Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HOW MUCH

CZY WIECIE ILE BEDZIECIE PŁACIĆ ZA PRZEDSZKOLE OD WRZEŚNIA?

Polecane posty

Gość HOW MUCH
No ja sama dokładnie nie wiem, wiem że opłata stała 250,00 zł a reszta to nie mam pojęcia - angielski, rytmika, ubezpieczenie, wyprawka...ehhh masakra! Do czerwca płaciłam 195,00 zł opłaty stałej, niezle sobie podnieśli :(

Gość HOW MUCH
Chyba masz racje, nawet jak dziecko w lecie nie chodzi do przedszkola to trzeba im kase płacić 100 zł - za miejsce?! To normalne?

Gość batryczka
To wszystko tak naprawde zalezy jeszze od tego do jakiego przedszkola posyłasz swoje dziecko... bo jesli do prywatnego to ceny tez sa inne jak tutaj http://madre-glowki.webpublica.pl/

Gość znawcatematu300
sama wychowuj bachory !!!

Gość i8y7fyvi
BO JESZCZE ZA MAŁO KIESZENIE SE WYPCHALI o kim mówisz?

Gość ja wiem......
ze nic niebede placic ale trzeba nauczyc sie kąbinowac :)

Gość i mowi sie ze 5 latki maja isc
do szkoly jak tu w tym kraju nawet nie ma rownego dostepu do wychowania przedszkolnego. 1. brakmiejsc w panstwowych przedszkolach wiec jak matka nie pracuje to nie ma szansy poslac dzieciaka do przedszkola chocby na kilka godzin zeby dziecko pobylo wsrod rowiesnikow 2. nierowny dostep dla dzieci ze wsi. w niektorych wsiach nie ma przedszkoli 3. oplaty nawet w tych panstwowych sa dosc wygorowane czsami rodzicow nie stac jesli np matka nie pracuje. niby ok moze zajc sie dzieckiem ale to nie to samo co wychowanie w grupie

Gość i mowi sie ze 5 latki maja isc
powinny byc przedszkol takie np 4 godzinne dla dzieci ktorych matki nie pracuja. nie musza caly dzien siedziec w tym przedszkolu ale takie kilka godzinek dobrze dla nich zrobi

Gość kry0styna
jeśli chodzi o państwówki to masz racje - nie zawsze są miejsca i jest problem ze zgodą zeby dziecko było tylko i włacznie na "wyjątkowych zasadach" tzn. nie w każdy dzien albo na kilka godzin. Co innego w prywatnych - tam można się bardzo szybko i łatwo dogadać w tym temacie. Zostawienie dziecka np. w sobote, dłużej po zajęciach z uwagi na swoja prace, czy też tylko na kilka godzin dziennie nie jest żadnym problemem :) Wiem z autopsji bo sama często korzystam z takiej opcji. Nie miałam serca zostawiać córeczki na cały dzien w przedszkolu ale chciałam zeby zasymilowała się z rówieśnikami dlatego na poczatku zaczęłam ją zostawiać tylko na kilka godzinek dziennie. Zobaczyłam że bardzo dobrze jej to robi i z czasem wydłuzałam jej czas pobytu w przedszkolu. Teraz czasem się zdarza że zostawiam ją tam w sobotę (ponieważ mam prace na zmiany). Zaznaczam że moje dziecko chodzi do prywatnego przedszkola.