Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anita2121

zapytanie o leczenie hormonalne tradziku

Polecane posty

czesc, mam tradzik,ktory zamiast z wiekiem sie zmniejszac to sie nasila i jest gorszy niz ten ktory mialam w wieku np 14 lat. kilka osob powiedzialo mi ze tradzik w tych miejschach jest wynikiem zaburzen hormonalnych,w zwiazku z tym chcialabym sie sie dowiedziec gdzie moge sobie zbadac hormony,ile sie za to placi i czy jest mozliwosc zrobienia sobie badan bezplatnie bo niestety jestem osoba niepracującą. Czy zeby wyleczyc taki tradzik jedynym sposobem jest branie hormonow. bardzo bym chciala tego uniknac,poniewaz boje sie dzialan ubocznych takiej terapii. Musze sie z tego wyleczyc bo tradzik zatruwa mi zycie, prosze odpiscie na posta jesli wiecie cos na ten temat. Pozdrawiam

Gość a moze to nie hormony
Najpierw dowiedz się czy to na pewno trądzik hormonalny. To że masz trądzik jako osoba dorosła nie oznacza że masz zaburzenia hormonalne. Ja też jestem osobą dorosłą, juz dawno nie jestem nastolatką i mam trądzik. Badałam hormony - wszystko w idealnej normie. Moja pani dermatolog powiedziała że najczęściej ludzie z trądzikiem mają hormony w porządku. U nich przyczyna trądziku leży gdzie indziej - prawdopodobnie to wada genetyczna skóry. Jeśli chodzi o badania. Najpierw pójdź do endokrynologa lub ginekologa-endokrynologa. Powiedz o swoim problemie i poproś o skierowanie na badania. Nie wiem czy w twoim przypadku będą bezpłatne i nie wiem, ile się płaci. Ja miałam badane hormony w szpitalu ginekologiczno-położniczym. Musiałam położyć się na dwa dni w szpitalu, dwa razy w miesiący w róznych fazach cyklu. Kilka razy na dobę pobierano mi krew do badań. Przebadali wszystkie istniejące hormony. Podobno są też badania jednorazowe. Oddajesz krew i dostajesz wyniki, ale chyba nie sa one tak wiarygodne jak te robione przez kilka dni w szpitalu.

Gość a może to nie hormony
Zapomniałam jeszcze napisać, że najlepiej pójść do endokrynologa lub ginekologa-endokrynologa przyjmującego w przychodni przyszpitalnej. Taki lekarz pracuje równocześnie w tym szpitalu na oddziale i może cię wziąć do siebie na oddział.