Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam 29 lat

Zachorowałam na zespół jelita drażliwego - jestem załamana

Polecane posty

Gość mam 29 lat

:( Mam 29 lat, uporałam sie z nerwicą i depresją a teraz to :( Jestem załamana, nie wiem, czy dalej walczyć :( czy to świństwo można wyleczyć? :(

Gość to masz lipke
to jest niemiłe

Gość mam 29 lat
kurwa wiem, że to jest niemiłe :( a teraz chce się dowiedzieć czy z tego można wyjść w ogóle :o

tak mozna z tego sie wyleczyc a lekarz nie dal ci zadnej informacji o tej chorobie??

jest to ucazliwe ale do wyleczenia a jesli mozna wiedziec to co bierzesz na to i jakie zalecenia od lekarza masz??

Gość mam 29 lat
złota, jeszcze nie miałam 100%-owej diagnozy, ale ginekolog i lekarz ogólny się skłaniają ku tej opcji :( jestem w trakcie robienia badań, no i mam 100% objawów zespołu jelita drażliwego........załamka :(

nie ma zalamki:) dostaniesz leki i przejdzie ew bedzie potrzebne badanie jesli sie nie poprawi tzw kolonoskopia ktora sie robi pod znieczuleniem wiec nie boli:)

idz koniecznie do lekarza bo bez prochow sie nie obedzie!!

Gość to masz lipke
raczej nie wyleczysz sie czrano to widze ja mam potezna wiedze na ten temat i mam problemy ale powli z tego wychodze ( jest bardzo ciezko, jelitami sterowac ale to tez zalezy od stponia zaawansowania) u ciebie sie domyslam ze to jest maly pikus.

bledne stwierdzenie! mozna wyleczyc w 100% !! rozmawialam o tym z lekarzem to co wprowadzil mnie w blad? nie sadze. ale ok kazdy moze miec swoje zdanie chociaz ja juz jestem wyleczona!

Gość mam 29 lat
dzieki kobity mam jakieś prochy, nawet nie wiem czy to zreć czy nie ? :( wczoraj wzięłam i dziś rano tradycyjnie znów mnie pogoniło. wiecie jak to jest latać 3 razy pod rzad do kibla ?? :( O Panie, za co mnie tak doświadczasz ?? :O

Gość to masz lipke
ja nie powiedziałem ze nie mozna, mozna tylko to jest uciazliwe i tyle.

Gość mam 29 lat
nie wyobrażam sobie kolonoskopii, nie wyobrażam po prostu wole chyba umrzeć - sorry ale chyba nie ma gorszego, bardziej upokarzającego badania ja pierdole, no wyszłam z takich choróbsk że masakra łącznie z uzależnieniem od leków kurna jego mać!! teraz to..Powiedzcie, jak się nie załamać :(

Gość mam 29 lat
aaa mam jeszcze pytanie : jak na tą sprawę zapatrują się wasi partnerzy?? przecież to się kojarzy z jednym - śmierdzącą sprawą :( Zaczynam się bać, że facet, który przeszedł razem ze mną ten cały koszmar jakim jest nerwica, deprecha i uzależnienie od leków, teraz wymięknie :o

daj spokoj ludzie maja wieksze problemy wiesz mi:) nie ma co sie zalamywac moja kolezanka miala to badanie i nic to nie boli dostajesz znieczulenie i nie jestes tego swiadoma a jakiez to upokozenie? przeciez tacy lekarze robia to na codzien dla nich to normalaka a co ty jestes wyjatkiem?? nie!

Gość musza ci do dupy wsadzic rurke
zeby wiedziec czy nie masz polipów , uchyłków i zmian jesli nie chesz to po kuzwa po co biedolisz jest mily pan wsadza rurke i pielegniarka( asystentka) tez uspokaja masuje brzuszek jest mila atmosfera :)

nie wymieknie jesli cie kocha to prztrwa to razem z toba!! moj jest ze mna caly czas:) a tak na marginesie to jakie tabletki bierzesz? to wazne!

jej, kobieto, ale masz problem ... zesol jelita drazliwego: wiem bo sama mam zdiagnozowane od kilku lat .. nie da sie wyleczyc, da sie zaleczyc. wezmiesz odpowiednie leki i zmienisz diete, a przede wszystkim przestaniesz sie denerwowac non stop, i po miesiacu, dwoch bedzie lepiej. piszesz, ze uporalas sie z depresja i nerwica, ZJD to prosty efekt wczesniejeszych problemow psychicznych. Nic to powaznego, ani niebezpiecznego, tylko trzeba cale zycie sie kontrolowac, w sensie: co jem, kiedy, i jak najmniej stresu... Zadna tragedia, ty tu nerwy, zalamka ... wierz mi ze moglo byc o wiele gorzej, bolesniej, tragiczniej w skutkach. A ze boli, wiem, wiem jak moze byc dokuczliwe: sama to mam! i ciesze sie ze wreszcie zdiagnozowane. wiec nie panikuj, bo nie ma powodu, tylko idz do lekarza i lecz sie. A co do lekarzy: piszesz: ze DIAGNOZUJE cie lekarz pierwszego kontaktu i gin!!!! z takimi sprawami to do gastorologa porzadnego, bo on sie zna i wie jakie badania zlecac i jakie leczenie zalecac !!!

Podstawa to dobry gastrolog, leki i dieta. Będzie dobrze :-)

Gość mam 29 lat
hehheheh, jesteście super dziewczyny :) nie no, masakra badanie i tak.. co do leków..mam łykać DUSPATALIN RETARD SPASMOLINE I ACIDOLAC :o

i jak niby ma zareagowac partner !!!??? nie rozumie twoich rozterek? jaka smierdzaca sprawa? choroba, tzreba leczyc, a partner powinien cie wspierac ....

Nie martw się na zapas bo będzie tylko gorzej. Stres sprawia, że czujesz się źle i w ten sposób koło się zamyka. Miałam kolonoskopie i jakoś przeżyłam. Co więcej miałam jednocześnie gastroskopie i koloskopie - w znieczuleniu ogólnym rzecz jasna ;-)

Gość mam 29 lat
słuchajcie, ja naprawde nie boje się bólu po tym co przeszłam?? po walce z uzależnieniem??? to był dopiero ból... no i nie denerwuje się już..nerwice mam już za sobą, kolokwialnie mówiąc - kłade lachę na wszystko, i teraz kiedy wyszłam z tego bagna, podniosłam się z samego dna :( taki syf...ja pierdycza z tym partnerem chodzi mi o to, że krepuje się przy nim....chociaż nie, może nie krepuje, po prostu mi wstyd..coraz ciężej mi to wszystko ukrywać, wzdęcia, gazy..ja pierdycza, no masakra..chyba zdecyduje się na eutanazję :o

Zaczniesz brać regularnie leki i pilnować diety to część z tych objawów o których piszesz powinna szybko ustąpić :-)

Gość ma ktos linka to tego
SPASMOLINE leku bo malo cos znany i dostepny dziekuje

Gość mam 29 lat
no ok, a te dragi to dobre???? bo nie wiem kurna jeszcze nic nie wiem o tej chorobie, troche czytałam, ale jest tyle przeciwskazań jeżeli chodzi o żarełko, że nie ogarniam, nie ogarniam :o

Przetestuj po prostu na sobie. Np. na śniadanie zjesz ogórki - jeśli masz potem jakieś dolegliwości to może ich nie jedz. Moim zdaniem najlepszy sposób to metoda prób i błędów. U mnie tragedia po ogórkach/papryce/śliwkach/słodyczach i masie innych rzeczy. Właśnie piję kawę z mlekiem i już czuję się nie najlepiej - czas odstawić kawkę :-(

Gość iffff
czy możecie opisac mi po krótce objawy tej choroby

Gość mam 29 lat
:D wczoraj jadłam śliwki :D oj, ale tak między Bogiem a prawdą - ja po wszystkim mam te wzdęcia chyba, nie mogę zjeść normalnie obiadu (zestaw tradycyjny: ziemniaki, kotlecior, surówka) bo od razu mnie wzdyma... nie mam pojęcia czym się żywić?? chyba powietrzem, chociaz nie..od tego też są gazy :o nie wiem, co robić.. a kawa??? już dawno odstawiłam, kawa nie jest dla nerwusów ;) chociaż zdarza mi się wypić cappuccino bądź bardzo słabą kawę z mlekiem