Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MissiaPissia

Zasilacz do laptopa chutko syczy/piszczy - czy zasilacz są bezdzwięcnne?

Polecane posty

Gość MissiaPissia

To jest mój pierwszy laptop. nie wiem czy zasilacz do laptopa powinien pracować zupełnie bez dzwięku czy takie cichutkie syczenie to usterka? Czy zasilacze emitują dzwięki? (mi sie wydaje ze nie powinny ale zanim zaniose do reklamacji wole zapytac tutaj)

Gość MissiaPissia
pomyłka w temacie: chutko = cichutko :)

Gość MissiaPissia
Temat bez błędów: Zasilacz do laptopa cichutko syczy/piszczy - czy zasilacze są bezdzwięcnne? :)

Gość MissiaPissia
upupup

Gość szalony pantofelek
może coś jest za słabo włączone albo nie styka... mój tam nie syczy...

Gość MissiaPissia
czyli normalnie zasilacz nei pownien wydawac zadnego dzwięku? czyli moge złozyc reklamacje?

Gość MissiaPissia
czosnku, a co to sa prądy wirowe?

Gość MissiaPissia
oryginalny i na gwarancji - będę zatem skladac reklamacje. czyli jesli zasilacz syczy to problem dotyczy tylko zasilacza a nei calego laptopa?

Gość you dont love me
mój laptop nic nie syczy...

bateria powinna nie wydawać zadnych dzwieków. jak laptop na gwarancji reklamuj co się bedziesz martwić. jeżeli laptop to acer - moga być trudności z reklamacją.

No raczej nie powinno być ich słychać. Skoro zasilacz piszczy, to może coś jest z nim nie tak. Nie ma co się przejmować, co jakiś czas zdarza się jakiś felerny model i tak się dzieję. Ja zazwyczaj kupuje tańszy sprzęt, np. z tracera, bo wiem, ze nie ma co inwestować w coś drogiego - chwile posłuży, a za jakiś czas wyjdzie coś lepszego i trzeba będzie i tak wymienić.

zasilacz nie ma prawa syczec ani wydawac pisku. jesli piszczy to znaczy ze cewki tego trafoka wpadają w rezonans :) odłacz go i zostaw na godzinę. bo na pewno go przegrzałeś

często cewki wpadają w rezonans z różnych przyczyn jak np. zbyt duże przeciążenie zasilacza. Jesli takowy problem wystarczy użyć np. kleju sanitarnego i nałożyć go na nie. Jest jeszcze wiele innych rozwiązań: - lakier, - silikon sanitarny, - taśma izolacyjna, - koszulki termokurczliwe itd.

Gość lkjhgfdsdfbn
moze nie wcisnelas kabla do konca w zasilacz, u mnie tak bylo jak dzieciaki sobie laptopa wlanczaly, az sie zwarcie zrobilo, wlasnie dlatego ze nie byl do konca kabel wcisniety i dziwnie syczal jakby sie spiecie robilo

Gość gość
jesli zasilacz syczy to oznacza yyyyy nic nie oznacza ja mialem ten problem yyyy to znaczy mam ale nic złego sie nie dzieje tylko ciągle słychać syk :)