Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desiree9

opuchniete oczy!

Polecane posty

Gość desiree9

Jest taka sprawa. Nie wazne ile spie co jem itd to jak sie rano nydze to musze okladac oczy lodem bo sa napuchniete:( Co z tym zrobic?

Gość desiree9
jak sie rano budze*

Gość bebe28
isc do lekarza i sprawdzic nerki !!! opuchlizna pod oczami jest czesto zwiazana z chorobami nerek :( oby u Ciebie bylo inaczej.

Gość desiree9
myslalam nad tym no mam chore nerki ale jak ostatnio bylam na badaniach to wyniki byly dobre:) nie wiem co robic..

Gość bebe28
no wiec nic z tym nie zrobisz - skoro to wina nerek - mozesz jedynie robic zimne okłady, jakies zele pod oczy (np z wiesiołka) ale jest to dorazne a problem tkwi w nerkach i watpie by mozna by go weliminowac tak by nie miec z tym problemow. Moja mama tez ma chore nerki juz ponad 15 lat i opuchlizny pod oczami sie nie pozbyła :(

Gość desiree9
buu szkoda:( ale dzieki za porady:)

Gość ojejejej...
Nie nalezy jeść i ograniczyć picie po 18-tej. Nakładać lekkie kremy lub żele wokół oczu. Nie nakładać duzo, bo wówczas powieki mogą właśnie puchnąć. Zrobić po nalożeniu kremu masaż, uciskając palcami miejsce po miejscu dookoła oka. Zwłaszcza w kącikach wewn. i między brwiami, trzymać palece w kazdym miejscu przez 4 sekundy. Przed spaniem nałozyc na powieki zimny kompres z mocnej herbaty. Napisz, czy pomogło.:)