Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgosiaaaaaaa

PRZYSZŁOŚCIOWE KIERUNKI!!!

Polecane posty

Gość filologia
no tak jak mowilam o biotechnologii :) kolezanka potwierdza :D

Gość iuzsdh
Mnie najbardziej intetesuja relacje damsko-meskie, chcialabym byc psychologiem - seksuologiem. Ale nie wiem czy u nas w Polsce to sie oplaca... Jak mysliscie? Ludzie odwiedzaja seksuologow?? Za granica mysle, ze tak, ale czy u nas??

Gość filologia
łoj sporo takich co potrzebuja seksuologa wierz mi ;) :P

Gość filologia
z tym, ze na psychologie tez jest sie baaaaardzo ciezko dostac, niektorzy to juz sie ucza od 1 kl. liceum do egzaminu wstepnego , jest bardzo trudny a jest mnoooostwo osob na 1 miejsce...

Gość karoleeeeek
Lekarz Pielęgniarka Inżynier Informatyk Prawnik Strażak Zołnierz zawodowy Dayrektor Prezes Prezydent

Gość iuzsdh
Moze i potrzebowac to wiele osob potrzebuje:P Ale nie wiem czy wiele osob cos robi z ta potrzeba:p Jednak jest to taka osoba, do ktorej mysle, ze ludzie wstydza sie isc itd. Zeby zalozyc wlasny gabinet to trzeba miec na to pieniadze, najpierw zazwyczaj pracuje sie w przychodniach itd. Ale czy ktos tam w ogole chodzi do seksuologa?

Gość saaaandraaaaaa
a czy kierunek pielęgniarstwo jest przyszłościowy?

Gość filologia
do 3 ostatnich wymienionych przez karolka -dluuuuga droga ;)

Gość iuzsdh
W tej chwili nie ma juz egzaminow wstepnych, licza sie wyniki z matury. A z tym ,ze jest ciezko sie dostac na psychologie to niestety prawda. Ja na dzienne sie nie dostalam i jestem zmuszona isc na zaoczne:(

Gość filologia
tak jak napisalam o pielegniarstwie na poprzedniej stronie-jak sie ma glowe na karku i wyjedzie za granice to mozna zarobic, u nas niestety bida az piszczy :O

Gość filologia
a tak nie ma egz faktycznie, ja z tych starszych rocznikow sorry :P ja na pedagogike zdawalam rozmowe kwalifikacyjna i konkurs swiadectw-koszszszmar :O a Ty iuzsdh juz sie dostalas na psychologie?

Gość saaaandraaaaaa
pielegniarka za granica, bez otwierania wlasnego gabinetu to moze nawet 10ts zarobic!!!

Gość filologia
otoz to, bo u nas o 10 tys moze co najwyzej snic w swoich snach...

Gość cyuk
a co sadzicie o takim zawodzie jak technik farmacji, jesli sie ktos, jak ja, nie dostal na farmacje:-(???

Gość malgosiaaaaaaa
ale ja chcę zostac w kraju...:-(

Gość jeifjejfiewrer
pielęgniarki gówno zarabiają.

Gość iuzsdh
Na dzienne juz wiem, ze sie nie dostalam:( Teraz probuje na zaoczne, jestem dobrej mysli:P Wydaje mi sie, ze powinnam sie dostac, bo przeciez nie kazdy chce isc na studia zaoczne... Tym bardziej, ze semestr na tej uczelni, gdzie ja chce isc kosztuje 2450zl... Wolalabym isc na dzienne, ale coz zrobic:(

Gość filologia
ja wszystko wiedzaca-odpowiem :P wiem troche, bo czytuje sporo gazet i neta :P technik farmacji-zalezy na jakiej uczelni-jak na jakiejs prywatnej-co olewaja studentow-zapomnij, lepiej wybierz jakas porzadna uczelnie, mozna tez w aptece pracowac, ale jak mowie-lepsza uczelnia-lepsze przygotowanie, bo na tych prywatnych podrzednych uczelniach-niczego Cie nie naucza, zalila sie raz dziewczyna na necie, bo wyszla z pustka w glowie...

Gość malgosiaaaaaaa
a co sądzicie o połączeniu anglistyki z turystyką?

Gość filologia
a no wlasnie malgosia-w kraju mozna zostac, ale niestety u nas zarobki sa lipne :(

Gość filologia
z turystyka-moglabys np. byc pilotem wycieczek zagranicznych, albo w biurze podrozy pracowac :) a tam chyba tez sporo nie zarabiaja...

Gość cyuk
no tego technika to sie na zadnej uczelni nie roni, tylko w szkole policelanej, ktora trwa 2 lata, i pozniej cale zycie w aptece, ale technik przy magistrze to taki robol, taki sprzedawca tylko ze od lekkich towarow, caly dzien stanie na nogach, oj nie wiem czy warto, a po tym i tak caly czas mam wyksztalcenie srednie...:-(

polecam wiele tekstów na www.edukacyjnykrakow.pl na ten temat. a - zgodnie z prowadzonymi badaniami - pewniakiem jest informatyka, biotechnologia, kierunki związane z opieką społeczną

Gość malgosiaaaaaaa
ojej, to gdzie na jlepiej zarobi anglista, bo juz mam metlik w glowie?;-(

Gość iuzsdh
Malgosia, po tusrstyce mozna tez jakas restauracje czy hotel otworzyc. Mi sie wydaje, ze angielski moze byc bardzo przydatny. Oczywiscie na taki hotel tez trzeba miec pieniadze;) A odnosnie tego seksuologa to mysliscie, ze ludzie w ogole kogos takiego odwiedzaja?? Czy to sie oplaca??

Gość filologia
nio faktycznie-sieczke Ci zrobilismy :) lajlepiej sama zdecyduj, zebys potem nie meczyla sie na kierunku, ktory Cie nie interesuje...

Gość filologia
chodza do seksuologa chodza, ale sie tym nie chwala...

Gość malgosiaaaaaaa
ta otworzyc hotel czy restauracje, a ile na to kasy trzeba ohoho

Gość malgosiaaaaaaa
slyszalam ze kierunek do bani, prace znajdzie tylko pare szczesliwcw...