Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama nie wiem co zrobic

Co dzisaj robicie na obiad????

Polecane posty

dzisiaj będzie bigos od "teściowej" i ziemniaki; nie mialam czasu gotować, bo robilam dżemik morelkowy wczoraj

Gość annnnnnnnn
a ja - naleśniki z jabłkami

Gość ankaanaka
a co można zobić dobregi, szybkiego...z piersi z kurczaka-ale cos innego niż kotlet

gulasz z curry kroisz w kostkę, podsmażasz, jak lubisz, a le niekoniecznie, zalewasz wodą, az zakryje mięso, dorzucasz np. suszone warzywa, przyprawy plus spora ilość curry, żeby było żółciutkie. Poddusiszpół godzinki, dodajesz śmietanę i na stół z ziemniakami albo z ryżem i surówką

jest fajny na lato, bo taki "lekki" u mnie mizeria odpada, nie znoszę żywych ogórasów :)

No właśnie muszę nauczyć się gulasz robić, bo lubię, a ten z curry brzmi apetycznie;) W ogóle to dopiero uczę się gotować, ale wszyscy w domu zdrowi i żyją, póki co:-D

Gość I.M
Ja dzisiaj robię piersi z kurczaka nadziewane porą,serem i śmietaną.

tylko ryż nie żaden gotowany, tylko taki jak to risotto, jak go nazywam smażony :) to pierwsze sukcesy za tobą Laura, skoro nikt jeszcze nie umarł to jesteś na dobrej drodze a gulasz robi się banalnie, sos sam się robi, ja wole robić mięso w sosie niż je smażyć

mi się nie chce jeść to i obiadu nie będzie ;) pewnie napcham się owocami. i popiję wodą... smacznego obiadu wszystkim :) i meaaa - gratulacje, spóźnione, ale zawsze ;)

porą? wieczorową? :) ten por nadziewane porem gulasz to jedno z najszybszych dań, nie wymaga zbytniej precyzji ani czasu na gulasz nadaje się kazdy rodzaj mięsa inna wersja gulaszu z kurczaka jest z papryką, słodką w dużej ilości :)