Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beaciaaaa

kierunki z Przyszłością

Polecane posty

Gość beaciaaaa

jakie kierunki studiow obstawiacie, po skonczeniu ktorych ma sie pewna prace, czy sa jakies humanistyczne kierunki ktore jeszcze w ogole warto studiowac?

Gość Kasiakowa***
taki temat juz jest,kretynko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! naucz sie szukac tematow w wyszukiwarce

Gość beaciaaaa
Kasiakowa***, sama jestes kretynka, sa takie tematy ale stare, a ja chce zeby sie wypowiedzieli ludzi teraz

Gość Kasiakowa***
jakie stare? przeciez to sie nie zmienia,glupia pindo,wez na zadne studia nie idz,bo jestes za pusta co za idiotka :o

Gość Kolimoli fd
zadne studia humanistyczne nie wydaja mi sie przyszlosciowe :o

Gość beaciaaaa
coz, madrzejszy musi odpuscic, jak mi jakis temat nie pasuje, to sie poprostu na nim nie wypowiadam, a nie taj jak Ty, obrazasz ludzi z gory na dol niewiadomo za co, a co do moich studiow to Ty sie nie martw, bo ja juz dawno po, a pytam z ciekawosci, bo obecny rynek caly czas sie mienia i w jakim kierunku warto sie teraz najlepiej ksztalcic

Gość malgosiaaaaaa
a filologie, np.angielska, rosyjska, to tez humanistyczne kierunki, ale chyba cos warte?

Gość Kolimoli fd
medycyna byla jest i bedzie przyszlosciowym kierunkiem, tak samo jak farmacja, jakos to sie nie zmienilo

Gość dont stop music
filologie obce dobrze jest robic, jak ma sie juz jakis konkretny zawod, filologie wtedy mozna traktowac jak drugi kierunek, ale tak nie widze sensu

Gość Brzechwa
betoniarz - zbrojarz

Gość malgosiaaaaaa
a jaki kierunek jest dobrze robic w polaczeniu z filologia?

zgadzam sie, zawod powinno sie miec, a jezyki trzeba wkuwac dodatkowo, robic certyfikaty... chyba ze ktos chce byc cale zycie tlumaczem, ktory jak straci prace to bedzie mial problemy z przekwalifikowaniem.... :-O jezykow trzeba sie uczyc, ale nie warto isc na filologie.

Gość malgosiaaaaaa
Karamba Bamba: a jaki kierunek jest dobrze robic w polaczeniu z filologia?

Gość podobno logistyka

Gość kornellla
a co sadzicie o pielegniarstwie? warto jeszcze na to isc, jesli nie chce sie wyjezdzac za granice?

Gość nominaaaant
moze elektroradiologia?

Gość Kolimoli fd
jesli chce sie wyjezdzac to warto jesli nie to nie warto, zreszta trzeba miec powolanie

Gość dont stop music
elektroradiolog jest narazony na promieniowanie i w ogole malo zarabia

Gość malgosiaaaaaa
a filologia angielska połączona, np. z zarządzniem? jak myslicie?

Gość leila veila
łatwe studia to zero przyszłosci... wiec pedagogika czy cos w tym rodzaju to strata czasu. I tak po tym praca za 800 zł. Nie mam bezrobotnych prawników, lekarzy, chemików, automatyków... tyle ze trzeba miec cos w głowie i 5 lat czy wiecej jednak poświecic. Pozdrawiam pedagogów- nieudacznicy zyciowi;)

Gość Kolimoli fd
no dokladnie, po latwych kierunkach nie ma przyszlosci, dlatego isc na studia tylko dlatego zeby miec wyzsze to glupota, juz lepiej jakiegos technika skonczyc, co ja mowie to jest wogole bez porownania z jakimis glupimi studiami

nie przeginajcie ;] znam ludzi nawet po zwykłej histori, którzy mają świetną parcę i zarabiają ok 4 tyś. wiec nie gadajcie głupot, że tylko techniczne sa przyszłościowe! a przepraszam bardzo, jesli pedagodzy to tacy niieudacznicy, to po co wysyłacie dzieci do przedszkoli, zerówek, szkół? no przeciez takie tumny po pedagogice nic nie nauczą i jeszcze krzywde waszym dzieciom zrobią! :O idiotki ;]

Gość leilaveila
prawda , pani ze swietlicy potrafi kolorowac i zna literki, ale nie wiem czy to az tak godne naśladowania... i czy po to trzeba marnowac 4 czy 5 lat na niby studiach. ale w sumie... mozna powiedziec , że sie studia skonczyło, papier jest a niewiele wysiłku kosztował. dzieci wysyła sie do przedszkola, bo nie ma co z nimi zrobic. Zerówka to obowiązek ustawowy. Wybacz ze uraziłam twoje ambicje drogi pedagogu;) przypomne temat- kierunki z przyszłościa;)

Gość leilaveila
a nauczycielem moze byc osoba po studiach kierunkowych z podyplomówka z pedagogiki:)

Gość natka23
a ja znam murarza- zarabia 5,5 tys jak sie postara i prosza go by pracował:) :):) wiec po co studia?

Gość po to
natka23---------- bo niektórzy są leniwi i nie chce im się pracować fizycznie

Gość lukrecja555
leilaveila- niedobrze mi kiedy czytam Twoje posty... żal.. Awiesz co to pedagogika? Sa rozne specjalnosci tego. Pedagogika uchodzi w spoleczenistwie za kierunek łatwy i dla glabow. Moze taki poziom jest w jakies wyzszej szkole, prywatnej itp. Studiuje pedagogike ed. elem. z j. ang na uniwerystecie najlepszym w wlkp. i wiem co to znaczy. Ty trzeba sie uczyc i niekt nie powie, ze jest inaczej. Sa to studia humanistyczne, ktore i moze nie wymagaja tak scislego umyslu jak kierunki na politechnice, ale wymagaja od studenta czegos innego- wrazliwosci na drugiego czlowieka i ogromnej odpowiedzialnosci za niego. Przedmiotem naszej naki jest drugi czlowiek a scislej- dziecko, czyli istota, ktorej musimypomoc sie ksztaltowac. To nie jakies bezduszne liczby, czy dane statystyczne, nie sprawy biurowe i techniczne. To czlowiek za ktorego my-pedagodzy bedziemy odpoweiadac. Nie mowie tu o pseudo-pedagogach, ktorzy ida na te studia (i to jeszcze na prywatnych uczelniach badzna pwsz) po to, by miec poapierek mgr- oni nigdy nie beda prawdziwymi pedagogami. Poszlam na te studia, wybralam kierunek na dobrym uniwersytecie bo czuje sie pr\edagogiem i to chce robic w zyciu- chce uczyc dzieci nie tylko matematyki, polskiegoitp, ale uczyc ich zycia. Uczyc, ze trzebapomagac innym, uczyc wrazliwosci i pomagac im sie rozwijac emocjonalnie. Bede starala sie robic to, na co zapracowani rodzice po politechnice, prawie, medycynie nie maja czasu, bo sa zapracowani, w pogoni za lepsza pensja,zeby starczylo im na drogie wakacje za granica.Nie maja wiec czasu na odrabianie lekcji z dziecmi, nie zauwazaja pierwszych sygnalow, ktore powinny icgh zaniepokoic. Obwiniaja n-la ze sobie z nimi nie radzi i kwestie wychowania zwalaja na szkole. Nawet tego moralnego i duchowego wychowania, ktore dziecko powinno nauczyc sie w domu. Alenie ma czau, bo zapracowani rodzice go nie maja. Nie tweirdze, ze pieniadze nie sa istotne, sa i to bardzo, ale nie za wszelka cene i nie kjosztem dziecka. Tyle z mojejstrony. Pozdrawiam wszystkich, ktorzy szanujaprawdziwych pedagowow. ps:ew bledy sa wina klawiatury,ktora ledwo sie trzyma,pospiechu, i nerwow.