Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcaca sie uczyc

Czy w miesiac mozna sie nauczyc podstaw niemieckiego?

Polecane posty

Gość chcaca sie uczyc

jest mi to bardzo potrzebne. myslicie, ze jest mozliwosc nauczenia sie podstaw niemieckiego w ciagu miesiaca w takim stopniu zeby szwajcar mogl zrozumiec co mowie? prosze o odpowiedzi

Gość chcaca sie uczyc
up

Gość chcaca sie uczyc
no nie strasz :( mam zamiar uczyc sie od jutro codziennie po kilka albo jak trzeba bedzie to kilkanascie godzin. dodam ze nie znam nawet zasad wymowy. znam angol i francuski, zawsze mowilam ze nie potrzebny mi do niczego niemiecki wiec nie szlam prywatnie, a teraz potrzebuje go na gwalt bo za miesiac wyjezdzam do pracy do szwajcarii :o help powiedzcie ze dam rade :P

Gość chcaca sie uczyc
up

Gość ubung macht meister
nie ma szans zebys dogadala sie po niemiecku po miesiacu nauki:o ale mozesz zaczac... na szczescie w szwajcarii dogadasz sie przeciez po francusku, poza tym szwajcarski niemiecki jest troche inny niz niemiecki niemiecki

Gość chcaca sie uczyc
wiem :o znam podstawy francuskiego, ale jade do TG a w tym kantonie panuje niemiecki :o to super pouczone :(

Gość drang nach westen
sprobuj sie uczyc ale jak nie jestes jakims wybitnym geniuszem to raczej miesiac nie wiele da

Gość chcaca sie uczyc
jezyki obce to moja mocna strona. szybko lapie to moze i niemca pojme chociaz na tyle zeby sie jakos dogadac ;)

Gość watpilwe to
w miesiąc..wątpie,ale cos na pewno załapiesz.

Gość chcac sie uczyc
nie chodzi mi o jakies super plynne mowienie, ale chociaz takie kali jesc kali pic ;)

Gość kapusta i kwas
to kup lepiej sobie jakies rozmowki i ucz sie podstawowych zwrotów:o bez sensu zebys w takiej sytuacji zaczynala od jakiegos der die das

Gość chcac sie uczyc
wlasnie taki mam zamiar kapusto ;)

Gość chcac sie uczyc
nic a nic. jedynie jakies pojedyncze slowa zaslyszane w tv ale niewiele tego :/

e tam.. niemiecki jest łatwy.. dasz rade;) skoro skumałaś francuski to i niemieckiego sie nauczysz.. zacznij od rozmówek ;)

Gość chcaca sie uczyc
dzieki bardzo :) tez mam taka nadzieje, a to dla mnie naprawde wazne bo wyjezdzam do CH na pol roku. z czasem tam moze bardziej zalapie :)

o kurczę.. to ciężko będzie.. na początek powinnaś nauczyć się budować zdania:P Ich heiBe.. (Nazywam się..) Ich wohne in.. (mieszkam w..) Ich komme aus Polen (pochodze z Polski) Ich mag.. (Lubię..) Ich liebie.. (Kocham..) Takie chyba najpotrzebniejsze zwroty;)

Ich heiBe.. (Nazywam się..) Ich wohne in.. (mieszkam w..) Ich komme aus Polen (pochodze z Polski) Ich mag.. (Lubię..) Ich liebie.. (Kocham..) Ich muss (Muszę..)

Gość chcaca sie uczyc
wiem :D jutro lece do jakiejs ksiegarni kupic dobry duzy slownik i ksiazke z rozmowkami bo inaczej zgine :P

Gość chcaca sie uczyc
nie wiecie czy zasady wymowy mozna znalezc w necie? jeszcze nie szukalam szczerze:P

Gość chcaca sie uczyc
nie no to co napisalas/es to akurat umiem wymowic ale nie wiem jak niektore litery czy koncowki sie wymiawia

Gość chcaca sie uczyc
hmmm czy taki latwy to nie wiem :P wymowa niektorych wyrazow mnie przeraza. nigdy mi sie ten jezyk nie podobal, bo taki szorstki sie wydaje :P a teraz jestem na niego skazana :P

Gość nauczycielka x
po angielsku też sie tam dogadasz,a w ogóle niemiecki jest do angola podobny,nawet bardzo

Gość chcaca sie uczyc
problem w tym, ze bede pracowala u starszego pana jako pomoc wiec watpie zeby starszy czlowiek znal angielski chociaz kto wie... a z innymi ludzmi napewno bede po angielsku rozmawiala :P