Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naenergetyzowana niunia

Lot samolotem - pierwszy raz

Polecane posty

Wkrtóce po raz pierwszy z życiu wsiądę do samolotu. Mam pytanie do tych, którzy mają to za sobą. Gdzie warto siadać, żeby czuć się bezpiecznie. Macie jakieś sprawdzone sposoby, żeby się nie bać? Ktoś może latał już z Berlina Tegel? Napiszcie cokolwiek, proszę. Jestem trochę spanikowana.

miejscowke dostajesz przy check-in, wiec nie masz wiekszego wplywu na to, chyba ze poprosisz o miejsce przy oknie/przejsciu/ z przodu/ z tylu/ w srodku. Oczywiscie jezeli jeszcze beda wolne. Nie ma czego sie bac, ja za pierwszym razem tez sie bałam, a teraz to jestem stara latawica, łacznie z kilkoma lotami za oceany ;)

a co do tego gdzie usiasc - jezlei cos ma sie stac, to nie ma wiekszego znaczenia gdzie siedzisz..... ja najbardziej lubie w srodkowej czesci samolotu, jak daleki lot to przy przejsciu, a jak krotki to wszytsko jedno. Mozesz poprosic o miejsce przy oknie, bo ladne widoki, chyba ze masz lek wysokosci ;)

Dzięki :) Ale jeśli będę miała wpływ na miejsce to które byś mi radziła. Przy oknie? Przy skrzydle? W końcu samolotu? Jak w ogóle wygląda ten cały check-in? Kiedy oddaję bagaż? Gdzie trzymam podręczny bagaż?

Podnoszę :) Opiszcie wrażenia z lotu.

Gość dannnn
W końcu pewnie najbardziej trzęsie :P Chyba

Gość samolotka
na pocyatku idziesz do check in,tam oddajesz bagaz,tam daja ci bilet,poyniej idziesz do kontroli paszportowej

Gość samolotka
a co to za roznica gdzie siedzisz,ale zawsze mozesz sie o to zapytac

Gość bardzo czesto latam i powiem
NIC nie musisz wiedzec, tylko na lotnisku na poczatku stan w odpowiedniej kolejce ( do twojego kierunku i samolotu) Reszte ci wszystko powiedza i co wiecej - bez ciebie nie polecą, jakbys sie zgubila, to cie beda szukac przez megafon, SPOKO.

Gość samolotka
pomoglam