Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidziaaaa

proszę o rady

Polecane posty

Gość Lidziaaaa

witam. mam kłopot odnośnie seksu. jestem z chłopakiem juz 1,5roku. i jakis czas temu zdecydowalismy sie na wspozycie. raz wynikla sytuaje,ze kochalismy się wmoje dni plodne i gumka nam pekla. okres mi sie spoznial rzez stres 4 dni i zdecydowałam , ze zrobię test ciazowy. (to był mój pierwszy test w życiu) strasznie to przezywałam. nie kochalismy sie potem przez 6 miesiecy. (niechce byc w nieplanowanej ciazy i niechce miec "niechianego " dziecka. chce aby moja ciaza byla w 100% zaplanowana.) jakis miesiac temu zdecydowalismy sie na stosunek. bardzo to przezywałam,ze moze cos byc nie tak. ze steru zowu opoznil mi sie okres. (denerwowałam sie tym bardziej,ze robilismy to w przedostatni dzien moich dni plodnych.) teraz znowu sie chcemy kochac. moj chlopak powiedzial,ze bedziemy to robic wtedy gdy odreaguje sytuacje sprzed pol roku. teraz chcemy zrobic to w moje dni nieplodne z odpowiednim zabezpieczeniam . (chlopak zmienia podczas stosunku prezerwatywa i nie konczy we mnie) z tym,ze ja się boje,ze moze cos pojsc nie tak.. czy bede w 100%zabezpieczona kochajac sie w dni nieplodne z prezerwatywami .. ? proszę o jakies dobre słowa .. ps. przeraszam za bledy.

Gość jak sama nazwa wskazuje
dni niepłodne są niepłodne. Jeśli potrafisz je skutecznie wyznaczać yo czy z prezerwatywą czy nie, w ciąże nie zajdziesz. Oczywiście lepiej z prezerwatywą. Pomyśl moze nad tabletkami

Gość beeeat1234
a ile masz lat ??? moze wybierz tabletki -jako forma zabezpieczania sie , aczkolwiek ja kiedys z chłopakiem kochałam sie z prezerwatywą w dni niepłodne , a w płodne dni tez zakładał gumke ale nie konczył we mnie , gumka jak jest dobrze załozona to nie powinna pęknąć a teraz biore tabletki wiec juz sie tak nie martwie :) i przyjemnosc dla dwojga , bo jak facet konczy na zewnatrz to ma tylko połowe przyjemnosci z sexu

Gość Lidziaaaa
mam 19 lat. brałam kiedys tabletki i przytylam 5 kog w ciagu miesiaca .. (przepisał mi je lekarz;/) dlatego teraz nie chce brac. naszym zabezpieczeniem sa dni nieplodne i prezerwatywa. czyli bede zabezpieczona ..?

Gość beeeat1234
jezeli bardzo obawiasz sie ze zajdziesz w ciaze to mysle ze dobrym rozwiazaniem dla ciebie byłyby tabletki bo dla mnie ciaza byłaby katastrofa dlatego stosuje tabletki+prezerwatywe bo same tabl nie daja 100% w sumie to nic nie daje 100%

Gość beeeat1234
lidziaaa, skoro bardzo po tabl tyłas to moze mialas zle dobrane , nalezałoby zrobic badania hormonalne i wtedy lekarz moze dobrac inne tabletki ja biore regulon i nie tyje , cera sie tez poprawiła

Gość beeeat1234
tak , dni niepłodne +prezerwatywa to dobre zabezpieczenie , ale musisz byc pewna ze to dni niepłodne bo jakby tak w najgorszym wypadku pekła guma ... to wiesz...

Gość Lidziaaaa
jak obesrowac ni nieplode ?? niezawsze da sie je w 100% wyliczyć.. jaki jest wtedy śluz..? (ostatni okres mialam 26 lipca powinnam dostac 24 opoznil mi sie przez stres :/ cykle mam co 28 dni normalnie ... )

Gość yanisa
myslicie ze same tabletki bez prezerwatywy nie sa dobrym zabezpieczeniem???

Gość beeeat1234
ja zawsze 14 dni przed okresem mam jajeczkowanie (owulacje) czyli szczyt płodnosci a dzien przed tym jajeczkowaniem zaczynam miec śluz gęsty ciagnący przezroczysty (podobny do konsystencji białka jaja kurzego) i wiem 3 dni po owulacji mam niepłodne dni albo metoda : mierzenia temperatury w pochwie codziennie zaraz po przebudzeniu o tej samej dokładnie godzinie ..

Gość beeeat1234
yanisa, my dodatkowo stosujemy prezerwatywe , moja siostra zaszła w ciaze stosując same tabletki , bo jak wiadomo tabletki 99% a pech chciał ze ten 1% trafił na siore wiec ja sie nie boje bo tabletki+gumka to w miare dobre zabezpieczenie

Gość yanisa
beeeat jak mozesz miec jajeczkowanie biorac tabletki?

Gość Lidziaaaa
dziękuję bardzo ... za odpowiedzi :*(czyli w dniach nieplodnych wystepuje śluż taki białaway i gęsty ... ?)

Gość beeeat1234
yanisa ja napisałam o jajeczkowaniu wczesniej (jak nie brałam tabsów) bo chcialam lidzieee wytłumaczyc o tej owulacji

Gość yanisa
kurde teraz to mi troche stracha napedziłaś .... chyba tez pomysle o dodatkowej metodzie :)

Gość beeeat1234
a teraz jak biore tabsy to nieodliczam dni , bo wiadomo są same niepłodne , tylko ze my dodatkowo uzywamy gumki

Gość beeeat1234
nigdy bym sie nie zgodziła na to zeby pozwolic chłopakowi zeby bez gumy , znam jeszcze wiele lasek które zaszły biorąc tabletki , bo nieraz tabletka sie nie wchłonie , albo nie podziala to zawsze jest gumka

Gość Lidziaaaa
myślicie , ze prezerwatywy durex sa ok ..?

Gość beeeat1234
tabletkom do konca nie ufam , dlatego chłopak zakłada gumke

Gość beeeat1234
my tylko raz uzywalismy durexów i raz nam pękły , wiec stosujemy teraz carres te zółte około 4 zł , albo taboo 5 zł BO durexy statystycznie najczesciej pękają

Gość yanisa
ja nie stosuje jak narazie dodatkowo prezerwatyw ale on nigdy nie konczy w srodku. a co do prezerwatyw durex to uzywalismy ich kiedy jeszcze nie bralam tabletek i bylismy bardzo zadowoleni - zero pekania zsuwania sie oraz pozniejszego pieczenia pochwy

Gość beeeat1234
yanisa, no to fajnie ze wam nie pekły , bo nam pękły i potem to juz sie balismy ich uzywac.. ale i tak teraz stosuje tabl+gumki

Gość yanisa
od poczatku uzywasz gum i tabletek? czy jak zaczynalas tabletki to odstawilas gumy na jakis czas?

Gość beeeat1234
od poczatku , czyli razem z tabletkami , bo wtedy sie nie boje ze zajde , a tak to sie bałam .. ze tabl nie podziala i... "pozamiatane"..

Osobiście nie znam żadnej osoby,która zaszła w ciążę mimo brania tabletek i kurcze nie wyobrażam sobie brać tabletki i jeszcze gumka do tego,zero przyjemności z seksu...A przecież skoro nie chce się z niego dzieci,to chodzi tylko o przyjemność:) Sama także biorę tabletki już długo i nigdy nie zabezpieczałam się dodatkowo.Tylko taka forma jest dla mnie najlepsza,tylko wtedy zarówno ja jak i mój chłopak czujemy prawdziwe doznania...Jeśli chodzi o gumki,to jasne,żedurexy i tylko durexy!!!Ja kupuję na allegro,wychodzi złotówka za sztukę,opłaca się;P A jeśli chodzi o tabletki to na 100% miałas źle dobrane.Polecam Novynette:)Pozdrawiam i współczuję tym,którzy zamiast cieszyć się seksem,myślą tylko o jego wadach,chyba wolałabym życ w celibacie niż tak się wszystkim denerwować:D

Gość beeeat1234
zabolina , moja siostra tez tak myslała jak ty , przyjemnosc z seksu i t d ale zdziwiła sie bardzo ale to bardzo , gdy zaszła w ciaze , zrobiła 2 testy i na kazdym dwie piekne krechy , wiec teraz po tym zajsciu nie wierzy tabletkom

Gość Lidziaaaa
unimil protect i durex extra safe najlepsze prezrwatywy ??