Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgosiaaaaaaa

PRZYSZŁOŚCIOWE KIERUNKI!!!

Polecane posty

Gość malgosiaaaaaaa

piszcie, jakie waszym zdaniem sa przyszlosciowe kierunki studiow, co najlepiej oplaca sie studiowac, aby pozniej znalezc szybko dobra i platna prace, interesuja mnie szczegolnie kierunki medyczne i humanistyczne:-)

Gość kwasne mleeeko
Prawo , medycyna , budownictwo , zarzadzanie , itp. Najlepiej inż.

Gość ja stawiam na
technik dentystyczny - czyli robienie protez

Gość z tym prawem
to nie jest do konca prawda, po samej magisterce mozna wyladowac co najwyzej w sekretariacie w kancelarii albo jako jakis pomocnik, prawo ma sens dopiero po aplikacji a na nia dostaja sie najlepsi i co tu duzo mowic-synusiowie i coreczki mecenasow :O

Gość rrrenia
kwasne mleeeko prawo ale tylko z aplikacją, a zarządzanie to dno.

Gość kwasne mleeeko
ale do tego trzeba miec zdolnosci manualne, a nie kazdy jest w tym dobry:-P

Gość malgosiaaaaaaa
a co sądzicie o filologii angielskiej?

Gość budownictwo jest najlepsze
znajomy pracuje w biurze projektow i ponoc juz studentow budownictwa juz przyjmuja i szukaja, dobra jest tez informatyka-najlepiej grafika komputerowa albo pisanie programow komputerowych-zarabiaja ponoc sporo

Gość filologia
tez nie jest sama w sobie za dobra, tak slyszalam, najlepiej jak jest polaczona z ekonomia albo wlasnie budownictwem, bo takto laduje sie w szkole jako nauczyciel

Gość na pewno to
finanse i rachunkowość

Gość malgosiaaaaaaa
ja studiuje filologię angielską, ale wiele osób radzi mi abym zrobiła jeszcze jeden kierunek, bo sam język, tymbardziej angielksi, ktory kazdy teraz praktycznie zna, nie wystarcza aby znalezc jakas dobra prace(dodam ze nie chce byc nauczycielem:-)

Gość filologia
dobrze Ci radza :)

Gość malgosiaaaaaaa
wiec jaki kierunek doradzacie w polaczeniu z anglistyką?;-)

Gość filologia
cos z ekonomicznych kierunkow :)

Gość filologia sama
to Ci za dużo nie da. do tego jakaś ekonomia czy finanse, albo nawet to denne zarządzanie i masz robote jak w banku, dodam ze dobrą robote. każda firma ma dziś kontakty za granicą. wkręcisz się gdzieś do biura bez problemu.

Gość malgosiaaaaaaa
dodam, że ten drugi kierunek bardziej interesowal by mnie z medycznych, przyrodniczych, bo jakos nie przepadam za matematyka...:-)

Gość filologia
ale zdajesz sobie chyba sprawe jak trudno jest sie dostac na medycyne ;) teraqz modna jest tez biotechnologia, ze znajomoscia angielskiego moglabys w jakims zagranicznym labolatorium pracowac z mikroskopem ;)

Gość iuzsdh
A co sadzicie o psychologii?? W tej chwili bardzo popularny kierunek. Ja rowniez sie tam wybieram. Dla mnie jest to marzenie zycia, cos co zawsze chcialam studiowac. Strasznie sie tym interesuje i nie wyobrazam sobie, zebym mogla isc na cos innego. Jednak martwie sie jak to pozniej bedzie z praca... Co o tym myslicie??

Gość malgosiaaaaaaa
wiec anglistyka w polaczeniu z jakims medycznym czy przyrodniczym kierunekim? tylko jakim?

Gość malgosiaaaaaaa
oj wiem, wiem, dlatego staram sie myslec realistycznie...:-) no dobrze a poza medycznymi kierunkami?

Gość filologia
no wiec mowie-biotechnologia np. jakas analityka medyczna, moze stomatologia ;) w anglii gabinecik otworzyc dentystyczny ;) a psychologia-tez sporo teraz po niej ludzi, ja skonczylam nie przyszlosciowy-bo pedagogike, ale za to z zamilowania ale i tak sie doksztalcam na podyplomowych-im wiecej papierkow-tym lepiej ;)

Gość iuzsdh
No wlasnie, u mnie psychologia to z zamilowania, cos, co cale zycie chcialam studiowac. Ale przez to, ze jest teraz tak popularna to martwie sie, jak to bedzie ze znalezieniem pracy potem.

Gość filologia
najlepsze sa techniczne kierunki w polaczeniu z jezykiem, ale skoro nie chcesz isc, bo matma, a na medyczne trudno sie dostac, to juz sama nie wiem...

Gość filologia
z ta psychologia to jest roznie,mozna pracowac w jakis osrodkach, ale najlepiej jest skonczyc dodatkowa specjalnosc np. psych. kliniczna i otworzyc gabinecik swoj :)

Gość malgosiaaaaaaa
a technologia chemiczna? to tak posrodku medycznych i technicznych:-)

Gość czarny garneeek
na pielegniarstwo jest sie bardzo latwo dostac, a przeciez kierunek scisle medyczny, nawet na AM jest jeszcze kupe miejsc na to...

Gość filologia
hmmm a czy jest taki? wiem, ze jest analityka medyczna, analityka chemiczna, ale kurcze chemie trzeba miec w 1 paluszku :)

Gość saaaaandraaaaa
jestem na Biotechnologii, polecam tylko tu raczej chemia, biologia (fizjologia) to podstawa więc nie wiem czy Ci to pasuje

Gość filologia
jakby kasa byla po pielegniarstwie to by nie strajkowaly ;) ale powiem wam, ze jak ktos umie kombinowac to sie dorobi, jak zna angielski, zdalaby w Anglii egzamin panstwowy z jezyka i moglaby sobie otworzyc jakies uslugi pielegniarskie w Anglii, zatrudnila by ludzi i kasa by byla ;)