Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mamcia741

jakie kupić ubranka do szpitala urodze zimą

Polecane posty

Gość młoda mamcia741

urodzę w zimę. chodzi ciuszki. czy musi być komplet że wszystko pod jeden kolor i wzór czy niekoniecznie? są paczki w której jest 4, 5 elementów ale około 50 zł trochę drogo, nie wiem nawet gdzie się zaopatrzyć żeby taniej było.

?!? Jakie pod kolor?!? Jakie pod wzór?Do szpitala bierzesz co masz albo i nie, zależy czy szpital wymaga.pamiętaj też, by wziąć takie, by w razie zaginięcia nie mieć do nikogo pretensji (to położne kąpią, rozbierają przed i ubierają po kąpieli).Jak nowe za drogie to kup używane, w czym problem? Wiele zn nas kupuje na Allegro, dostaje od znajomych - ciuszki po starszych dzieciach.

Gość PrzyszlaMama23
przylanczam sie rodze na luty ja mam dodatkowe pytanie do czego wziac dziecko czy wystarczy to od lozeczka czy musze miec fotelik do auta mam juz w sumie ale przepisy sie zmienily i nie wiem cyz te spelnia obecne

Jeśli wracacie samochodem to musisz mieć fotelik.W razie najmniejszej stłuczki nie będziesz w stanie utrzymać dziecka w rękach, nie ma na to najmniejszych szans. czytałam o testach, gdzie dawano ludziom do potrzymania butelki 2 l wody, ci ludzie wiedzieli, że będzie kraksa a mimo to NIKT nie utrzymał.Zastanów się. Bo prawo i mandat to jedno ale tu chodzi o życie dziecka.

na wypis ze spzitala: pielucha, body, śpioszki, kaftanik, skarpetki, czapeczka, kombizenzon, fotelik samochodiwy, pielucha tetrowa żeby przysłonić twarz dziecku i wsio :) rodziłAm w stycznniu i tyle potrzebowałam. szpital dziecko ubierał więc nie musiałam mieć żadnych ubranek tylko na wypis.

musisz zapytać jak jest w spzitalu w krótym będziesz rodzić, u mnie dawali pieluszki jednorazowe i tetrowe, kaftaniki i dziecko spało w rożku. było ciepło i nic więcej nie trzeba było.

Gość fgggstre
do zimny jeszce tle czasu....poczeiakj do 7 miesciaca