Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cinni

Czy gadacie o seksie z rodzicami?

Polecane posty

Gość Cinni

Tak z ciekawości. Czy możecie ze starszymi bez większych problemów pogadać o antykoncepcji, o rozpoczęciu współżycia czy o innych sprawach z tym związanych? W dzisiejszych czasach seks nie powinien być tabu i takie rozmowy nie powinny wiązać się ze wstydem z żadnej ze stron.

wypowiedzialabym sie, ale nie lubie wypowiadac sie jako 1 w temacie, bo sie rzucam w oczy :O :D pozniej sie wpisze ;)

Gość turkusowa wstydzi sie swego sw
iatopogladu

Gość ja rozmawiam oczywiscie
i dziekuje Bogu,ze rodzice potrafia sami bez problemów rozmawiac ze mna o sexie:):) Powiedzialam rodzicom o pierwszym razie, teraz mam stalego faceta i oczywiscie wiedza ,ze współzyje z Nim:) Kochanych mam rodziców dlatego nie wstydze sie rozmawiac z Nimi na te tematy.

nie wstydzie sie swiatopolgladu, i jesli o to chodzi, to bym normalnie o tym z moim dzieckiem gadala ale z moimi rodzicami sie o niczym normalnie gadac nie da, a co dopiero o seksie :O

Gość buty z biedronki
kiedys gadali do mnie tak wspolzycie stosunek i inne pierdu pierdu a ja im że juz nie jestem dziewica szoke szoke szoke :o

Gość ehhhhh
never!! dla rodzicow nadal jestem niewinna cnotka, i tak mi wygodniej:)

ee, to moi wlasnie mysla, ze sie bzykam na prawo i lewo, bo: raz, jeden jedyny raz, pojechali gdzies do rodziny i przyjechala do mnie na noc kolezanka, pilysmy wino i cos tam sprawdzalysmy na necie o gumkach i mialam jeszcze opakowanie gumek ktore zostalo mi po ostatnim chlopaku i oczywiscie poszlysmy spac pijane, a gumki zostaly centralnie przed kompem :O jak wstalam o 15 to dalej tam byly, a kazdy sie na mnie dziwnie patrzyl, ale slowa mi nie powiedzieli :O a innym razem, chodzilam chyba z miesiac z chlopakiem i czasem zostawalam u niego na noc, ale nie bzykalam sie z nim, i mi matka powiedziala, ze sobie robie z dupy smietnik :O wiec pewnie mysla, ze sie puszczam :)

Gość Cinni
Jeśli chodzi o mnie, to z tatą nigdy nie poruszałam i poruszyłabym tego tematu, z jego strony wiem, że jest podobnie. Natomiast jeśli chodzi o mamę to nie mamy żadnego problemu jeśli chodzi o pogaduszki na ten temat :) Być może dlatego, że powoli mi tłumaczyła czym jest współżycie od najmłodszych lat. Nigdy nie znalam bajek typu "dzieci przynosi bocian" albo "wychodzą z kapusty" :P W dalszym ciągu mogę z nią o tym pogadać, mówiąc wszystko wprost, nie owijając w bawełnę czy używając dziwnych kolokwializmów. Co ciekawe, jak jeszcze miałam 13-14 lat to mama utwierdzała mnie w przekonaniu, że cnotę należy stracić z mężem :P Jednak jak tylko zaczęłam spotykać się z facetami, to stwierdziła, że seks to normalna sprawa, która niedługo nadejdzie i nie należy się jej bać, tylko dobrze przygotować i zabezpieczyc ;)

Gość ehhhhh
moja mamuska naiwna strasznie, mialam kilka gumkek schowanych w szufladzie, a staruszka mi sprzatala pod moja nieobecnosc z nudow i znalazla i myslala ze to cukierki padlam, juz braciak szybciej sie zorientowal i szczyl gwizdnal pare:P czasem dobrze zachowac pozory, to uznanie w ich oczach:) bezcenne

no, to moi rodzice jak mialam 5 lat i zapytalam ich skad sie biora dzieci, to mi powiedzieli, ze od całowania. i ja biedna z 2 tygodnie sie stresowalam, ze w ciazy bede, bo misie plkuszowe na dobranoc całuje:O

Gość ehhhhh
heheh ostro, bo to tak jest rodzice glupot nagadaja a dzieciaki pozniej w stresie zyja:)

Gość Cinni
Hahaha :D Ja pamiętam jak kiedyś mając kilka lat oglądałam z mamą telewizję i nagle scena łóżkowa, naga kobieta i nagi mężczyzna w łóżku. Ja oczywiście konsternacja, obrzydzenie :P I pytam dlaczego ci ludzie robią takie brzydkie rzeczy :> Na co moja mama spokojnie "to normalna sprawa u dorosłych". Ja jako rezolutne dziecko od razu odparłam "ale jak to, to wy z tatą też to robicie?", a mama znów spokojnie "Tak, ale nie zaprzątaj sobie tym głowy, bo do tego trzeba dorosnąć". No cóż, może to trochę kontrowersyjna metoda wychowania, ale ja z tego względu nie miałam nigdy problemów z seksem; nie stałam się ani rozwiązła, ani aseksualna ;)

Ja nigdy w życiu nie rozmawiałem na temat seksu z rodzicami. Sam się wyedukowałem. Głównie za pomocą internetu.

Ech, co by człowiek bez tego internetu począł ;) Ja też pamiętam, że mając jakieś 11 lat czytałam porady w "Bravo"- osobiście wolałabym, żeby moje dziecko uniknęło takiej edukacji opartej na pseudoporadnikowej gazecie.