Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oooooooooooooooooooooo

Badania hormonalne

Polecane posty

Na czym one polegają???

Chciałam rozpocząć leczenie u dermatologa na trądzik, a na stronie wyczytałam, że wymagane są badania hormonalne przed rozpocząciem leczenia.

nie prawda nie sa konieczne jezeli masz jakies objw=awy wskazujace na zaburzenia hormonalne to skierowanie na takie badania moze ci dac dermatolog, ginekolog, endokrynolog, chyba ze ze zrobisz je na własna reke bo raczej lekarze nie sa skorzy do ich przepisywania gdyz sa to drogie badania zreszta zalezy to tez od tego czy sa podstawy do tego zeby przypuszczać czy masz zaburzenia hormonalne: czy masz tardzik nadmierne owłosienie, wypadaje ci znacznie włosy z głowy, czy masz nadawane itd takie objawy mogą wskazywać na nadmiar androgenów czyli meskich hormonów ale w przypadku tradziku często jest to poprostu nadwrazliwośc mieszków włosowych na androgenny wiesz sadze ze jak pojdziesz do dermatologa to on ci wszystko wyjasni zreszta walka z trądzikiem przypomina walke z wiatrakami

wiesz brałam izotek i zeby zrobic badania hormonalne niestety ni mogłam sie doprosic a byłam u 4 lekarzy kazdy mnie zlewał wiec w koncu nie zrobiłam a po kuracji juz jestem z 2 miesiac

Gość a mi lekarka przepisała
a mi lekarka przepisała bez problemu badania hormonów, ale pomimo recepty, płaciłam za nie. ok 25 zł za każdy hormon.

niezupełnie badania hormonów powinno sie zrobic nie dlatego ze laek ma duzo skutków ubocznych tylko po to, zeby po skonczonej kuracji nie okazało sie po odstawieniu izoteku tradzik powraca poniewaz hormony szaleja zreszta zaburzenia hormonalne sa bardzo widoczne i daja dosc mocne objawy w wiekszosci przypadków, zreszta sa to porostu drogie badania gdyz jeden hormon kosztuje ok 30zł a trzeba zbadac ich kilka wiec w wiekszosci trzeba je robic na własna reke bo lekarze nie przepisuja no chyba ze przyjdziesz łysa z wąsem:) to wtedy pewnie tak:D