Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osóbka towarzysząca...

czarna sukienka na wesele - wypada nie wypada?

Polecane posty

Gość osóbka towarzysząca...

Mam pytanie - zostałam zaproszona na wesele jako osoba towarzysząca. Nie mam teraz ani czasu ganiać za sukienką ani kasy a z tych tańszych trudno wybrać coś eleganckiego i nadającego się. Czy waszym zdaniem wypada iść na wesele w tzw małej czarnej? Słyszałam gdzieś, że to nie bardzo, niektórzy wierzą, że pecha przynosi.... Sukienka jest prosta, na ramiączkach cienkich ale bez wielgachnych dekoltów, na dole ze skosem od poniżej kolana do połowy łydki. Czy zmieni to coś, jeśli ożywię ją jakimiś dodatkami? zastanawiałam się nad modną teraz żółcią... tylko wtedy będzie problem z butami... Buty mam do wyboru: czarne z krytymi palcami i piętą lub białe z tylko 2 cienkimi paseczkami na palcach. Dlatego pomyślałam o białych dodatkach: np szeroki biały pasek plus np gruba biała bransoletka - na szyję coś drobnego albo nic a kolczyki... albo srebrne albo też coś z białym... No i butki też białe. Co Wy o tym myślicie? Liczę na Waszą, jako specjalistek :) opinię i pomoc.

Gość dejzi69
ja mialam czarna ze zlota poswiata,ja sie tym nie przejmuje,wszystkim sie podobala,kupuje jaka chce i nie patrze na kolor tylko czy mi w niej ladnie i czy sie dobrze czuje,smialo kupuj i ubieraj.

Gość ------- _________
jasne, ze wypada, ale mne nie bardzo podoba sie zestaw bialo-czarny, stawialabym raczej na zlote albo srebrne dodatki

wypada jak najbardziej :) byłam na kilku weselach i zawsze kilka pań miało czarną sukienkę, ja tez raz w takiej byłam :) wszystkie dobrze wyglądały i nikt nie zwracał uwagi na kolor sukienek :) a białe dodatki to według mnie bardzo dobry pomysł :)

Gość osóbka towarzysząca
ja mam jednak dalej obawy co do tej czarnej sukienki a także do połączenia czarne-białe.... zwłaszcza że mam jasny blond włosy i obawiam się, że będzie brakowało "życia" w tym moim wyglądzie... autorka ------- _________ proponuje złoto lub srebro... osobiście złota nie lubię i nie noszę a połączenie srebro - czerń kojarzy mi się bardziej z sylwestrem niż weselem.... Poza tym chciałam przełamać tą czerń jakimś wyrazistym, kontrastowym kolorem....

A może by tak turkusowe dodatki? Jak masz włosy blond, to dość fajnie może to wyglądać:) Czarna sukienka jest OK. A historie o pechu to wiesz.... Równie dobrze ksiądz udzielający wam ślubu może przynieść pecha, bo ma na sobie czarną sutannę:-D

już kiedyś był podobny topik- dziewczyna była oburzona że panna młoda poprosiła żeby nie przychodziła w czarnej sukience( była chyba świadkiem) . Wg. wypada , kolor jak kolor co innego gdyby Cię ktoś poprosił nie idź w tym wtedy mogłabyś się zastanawiać a tak nie mam problemu :) pozatym czarny jest takim kolorem uniwersalnym że na każdą okazję pasuje i można do niego dobrać partycznie każdy dodatek:)

wg mnie wypada ale sama nie odważyłam się sama takiej kupić i zostałam w różowej .... :( ale zbiorę sie w sobie i na następne kupie czarną :)) pozdrawiam

Podobno nie wypada, ale można jednak. Chyba, że świadkowa, to lepiej jednak nie. I dodatki nie srebrne ani złote, bo to raczej bardziej na wieczór lub Sylwestra. Turkus, róż, żółte...

Gość osóbka towarzysząca
świadkową nie jestem ... w zasadzie to nie znam nikogo z tego wesela... tak jak pisałam zastanawiam się nad żółtym albo żywym zielonym, który pasowałbły mi do żakietu, ( do kościoła zamierzam iść w tej sukience plus zielono-biało czarny żakiet)... więc może żywy zielony pasek i jakaś wyrazista bransoletka do tej sukienki??? zastanawiam się jeszcze nad butami... nóżki mam blade a nawet jak opalę to i tak zostaną widoczne zyłki i popękane nacznka ;/ dlatego wskazane są mi rajstopy - te zaś chyba raczej nie pasują do butów z odkrytymi palcami (nawet bezszwowe), co??? Dlatego pozostają mi klasyczne czarne z zakrytymi palcami i piętami... czy oby tylko nie bede wygladała jak na pogrzeb?

Gość uppppppppppppppppp

Ja bym nie ubierała czarnych butów, bo faktycznie może wyglądać to pogrzebowo. Kup sobie jakieś buciki peep-toe, w ładnym kolorze, i załóż rajstopy bezszwowe czy nawet kabaretki, będzie to dobrze wyglądać. Są sklepy typy dyskonty, gdzie fajne modne szpilki kupisz i za 50 zeta, na jeden raz nie musi być nic lepszego:) Aha, i jak pękają ci naczynka na nogach, dobra rada: nie opalaj się, bo będzie jeszcze gorzej. Co najwyżej samoopalacz lub balsam brązujący.

Gość osóbka towarzysząca
dzieki za rady ale co do butków to jednak byle czego sobie nie kupie bo po pierwsze cenie sobie dobre, wygodne buty (a taie właśnie, już na 1 weselu sprawdzone są te czarne) i nie chcę mieć po jakiś tanich butach nieć obolałych i pościeranych stóp - chcę tam potańczyć a nie tylko "byc" :) a inna sprawa, że na bardzo wysoki obcas nie mogę sobie pozwolić bo "przerosnę" partnera....

Gość a czy czerwone dodatki
tzn torebka i np bolerko do tego czarne buty i srebna bizutria?? sukienka jest z czarnrj satyny, bez ramiaczej, za kolano

Gość pirenieja
w czarnym wypada - taka jest moja opinia. Sama tego lata byłam na weselu w czarnej sukience, podobnej do tej: http://www.gendai.pl/product_info.php?cPath=5&products_id=231 tyle, że moja była cała czarna z niewielkimi elementami grafitowymi. Żeby rozweselić nieco kreację zdecydowałam się na dodatki w kolorze śliwkowym. Takie miałam buty i biżuterię, natomiast torebka kopertowa była wyszywana srebrnymi koralikami. Całość bardzo się wszystkim podobała :) Polecam śliwkowy, srebrny, turkusowy i fuksję, jako niebanalne dodatki do czarnych sukienek.