Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgosiaaaaaaa

PRZYSZŁOŚCIOWE KIERUNKI!!!

Polecane posty

Gość iuzsdh
Na restauracje mozna wziac kredyt. Ale wiesz, do tego to trzeba miec zylke, trzeba miec pewnosc, ze sie umiejetnie rozkreci interes, zeby sie potem pieniadze zwrocily:P Nie wiem wlasnie czy ktos chodzi do seksuologa. Szczerze mowiac to rzadko slysze, ze ktos korzysta z porad psychologow itd. Moze faktycznie ludzie o tym nie mowia...

Gość filologia
najlepiej hotel :P nio ale ksy trzeba miec w brud, a dietetyka nie jest chyba zla....tez gabinecik mozna otworzyc...

Gość filologia
nie mowia o tym wierz mi, sporo ludzi z mojego otoczenia chodzi do psychologow, a nie powiedzialabys po nich, usmiechnieci, zwykli ludzie...

Gość iuzsdh
Tylko szkoda, ze tych psychologow teraz coraz wiecej:P Konkurencja duza. Z tym, ze niektorzy ludzie ida tam, tak na zasadzie, bo to modne, popularne, bo gdzies trzeba isc itd. A potem i tak pracuja w innym zawodzie albo w jakiejs firmie (bo do firm tez coraz czesciej potrzebuja w tej chwili psychologow). Ja ide tam z powolania, odkad pamietam zawsze chcialam isc na psychologie, uwielbiam zastanawiac sie nad ludzkimi zachowaniami, dlaczego ludzie robia, mysla tak a nie inaczej, czytac ksiazki z tej tematyki itd. I najgorsze bedzie jak sie nawet na te zaoczne nie dostane:( Wtedy coz, bede musiala za rok poprawiac mature i probowac znow, ale szkoda tego czasu:(

Gość becia17
a germanistyka? co myslicie?

Gość filologia
tak wiem, ze tak jest, mnie tez zawsze interesowala psychologia ale ze w moim miescie nie ma i nie chcialam wyjezdzac-to poszlam na pedagogike, bo jest tam multum psychologii, i nie zaluje, psychologia jest baaaardzo trudna i nerwow zjadlam sporo na egzaminach, ale jestem zadowolona, najwazniejsze to studiowac to-co nas interesuje, teraz jestem na podyplomowych z logopedii-moze gabinecik zaloze :P ale i tak mysle o nastepnych podyplomowkach, ciagle mi malo :P

Gość filologia
z germanistyka jak z anglistyka-patrz strona 1 i 2 :D

Gość iuzsdh
Ja w tej chwili tez jestem na pedagogice ( to dluga opowiesc , dlaczego..) i czy ja wiem, moze i troche ma cos z psychologii, w koncu jednym z przedmiotow jest psychologia ogolna. Ale to nie to samo:( Po tym nie ma sie tego tytulu psychologa i w ogole. Jak tylko dostane sie na psychologie to rzucam te studia w cholere:P;)

Gość filologia
nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie bylo okolo 10 rodzajow psychologii, w tym spoleczna, kliniczna, rozwojowa, tworczosci, rodziny,ogolna itp. duzo sie nauczylam o ludziach dzieki temu...:)

Gość ppp23
ksiądz:-)

Gość filologia
z tym sie zgodze-ksiadz ma kasy jak lodu, ale kolezanka malgosia to kobitka-takze nie ma szans ;)

Gość iuzsdh
Jestem dopiero na 1 roku, wiec moze dlatego mialam tylko psychologie ogolna. Nie wiem jak to jest pozniej;) Moze u mnie tez by doszly takie przedmioty jak mowisz. Ale mam nadzieje, ze juz sie o tym nie przekonam;)

Gość filologia
dojda, dojda, a czemu tak nie lubisz tej pedagogiki? :P

Gość iuzsdh
Nie mowie, ze nie lubie. Moze byc, nie ma scislych przedmiotow itd, ujdzie:p Ale tak szczerze mowiac to nudzilo mi sie troche. Jedyne przedmioty, na ktorych sluchalam z zaciekawieniem, siedzialam na wykladzie w pierwszym rzedzie i pilnie notowalam to wlasnie psychologia no i moze jeszcze socjologia.. I na tym chyba koniec:p To nie jest tak, ze nie lubie pedagogiki, po prostu jestem napalona na cos innego:P

Gość filologia
ach wiem, jest duzo takich przedmiotow faktycznie-na ktorych tylko sie traci czas a na to miejsce mogloby cos wskoczyc ciekawszego, ale nie bylo zle, milo wspominam, obronilam magistra i jestem zadowolona, kocham dzieci i chce z nimi pracowac :D

Gość iuzsdh
No wlasnie, pedagogika kojarzy sie przede wszystkim z praca z dziecmi. Ja lubie dzieci, ale w umiarze:P W sensie, ze nie chcialabym pracowac np. w przedszkolu, bo bym chyba nie wytrzymala nerwowo:P To nie dla mnie;)

Gość filologia
ja np. nie bylam na specjalnosci przedszkolnej, ale mialam praktyki w przedszkolu, bo sobie zalatwilam :P i wspominam z lezka w oku, dzieci-przekochane, przetulanki takie, ze szok :D jak odchodzilam-ryczalam jak bobr :D laurki mi namalowaly, naprawde super :D

Gość filologia
przytulanki * mialo byc :)

Gość iuzsdh
Ja mialam staz w przedszkolu, zajmowalam sie 6 latkami. Glownie je uczylam, najpierw poznawaly literki, a potem juz czytanie i pisanie. Bylo fajnie, ale wiele razy myslalam, ze ich tam porozstrzelam:P To nie dla mnie. Jak musialam pol godziny tlumaczyc, ze 1+1 = 2 i dzieci nie mogly zaczaic, o co mi chodzi to naprawde mnie rozbrajalo:P Do tego nie moga sie w ogole skupic, bawia sie co chwile, nie potrafia zajac sie nauka, nie moga skoncentrowac uwagi i trzeba im wszystko po 100 razy tlumaczyc:P Byly fajne momenty, wlasnie takie laurki na zakonczenie stazu, czy przytulanki. Ale jednak wolalabym pracowac z doroslymi:P

Gość jjjjjjjjjjjjj
Fizyka Techniczna-polecam

Gość iuzsdh
Ja musze juz konczyc, milo sie rozmawialo:) Byc moze jeszcze kiedys sie sklikamy:) Milego dnia zycze:* 🌼

Gość filologia
oki, pa pa 😘