Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidziaaaa

prosze o rady ..

Polecane posty

Gość Lidziaaaa

witam. mam kłopot odnośnie seksu. jestem z chłopakiem juz 1,5roku. i jakis czas temu zdecydowalismy sie na wspozycie. raz wynikla sytuaje,ze kochalismy się wmoje dni plodne i gumka nam pekla. okres mi sie spoznial rzez stres 4 dni i zdecydowałam , ze zrobię test ciazowy. (to był mój pierwszy test w życiu) strasznie to przezywałam. nie kochalismy sie potem przez 6 miesiecy. (niechce byc w nieplanowanej ciazy i niechce miec "niechianego " dziecka. chce aby moja ciaza byla w 100% zaplanowana.) jakis miesiac temu zdecydowalismy sie na stosunek. bardzo to przezywałam,ze moze cos byc nie tak. ze steru zowu opoznil mi sie okres. (denerwowałam sie tym bardziej,ze robilismy to w przedostatni dzien moich dni plodnych.) teraz znowu sie chcemy kochac. moj chlopak powiedzial,ze bedziemy to robic wtedy gdy odreaguje sytuacje sprzed pol roku. teraz chcemy zrobic to w moje dni nieplodne z odpowiednim zabezpieczeniam . (chlopak zmienia podczas stosunku prezerwatywa i nie konczy we mnie) z tym,ze ja się boje,ze moze cos pojsc nie tak.. czy bede w 100%zabezpieczona kochajac sie w dni nieplodne z prezerwatywami .. ? proszę o jakies dobre słowa .. ps. przeraszam za bledy.

wiesz trzeba zaczac od tego ze dni plodne z wielu powodów moga sie przesunac w czasie.. dlatego panietaj nigdy ich nie wyliczaj a obserwuj !! druga sprawa to tak ze jak sama sie juz przekonałas prezerwatywa bywa zawodna, mysle ze powinnas sie wybrac do gin i poprosic o tabletki antykoncepcyjne... trzecia to podejscie.. jesli sie boisz poczekaj.. nie ma co sie niepotrzebnie stresowac.. to tylko sprzyja nieprzyjemnym relacjom i odczuciom

Gość Lidziaaaa
jak zaobserwowac dni nieplodne? jaki jest wtedy sluz .. ? ostatnio miesiaczke miałam 26 lipca (powinnam dostac 24) a cykle mam co 28 dni ... byłam u lekarza rok temu (podobno swietny specjalista) przepisał mi tabletki po których przez piesiac przytylam 5 kilo i je odtawilam.. tak wiec mam uraz. naszym zabezpieczeniem sa rezerwatywy i dni nielodne .. :(:(

Lidziu, ja źle się czułam po tabletkach i po pół roku dałam sobie spokój. Przez cały okres mojego zwiazku z obecnym meżem (14 lat) uzywaliśmy tylko prezerwatyw. Jak zdecydowaliśmy sie na dziecko, zaszłam w pierwszym cyklu. Dla mnie prezerwatywy były bezpieczne, nie miałam żadnych problemów z zajsciem w ciązę, więc ja bym radziła pozostac przy prezerwatywach. Kupuj sprawdzone firmy i tyle.

Gość Lidziaaaa
dziękuję bardzo :***

Gość Lidziaaaa
myślicie , ze prezerwatywy durex są ok .. ?

Czynniki zaburzające regularność cyklu: * przeziębienie * stan zapalny * zmiany klimatyczne * stres Podczas dni płodnych dochodzi do zmiany konsystencji śluzu z gęstego do konsystencji białka jaja kurzego (śluz płodny). Czas taki trwa około 6 dni i zaraz po owulacji następuje zmiana jego konsystencji znów na gęstą i nie ciągliwą. Drugim wskaźnikiem tego, że Twój organizm jest w fazie płodnej jest zmiana temperatury. Aby to zauważyć należy mierzyć temperaturę codziennie rano o stałej porze, zawsze po przebudzeniu. Jednakże zanim ją zmierzysz, musi przynajmniej 3 godziny odpocząć. Jeśli Twoja temperatura podniesie się o minimum 0,2 stopnia oznacza to, że doszło do owulacji. Niekiedy w okresie około owulacyjnym dochodzi do powiększenia piersi, a podczas owulacji kobieta może wyczuwać bóle owulacyjne związane z pękaniem pęcherzyka Graffa, a także mieć objawy w postaci plamienia owulacyjnego.

ale oprócz tabletek są też zastrzyki i plastry wiec warto wybrać się do innego gin i zapytać ci i jak :)

zarówno zastrzyki jak i plastry są lekami hormonalnymi i niestety nie każdemu pasują- poza tym - dlaczego tyle par ma teraz problem z zajściem w ciązę?

Gość fdge
ja też "jadę " tylko na gumkach. od 10 lat . dzieci planowane , i nie Durexy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na całe szczęście nic sie wtedy nie stało :) tylko Unimil

dokładnie ze sa to hormony.. ale warto wyprobowac.. w koncu medycyna daje nam wiele mozliwosci... a ona jak ma sie sterowac co miesiac niech uda sie do lekarza po rade ja wiem co to jest problem z zajscie w ciaze.. z m. staralismy sie 2 lata.. uwierz nie było łatwo

zreszta jak to sie mowi.. nie kazdy lubi lizac lizaka w papierku :) wiec nam gumki nawet wtedy gdy dzieka w planach nie było nie bardzo pasowały ...

aha dodam tylko ze sama nie stosowałam tabletek.. a jednak problem sie pojawił (i to z mojej strony).. ale to juz inna bajka.. kazdy ma prawo wyboru :) pozdrawiam

Gość Lidziaaaa
prezerwatywy unimil protect beda pewniejsze niz durexy ..? beda ok ?

Gość go2007
kazda prezerwatywa moze peknac. ja stosuje durexy, bo o unimil slyszalam, ze pekaja. durex tylko raz nam pekl na poczatku malzenstwa, ale to chyba tylko z powodu braku doswiadczenia w ich stosowaniu. nie wierz w dni nieplodne-cos takiego "nie istnieje"(dla mnie to blogoslawienstwo, bo inaczej nie mialabym corci)-wiele dzieci rodzi sie wlasnie z dni nieplodnych. dostaniesz np. w ciagu cyklu kataru, temperatura sie podniesie i bedziesz myslala, ze to juz owulacja. ze sluzem to chyba trzeba miec wieloletnie doswiadczenie, zeby sie nie pomylic. wedlug mnie jesli sie wspolzyje trzeba miec zawsze na wzgledzie to, ze mozna zajsc w ciaze. co do hormonow-odradzam. jestes chyba jeszcze bardzo mloda i nie wiesz jakimi chorobami jestes zagrozona, wiec nie wiesz (lekarz tym bardziej) jakie skutki uboczne wywolaja hormony (moga powodowac np udary mozgu, zatory zylne i wiele innych), wiec chyba gra nie jest warta swieczki