo ma inna przemiane materii niz bezdzietna siostra, ktora z kolei cierpi na niedoczynnosc tarczycy. No i tak juz jest, za kazdy organizm jest inny, nie mozna wiec sadzic po pozorach, bo mozna sie b. pomylic ;)

Gość nkkkkkj
jeżeli nie ćwiczyłaś przed ciażą to masz problem i nikłe prawdopodobieństwo, że całkiem zrzucisz brzuch, nawet odchudzajac się do granic mozliwości Jeżeli ćwiczyłać przed ciążą rób to również po-dużeszanse na płaski brzuch