Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona studentka

2 kierunek studiow...

Polecane posty

Gość zagubiona studentka

Sluchajcie czy ktos studiuje dwa kierunki?? jak to wyglada w praktyce?? Jestem po pierwszym roku i chcialabym teraz zlozyc podanie na drugi kierunek bo akurat otwarli nowy a sa wolne miejsca i wydaje mi sie on bardzo interesujacy:) Studia sa na tej samej uczelni tyle ze na roznych wydzialach:) i nie wiem jak to bedzie wygladac w praktyce no bo oba kieurnki sa dzienne:/ Musze miec jakas zgode dziekana na to czy jak?? Kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac czy ktos moze mi pomoc???

Ponoć czasami wymagana jest zgoda dziekana.Ale ona bardzo czesto sie przydaje:).Np jakbyś chciala sobie przedluzyć sesje:). Oprocz tego czy te dwa kierunki bardzos ie róznią?tzn czy są bardzo rozbieżne od siebie?

Gość zagubiona studentka
biotechnologia i fizyka medyczna wiec raczej maja cos ze soba wspolnego:)

Gość zagubiona studentka
boje sie ze beda mi sie nakladac plany zajec i co wtedy?? kurcze jestem kompletnie niezorientowana

Gość anettesrette
anette.. laska ci napisala jak to jest po serbsku a ty pod kazdym tematem wyjezdzasz.. ani to madre ani fajne.. ;|

Gość nie możesz od piwerszego
roku obu jednocześnie, co najmniej musisz być już na 2. roku z jednego kierunku i mieć dobrą średnią. bez zgody dziekana nie możesz studiować 2óch naraz, bowiem nie ma sposobności, aby być na wszystkich zajęciach tu i tu. więc jeśli zgody mieć nie będziesz, z któreś po prostu wylecisz za nieobecności. po uzyskaniu zgody i zaliczeniu pierwszego roku z dobrymi ocenami na pierwszym kierunku, zostaje Ci ułożony plan (na zajęcia chodzisz raz tu raz tu). z reguły ma się na jednym, sesję przyspieszoną.

Gość zagubiona studentka
no przeciez napisalam ze jestem po pierwszym roku jednego z kierunkow i chce sobie wziasc drugi:) a jaka srednia jest "dobra"??

Gość zagubiona studentka
ahhha jest u nas jedna dziewczyna ktora studiuje dwa kieunki i wcale nie ma dobrych ocen :/ wrecz jedzie na samyych poprawkach ale niestety nie mam z nia zadnego kontaktu wiec nie moge zapytac jej o szczegoly:((

a ok, masz już pierwszy zaliczony, jeśli dobrze Ci poszło, to nie będziesz mieć problemu z uzyskaniem zgody. jeśli jakieś przedmioty się będą powtarzać, nie zapominaj, żeby upomnieć się o przepisanie oceny :) (a nie powtarzać przedmiot raz jeszcze na drugim kierunku). ps: studiowanie podobnych kierunków tylko po to, by studiować 2 to dla mnie głupota, no ale to już inna sprawa 🖐️

dobra ? no może nie najlepiej to ujęłam .powinnaś mieć wszystko pozaliczane w pierwszych terminach (przynajmniej u nas tak jest).

Gość zagubiona studentka
ale ja nie robie tego po to zeby tylko studiowac:P nie jestem az taka nadgorliwie ambitna:P hehe po rpostu mam pewne plany i gdybym miala oba kierunki zrobione byloby mi latwiej:) wiec najpierw mam zlozyc podanie na ten drugi kieunek i jesli sie dostane pisac podanie do dziekana tego kieurnku na ktorym juz jestem czy na odwrot?? moze troche glupie pytania zadaje ale naparwde nie orientuje sie

Gość zagubiona studentka
a no to z tym nie bedzie problemu chyba:) co prawda pisze jeden egzamin w sesji poprawkowej ale dla mnie jest to pierwszy termin poniewaz chorowalam i mam zwolnienie lekarskie wiec chyba nie powinni robic problemow??:)

Gość nie pod czarnymmm
"akurat otwarli nowy" a może oborę otwarli i gnój trza wyrzucić...??????

JA iwem ze jest cos takiego jak odrabianie różnicy programowej.Ale to chyba dotyczy sytuacje, gdy oba kierunki sa na tym samym wydziale. Ale może coś sie pokrywa i częśc przedmitów Ci przepiszą.Choćby wf czy język.A to już coś.JAk dostaniesz zgodę od dziekana, mozna tez pisac podanie o indywidualny tok nauczania.Wtedy nie wyleci sie za brak obecności.

najpierw sie dowiedz czy się dostałaś, a dopiero potem pisz podanie do dziekana. zazwyczaj nie robią problemu i wyrażają zgodę, ale nie jest to równoznaczne z tzw. indywidualnym trybem studiowania - o to też warto złożyć podanie wtedy jeśli nakładają Ci się zajęcia możesz je odrobić z inną grupa lub umówić się indywidualnie jakoś z asystentem powodzenia

Gość zagubiona studentka
ok dziekuje wszystkim za pomoc:) mam nadzieje ze jakos sobie z tym wszystkim poradze:) no i ze sie dostane:P