Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pszczółka Maja.

Jak pozbyc się gniazda os ?

Polecane posty

Gość pszczółka Maja.

Niedawno zauwazyłam, że u mnie w domu , na tarasie, a dokładniej pod dachem zagniezdziły sie osy. Załozyły sobie rój między deskami... na taras nie mozna wyjsc, bo wszędzie latają te upiorne osy Czy ktos wie co robic? Wołać strazaków (przyjadą???), samemu wytępic je???

Gość jap
najlepiej samemu,poco męczyć strażaków i tak mają dużo pracy potrzebny jest worek i coś do strząchnięcia gniazda,jak osy pójdą spać podstawiasz worek pod gniazdo i gniazdo strząchasz wprost do worka powodzenia:)

Gość pszczółka Maja.
no tak, tylko że jak juz pisałam gniazdo jest POD deskami które sa podbitką dachową, więc go nie widac, sa tylko same dziury, przez które przechodzą dalej w głab dachu trzeba będzie zrywać te deski????

Gość jap
to posłuchaj się Marka,bo jak strażacy przyjadą to Ci pół domu rozbiorą

Gość pszczółka Maja.
:O

Gość wezwij naipierw pogotowie
i zrób to sam smiertelne użądlenia gwarantowane :-O Tylko Straż Pożarna zrobi ci to bezpiecznie i fachowo. Ponieważ jest to w domu mieszkalnym jest to obowiązek Straży.

Gość Duszyczka Katerrinka
jkby to nie był dom to mozna by polac gniazdo benzyna i podpalic Ale tak, to lepiej wezwac strażaków. Smemu to możesz narazić sie na niebezpieczenstwo.

Gość rusałkaaaaaaaaa
czarny raid

Gość strazacy to nie zlikwidują
gniazda, tylko je przeniosą :O

Gość e tam zaraz straż
ja u siebie w domu (tez pod dachem)miałam szerszenie i się ich pozbyłam. Wieczorem jak juz było bardzo ciemno, pogasiłam wszystkie światła, ubrałam się w grubą kurtkę i czapkę, zabrałam mały koc, żeby w razie czego zarzucić na twarz i poszłam na bitwe, zaopatrzona w latarkę i muchozol. Napsiukałam im do dziury, zgasiłam latarkę i zwiałam... Podtruwalam ich przez dwie kolejne noce. Szybko się wyprowadziły.