Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niewielka

wierzycie w szczęśliwą miłość?

Polecane posty

Ja wierzę. Jesteśmy ze sobą dopiero 2, 5 roku, ale jest cudownie. Chciałabym żeby tak zostalo na zawsze. Wcześniej, życie mnie nie rozpieszczało... zreszta do teraz jest ciężko. ojciec pije, ma wyrok ja mieszkam z babcia i dziadkiem mam dopiero 19 lat a muszę w życiu radzic sobie sama... tzn bez rodziców bo mam Jego:* szkoła, praca, nie jest łatwo, ale jestem szczęśliwa. W końcu mam spokój, żadnych awantur, kłótni, bijatyk.... Taka jakoś mnie naszło na zwierzenia... może zły temat ale może macie ochote podzielić się swoimi historiami, problemami i szczęściem?

Gość sceptykkkkk
nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość jak przejrzysz na oczy
to ci sie odmieni swiatopoglad, milosc ok, ale to wymaga naprawde wielu wyrzeczen, kompromisow, klotnie tez sie pojawia... ja tez zylam w sielance jakis czas , niestety teraz szara rzeczywistosc...

Gość sceptykkkkk
trwa niestety bardzo krótko taka miłosc dojrzała miłosc wymaga wiele wiele siły od obojga- przywilej dla nielicznych :/

A mam na tej podstawie mowic ze napewno bedzie zle i do kitu? juz dosc sie w zyciu takich rzeczy nasluchalam. nie mowie ze bedzie tak na zawsze nie mozna byc do konca pewnym dlatego napisalam ze " chciałabym, żeby tak zostało na zawsze" a nie ze na pewno tak zostanie. A jesli nawet cos nie wyjedzie to uwierz mi ze ten okres 2,5 lat to byl koszmar w moim zyciu i ta milosc czy sie skonczy czy nie i tak jest szczesliwa, bo szczerze to nie wiem jakbym bez tego skonczyla

trzeba nauczyc sie kochac czlowieka z jego wadami... co bardzo ciezko niektorym przychodzi, a patrzenie sie w oczy caly dzien i mowienie misiu pysiu i nne bzdety to chwilowy niedotlenienie mózgu:)

Tak trzeba nauczyc sie kochac czlowieka z jego wadami... ale te wady chyba maja jakas granice??

Gość sceptykkkkk
hm... zwłaszcza ja uciekja sie od innych problemów (rodzinnych w tym przypadku) umysł jest uśpiony lekko - wydaje nam się , ze złapałyśmy Pana Boga za nogi, a nasz facet to najwspanialsza istota na ziemi - życz Ci aby bylo tak zawsze :)

wiecie co? nie potrzebnie w ogole tutaj zamiescilam ten temat. cokolwiek bym nie napisala spotkalo by sie to z wasza krytyka. ludzi moze i starszych odemnie, ale czy wiedzacych wiecej to nie wiem? Nie terafiles z ta miesiaczka przykro mi.

nie no , nie przesadzaj, fajnie ze kochasz i jestes szczesliwa, ale zobaczysz, to trwa chwile, pozniej sie miło wspomina dobre czasy, kiedy trzymalo sie na spacerze za reke i wyło do ksiezyca, ale kocha sie dalej...

niewielka- wszystko w nadmiarze szkodzi:)

Gość sceptykkkkk
to nie tak KOLEŻANKO :) wiesz co? jak byłam młoda to nie było internetu, koleżanki nie miały doświadczenia zreszta tak jak ja, a rodzice nie przygotowali mnie do realnego życia .... i stało się : byłam bardzo rozczarowana :(

Dobrze, że napisałaś :-) Miło coś pozytywnego poczytać, to pewnie bardziej pomoże tym, którzy pomocy potrzebują. Dużo radości :-)

Gość poczytaj sąsiednie topiki
i będziesz miała odpowiedź jak to jest z tą miłością każda się kiedyś kończy, nawet ta najpiękniejsza i niby idealna niestety dobrze to wiem :(

O jakim nadmiarze w ogole mowisz? naprawde widze teraz to bylo bledem . idzie jakos usunac ten temat? Piszesz o trzymaniu za reke itpe jakby tylko na tym polegala milosc. Myslicie schematami, ze jak ma 19 lat i ma chlopaka to trele morele tak milo i rzyjemnie i romantycznie w ogole nie wiedza co to prawdziwe zycie. tylko imprezy i szeptanie do ucha im w oglowie. a tak nie jest. ciekawa jestem jak wasze zwiazki wygladaja

akurat trzymac się za rękę i spacerować można do baaardzo późnej starości i nie jest to jakiś chwilowy objaw wielkiej miłości

Gość sceptykkkkk

Nie mowie ze nic nie wiecie, ale dlaczego do razu wszystko przekreslacie? Znam wiele starszych ludzi ktorzy sa szczesliwi. nie mowie tu o idealnej milsoci nie ma takiej wiem o tym doskonale. Ale chyba moga byc razem ludzie szczesliwi?? to jest zabronione?? Znam wiele przykladow doroslych, a nawet starych juz ludzi ktorzy sa ze soba szczesliwi.

Gość sceptykkkkk
............nie wiem wg mnie KOBIETA I MEZCZYZNA KOCHAJA NA SWOJ SPOSOB dlatego "miłość" mozna rozumieć zupełnie inaczej

Mam dziadkow ktorzy sa ze soba ponad 50 lat i ich milosc trwa i kwitnie mimo problemow sa szczesliwi. czyli maja szczesliwa milosc. mam rodzicow ktorzy wiele razy myseli o rozwodzie, ojciec ma wyrok za znecanie sienad rodzina i mama z nim jest i to jest nieszczesliwa milosc bo zadne z nich nie jest szczesliwe. I nie jestem taka glupia i dobrze wiem ze to nie jest takie latwe i proste, chcecie mi na sile wmowice ze nie wiem na czym zycie polega i jestem glupia i naiwna? nazywajmy rzeczy po imeiniu

Gość mielismy po
kilka zwiazkow" - nieudanych:( nie potraficie lokowac uczuc, albo jestescie ich pozbawieni:( skaczecie z kwiatka na kwiatek dbajac tylko i wylacznie o wlasna dupe:( experci sie znalezli:P

Gość sceptykkkkk
bo przecież, czym jest dla kobiety i mężczyzny np. odwaga, wierność,zaufanie, itd.- odnosze czest wrazenie , że mimo pieknych , wzniosłych słów, niestety pojmujemy to wszystko inaczej

Nie tylko kobieta i mężczyzna rozumieją inaczej milośc, ale każdy człowiek rozumie ją inaczej

pozyjesz, zobaczysz, powodzenia zycze i cierpliwosci, tolerancji i wytrwalosci jak dostrzezesz ta gorsza strone swojego faceta (kazdy ja ma!) ktorej w tej chwili nie widzisz bo jestes zaslepiona:)

Przestancie coniektorzy smecic. Tak, ja wierze. My jestesmy razem 8 lat, od 3 lat malzenstwem i nadal jest cudownie i bardzo sie kochamy. I nie wiem czy bedzie trwalo to wiecznie, nikt tego nie wie, ale nie wrato zadreczac sie przyszlosc. Liczy sie tu i teraz :D

A kto mowi ze nie widze złej strony mojego facet? widze ją i wiem, że z taka złą strona tez idzie zyc, sama mam zle strony nikt nie jest idealny. Ale są zle strony z którymi da się żyć a są takie które przekraczają wszelkie granice.

Bo trzeba przeżyć kilka związków, żeby nabrać doświadczenia? tak Ci się tylko wydaje. Ty już ich masz kilka za sobą a pewnie tego doświadczenia i tak Ci brakuje i tak możesz całe zycie szukac. Widać że jesteś bardzo nieszczęśliwą osobą, Twoje doświadczenie w niczym Ci nie pomogło.

Gość w szczęśliwą TAK
w idealną NIE

niewielka- przyjdz tu za 10 lat, pogadamy wtedy :)