Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Loua

Zwolnienie w czasie ciazy

Polecane posty

Gość Loua

Kochane Ciezarówki mam kilka pytań 1)jezeli mam termin na 11 luty 2009 to w tym roku przysluguje mi limit 182 dni zwolnienia i po 1 stycznia 2009 tez 182 dni? Bo ja na zwolnieniu jestem juz prawie do samego poczatku i ten limit 182 dni wypadnie w trakcie ciazy 2.Wyczylalam ze musze Twoim przypadku wygląda na to że zdążysz tego limitu wykorzystać. Po 182 dniach zasiłek chorobowy przekształca sie w zasiłek rehabilitacyjny po uprzednim złozeniu przez Ciebie stosownych dokumentów w ZUS-sie. jakie dokumnety musze zlozyc..i czy ZUS mi je przysle czy ja sama musze je skompletowac??? 3 i ze taki wniosek powinnam zlozyc juz na 60 dni przed koncem tego limitu to prawa? na zwolenieu jestem teraz 55 wiec troche czasu mam

niestety ale 182 dni masz w ciazy,wiec nawet w 2009 r dalej beda ci liczyc te 182,za dobrze by bylo aby od nowego roku znow mozna bylo od poczatku liczyc sobie te 182 dni

tak,dokumenty musisz zlocy na minimum 6 tygodni przed konicem tym 182 dni,dokumenty zbierasz sama,i dajesz je dla lekarza,dla pracodawcy i wtedy zawozisz, wejdz na trsone zusu i poczytaj sobie