Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kmichor

Pomocy!

Polecane posty

Gość kmichor

W 27 dniu cyklu dostałam dziwne plamienie które trwało 5 dni.Przed tym plamieniem odbyłam z mężem stosunek do końca.Boje się,że mogę być w ciąży!!!Dziś jest 40 dzień cyklu i robiłam test,nic nie wyszło.Czy może się okazać jeszcze,że jestem w ciąży.Miałyście tak!?

Ja z pierwszym dzieckiem robilam test w 43 dniu cyklu(wlasciwie to bylam pewna ze jestem w ciazy) i wyszedl negatywny...a tydzien pozniej powtórzylam i byl juz pozytywny.Ale w sumie to moze to nie bylo plamienie tylko okres.Moze mniej obfity przez pogode.

Gość kmichor
teraz trudno powiedzieć bo 6 miesięcy temu urodziłam synka i jest nie uregulowany!

Hmm, gdybyś wówczas, 27. dnia cyklu, miała jajeczkowanie, to miesiączki mogłabyś się spodziewać dopiero jutro - pi razy oko. Testy robione w dzień spodziewanej miesiączki wychodzą czasem źle. Ja bym radziła jeszcze powtórzyć za kilka dni.

Gość Też mam problem
Ja też mam podobny problem choć bez żadnego krwawienia. W 27 dniu cyklu kochałam się z moim narzeczonym a w 37 dniu cyklu wykonałam test ciążowy który pokazał iż nie jestem w ciąży. Dziś jest już 43 dzień cyklu. Misiączki mam ostatnio rozregulowane :( Jak myślicie, czy tamten test mógł pokazać nieprawdziwy wynik??? Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam

Za wcześnie robiłaś test. test może wykazać brak ciąży mimo jej istnienia - do 21 dni po stosunku

Gość Też mam problem
Tego nie wiedziałam. A skąd to wiesz??? Czyli radzisz abym poczekała aż minie te 21 dni od stosunku?

Bo:- Do zapłodnienia może dojść od razu a może dojśc dopiero po max 7 dniach (tyle czasu silny plemnik może przetrzymać w dobrej jakości śluzie a owulacja niekoniecznie jest w dniu stosunku)- Hormon ciążowy produkowany jest dopiero od zagnieżdżenia, nie zapłodnienia. Do implantacji zarodka dochodzi między 6 a 12 dniem po owulacji.Najprostszą drogą: 7 dni od stosunku do owulacji + 12 dni do zagnieżdżenia + ze 2 dni na wzrost hormonu do poziomu wykrywalności = 21 dni potrzebnych by ciążę wykluczyć. Celowo biorę max, bo różne są niespodzianki, jak ktoś myśli, że "u niego byłoby widoczne szybciej".Więc - tak, radzę poczekać i powtórzyć, jeśli do tego czasu miesiączka się nie pojawi.

Gość Też mam problem
Acha.... Wyjaśniłaś mi to dobitnie ;) Dzięki za poradę :) Więc jeśli nie dostanę do tego czasu okresu to powtórze test i dam znać co wyszło. Pozdrawiam :)