Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MrówkaZ

problem z nawigacja!co robic?

Polecane posty

4 miesiące temu kupiłam nawigacje, w sklepie powiedzieli mi ze ma ona działac w 32 panstwach, wiec ją wzięłam bo taka mnie wlasnie interesowala. Jak przekraczalam granice to w Niemczech nie działała mi ona, Dzwoniłam chyba z 10 razy zeby mi w koncu sciągnęli mapę Europy, oni caly czas zwlekali. Dzisiaj u nich byłam i powiedzieli mi ze to nie ich sprawa ze mi nie dziala w innych krajach i zebym sobie sama ściągnęła, gdzie sciagniecie jest kosztowne i trudne!Co mam teraz robic? Jak pojde do rzecznika praw kansumenta to rozwiażą problem???

Nikt sie nie wypowie??Jak pojde do rzecznika to jakie mam szanse ze wygram ta sprawe?

bo wiekszosc tych tanszych nawigacji ma wgrane tylko mapy europy wschodniej zapewne poinformowali cie o tym przed zakupem

w sumie jak ja kupowalam nawigacje to byla ona "goła: ale w sklepie zaproponowali wgranie szczególowych map całej europy

Nie jest mi ona potrzebna w Polsce, chodziło mi glownie o inne kraje, w sklepie zapewnili mi ze bedzie działała wszędzie

idz do kogos kto sie zna na takich rzeczach i wgra ci nowa mape zaplacisz pare zlotych ale wszystko bedzie dobrze dzialac:)

no moze w jakims renomowanym serwisie popytaj znajomych napewno ktos w tym siedzi i zrobi ci to znacznie taniej

Gość poszukaj serwisu komputerowego
są też takie specjalne od nawigacji GPS... ...zazwyczaj tańsze nawigacje mają tylko kilka pełnych map- a reszta to tylko główne drogi i kit ludziom pociskają sprzedawcy, że masz ileś tam krajów, a tak na prawdę masz tylko kilka...ja miałam podobnie, możesz pisać do rzecznika, ale mnie szkoda było czasu, poszłam do zwykłego serwisu komputerowego w swoim mieście i koleś mi wgrał całą Europę za 70 zł i mam święty spokój.

Gość qdlwkjwepcfowdewo
jak ty ta nawigacje kupilas?? czemu nie sprawdzilas?? trzeba bylo wziasc do reki i rzeczywiscie sprawdzic czy sa miejscowosci z innych krajow. ja jak moja kupowalam (i tez nie chodzilo mi o mape polski) to wzielam do reki, wpisalam miasteczko w ktorym mieszkam we wloszech, oraz kilka innch w innych krajach i od razu wiedzialam jakie panstwa sa, a tobie to by pewno same pudelko sprzedali. teraz co ci pozostaje: 1 - sprawdz w instrukcji, na kartoniku np czy rzeczywiscie ta nawigacja ma miec mape szczegolowa lub chociaz ogolna wszytskich tych 32 krajow, jesli tak to za przeproszeniem guzik powinnas robic sama bo to sklep MUSI uzupelnic bo sprzedal ci towar nie zgodny z umowa, wiec reklamacja. 2 - jesli nawigacja nie miala miec tych 32 krajow a tylko sprzedawca tak ci powiedzial (klamal) to pozostaje ci tylko wgranie na wlasna reke, bo nie ma sie co kopac z koniem w sadzie i mu udowadniac ze oklamal cie a swoja droga to przeciez sciagniesz sobie mape za darmo bez problemu z jakiegos p2p ;)

qdlwkjwepcfowdewo>> to nie takie proste, bo w duzych sklepach kupujesz opakowaną, a na sklepie zazwyczaj wystawiony jest ten sama model- ale wersje oprogramowania może mieć inną- ciężko to przecież ustalić- mnie były potrzebna 2 mamy Niemcy i Austria- powiedzieli mi, że nie ma takich zestawów w dobrych cenach (musiałabym dać min. 1500zł) więc wybrałam Austrię- bo częściej jeżdżę- miała być właśnie południowa część Europy w nawigacji i w sklepie była! a w domu okazało się, że takie duperele jak Węgry czy Czechy są dokładne, a Austria i owszem jest, ale tylko GŁÓWNE DROGI! w sądzie raczej szans bym nie miała- no bo mama jaka taka jest.... na początku wściekłam się strasznie, bo podobnie jak autorka wydałam 800zł i ani Niemiec ani Austrii nie dostałam (czyli tego na czym mi zależało).... w sumie mogłam nawigację oddać, ale znajomy polecił gostka, który zna się na nawigacjach i że może mi wgrać mapy i tak zrobiłam i teraz jestem zadowolona.

Gość qdlwkjwepcfowdewo
ja za moja dalam 600 zl i jest rewelacyjna, ma cala europe zachodnia i wschodnia, duzo z nia jezdze a nie mieszkam w polsce i naprawde jestem zadowolona, tez kupilam w duzym sklepie (media markt :P ) i sprawdzilam wlasnie ta ktora chcialam kupic, czyli zarzadalam otworzenia pudelka i sama sprawdzilam no ale map w necie jest duzo do zgrania za darmo :) pozdrawiam

No fakt, moja wina bo nie sprawdzilam odrazu ale mam gwarancje na 2 lata i myslalam ze nie bedzie problemu...na nawigacji jest napisane ze moze mnie poprowadzic po glownych drogach Europy, no ale nawet tam mnie nie prowadzi...kurcze czyli musze szukac kogos zeby mi ją wgrał...wkurwiona jestem strasznie i chciałabym zeby nie uszło im to na sucho, bo nie dosc ze mi sprzedali zepsutą nawigacje to jeszcze bezczelnie wyprosili ze sklepu i powiedzieli ze nie interesuje ich moj problem...wrrr!

qdlwkjwepcfowdewo>>> to pewnie i kupowałaś za granicą.... też bym tak wolała, ale mnie też troszkę zależało na Polsce, no i kupowałam rok temu- też w Media :D autorko- jak oni tacy, to po prostu oddaj nawigację do reklamacji- bo swoją drogą jeśli nie prowadzi cię nawet po głównych drogach.....to może po prostu jest z nią coś nie tak?

no właśnie chciałam oddac ale mi jej nie przyjęli..tak jak pisalam powiedzieli ze to moj problem i ze oni nie potrafia sciagnac mi tej mapy

musiałabyś mieć dowód, że cię nakłamali- np. świadka....

mam świadka i mam jeszcze nagrane jak mi mowia ze to nie ich problem i nie zrobia mi tego chociaz mam gwarancje

http://e-konsument.pl/rzecznik.htm poszukaj włąściwego dla twojego miejsca zamieszkania rzecznika i zapytaj.... w sumie to chyba ważniejsza byłoby abyś miał dowód, że obiecywali ci mapy 32 krajów, a tego nie masz....

Gość myśliweczka
Najlepiej byc zrobił teraz jakbys kupował nawigacje,gdybys bardziej uwaznie przyjrzał sie nowej Mio z oprogramowanie Spirit.

Gość Pigamilo
Dziwna sprawa. U mnie w Mio nie ma na szczescie takich cyrkow.

I jak sie sprawdza ten Spirit? Ja mam z poprzedniej serii Moov ale rozwazam kupno nowego. Warto?

Gość ignacy78
Mysle ze nie byłoby problemów ,gdybys od razu kupiła naprawde dobry sprzet do nawigacji.niektórzy wspominaja tutaj Mio ,wiec moze warto sie rozjerzec w tym temacie?

Bo dobrze jest kupować takie rzeczy w sprawdzonych sklepach internetowych. Ja kupiłam w tym, co mój chłopak (nawigacje-gps.pl) i bardzo fajnie do nas, jako do klientów podeszli. Przynajmniej ja byłam bardzo zadowolona - powiedzieli mi nawet, jak korzystać z tego sprzętu, kiedy już od dwóch tygodni był u nas w domu. Nie wiem, czy jest sens iść do rzecznika - prawdopodobnie będzie więcej szarpania się z tym i zamieszania, niż korzyści.

moim zdaniem, żeby unikać tego typu problemów lepiej jest kupować w zaufanych sklepach, żeby potem problemów nie było... ja kupiłam mojemu tacie nawigację na wasserman.pl i mój tata bardzo jest z niej zadowolony... nie ma z nią większych problemów.... nie popsuła się, działa bez zarzutu.