Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Przybywam z daleka

Dziewczyny dlaczego odzież ciążowa jest taka beznadziejna i brzydka? Czy mama

Polecane posty

nie moze załozyc na siebie czegos ładnego co nie kosztuje 200 zł ? Cholera jestem wsciekła od kilku dni szukam po sklepach jakiś ładnych bluzek i dosłownie wszystkie są beznadziejne. Albo w kwiatki albo w kropki jakies kopertowe obrzydliwe :(:( A jak juz wypatrzyłam ładną tunike to cena prawie 200 zł . Kurde no. Szukam cos po allegro ale tam tez nie znalazłam jeszcze nic fajnego. Gdzie wy kupujecie ciuchy?

Gość katahrin
Ja aż tak tego nie odczułam:) To zależy od gustu... Mi udało się kupić kilka fajnych tunik - gdy byłam jeszcze w mniejszej ciąży - wcale nie-ciążowych. Teraz już się w nie nie mieszczę... Ale musiałam kupić też coś eleganckiego... typowo ciążowego. Mi się udało:) A w Chełmie są tylko dwa sklepy z odzieżą ciążową... Faktem jest, że te ubrania są bardzo drogie. Taka sama tunika, tylko że ciążowa kosztuje około 60 zł. więcej niż normalna... "Garnitur" - spodnie i marynarkę musiałam sobie uszyć...

dół w H&M (mieli na lato świetne spodnie, i proste dżinsy też), a wszystkie bluzki i koszulki mam zwykłe nieciążowe. Moda jest teraz taka, że dużo brzucha tam się zmieści. Szukaj zatem w zwykłych sklepach.

szukalam dzis tez w zwyklych sklepach ale sezon letni sie konczy i wiele towaru zostalo juz wyprzedane a ja potrzebuje moze ze dwie jakies ladne tuniki bez rekawów niestety na zadne fajne nie natrafilam. Tez mam duzo bluzek nieciązowych i spokojnie sie w nie mieszcze ale chcialam kupic cos opietego w piersiach a pod nimi rozszerzane tak aby nie bylo za bardzo obcisle na brzuszku i nie ma:( w ciągu 4 dni kupilam 8 bluzekk i wszystkie oddalam siostrze bo mnie wkurza wlasnie to ze albo mają falbanki albo kropki albo cekiny i inne gowno :(

Gość łoliszon
ciazowe to kupiłam tylko spodnie, 3 szt. dzinsy, szare materiałowe i rybazki, reszta tzn. bluzki zwykłe, jeszzce sprzed ciazy, tuniczki na róznego typu bazarach za pare złotcy, fajne są i nie kosztowąły majatku. jednak głównie nosze bluzki sprzed ciąży. Bo te ciazowe bluzki nie dosc ze brzydkie jak noc, jak to sie mówi "starociotkowe" to jeszcze majątek kosztują.

Gość ajriss
ja kupilam fajne ciuszki w UK i to za grosze. no ale wiadomo, nie kazdy ma taka mozliwosc. niektore juz sa ciasne i faktycznie nie ma niczego fajnego. a jak juz cos to kosztuje wg mnie stanowczo za duzo - w koncu jak dlugo taki ciuch sie nosi??? 200zl za ciazowa tunike, ktora po paru miesiacach bedzie bezuzyteczna??? bezsens... na allegro najbardziej mnie rozwalaja tuniki ciazowe majace po 90cm w biuscie... cholera, przeciez w ciazy rosna piersi!!! i ja na przyklad w taka tunike bym moich za cholere nie wcisnela, bo urosly o dwa rozmiary!!! wiecie gdzie ja szukam fajnych ciazowych ciuchow??? w lumpeksach. za pare zlotych kupilam kilka fajnych ciuchow zachodnich firm. nie ma sensu wydawac fortuny na pare miesiecy, bo chyba kazda z nas chce po porodzie wrocic do poprzedniej sylwetki i nosic swoje ciuchy sprzed ciazy. no chyba ze ktos jest milionerem, w tedy se kupuje:)

Ajjjjjjjj nie gadaj! Idzie zwariować jak jest się w ciąży :D Albo drogie albo kosmiczna rozmiarów ka kończąca się na 40! he he he Dlatego ja sobie szyłam ciuchy bo taniej mnie wychodziły i miałam to co chciałam.

Gość alicja i jej oddział
H&M....tuniki taniej niż 200zł,spory wybór i wygląd tez ciekawy.Nie przesadzajcie.

Nie wiem do jakich sklepow chodZisz, ale mi sie jakos udaje dostac ladne bluzki za ok. 100 zl. Moj narzeczony uwaza, ze ciuszki ciazowe sa sliczne i kobiety wygladaja w nich seksownie ;) Moze zmien sklep? ;)

Ja mialam to szczescie :), ze rodzilam w listopadzie wiec ten okres, kiedy juz nie miescilam sie w zwykle ciuchy przypadl u mnie na lato. A i jeszcze moda byla laskawa, na topie tuniki i legginsy, wszedzie gumki, wiec latwo bylo sie wcisnac :) Mialam spodnie lniane, czarne z grubym gumowym pasem z Terranovy chyba (nie ciazowe; niby takie troche dresowe, ale ladne i cale lato w nich przelatalam mimo ze brzuch rosl) Z typowo ciazowych ubran mialam TYLKO 1 pare jeansow. Waskie dlugie, ciemnogranatowe rurki z H&M, jeszcze z przeceny za grosze.Normalnie nawet teraz czasem je nosze, bo sa wygodne i ladne. Wcale nie jakas wies :) Tak wiec mozna cos wygrzebac :)

u mnie nie ma sklepów typu H&M.... jest za to od zarąbania biedronek :( są dwa sklepy z typowymi ciążowymi ciuchami a ceny w nich kosmiczne a tak to jest w cholere innych sklepow odziezowych ale niestety we wszystkich ktore przeszlam w ciagu tygodnia nie ma bluzeczek na ramiączkach itd są juz z długimi rekawami a ja potrzebuje czegos na te jeszcze dwa cieple tyg ktore są przed nami.

Gość no to spóźniłaś sie
bo wszędzie jest już odziez jesienna, albo wyprzedaże rozmiarówki 40-44

Gość ajriss
ja mowie serio z tymi lumpeksami. naprawde swietne ciazowe ciuchy za grosze mozna kupic. no chyba ze ktos nie lubi uzywanej odziezy to rozumiem.

ajris nawet nie pomyślałam o ciuchach używanych ale faktycznie jutro sie przejde i pooglądam moze znajde cos bez kwiatkow nie wyglądającego na hipisowskie bluzki

Gość ajriss
ja kupilam fajne ciazowe rybaczki, spodnice, sukienke. wszystko ladne, zachodnich firm, przewaznie angielskich. widzialam tez ciazowe dzinsy rurki i dresy. i wszystko za smieszne pieniadze. sama mam termin na koniec miesiaca i wiem jak te miesiace z brzuszkiem szybko zlecialy, dlatego bezsensowne jest dla mnie wydawanie kupy kasy.

Gość Masz problem
Ja wiekszosc ciuchow ciazowych kupilam w szmateksie i to w swietnym stanie i dobrych marek. O cenie nie wspomne, ze daleko jej bylo do 200zl:)

Gość Nawet Fajna Mamuska
fakt cięzarne ciuchy sa okropne.Ja na szczeście ich nie potrzebowałam, miescilam się w swoje jeansy, przez cala ciązę.W sklepie z ciążową odzieżą byłam raz, i więcej tam nie zajrzałam.Same worki na ziemniaki.

Gość nosleep22
Hehe no masz racje w sklepach odzież ciążowa jest okropna ;/ Jak byłam w ciąży to sama przerabiałam ubrania :D znalazłam też sklep internetowy www.sweetmama.pl tu jest trochę fajnych ciuszkow,

Gość gość
taaak, sweetmama ma bardzo nachalną reklamę ;) Ja z ciążowych to mam tylko 2 pary rurek z HM, niestety z tego co oglądam, ciuchy ciążowe są paskudne... Mój kolega śmieje się że to jest odzież antykoncepcyjna ;) Ładne ubrania są w happymum, ale niestety drogo

Gość gość
Jest kilka ładnych i fajnych perełek, ale cholernie drogie, więc było mi szkoda kupować. I tak przełaziłam przez całą ciążę w jednych spodniach ewentualnie legginsy :D

Gość gość
jestem w ciązy 3 raz i na przełomie kilku lat wielu producentów nie wprowadziło nic nowego, te same kiepskie fasony w Torelle, stare ciuchy w Mama i ja dodatkowo w takich cenach że szok( w Mama i Ja od 7 lat nie widzę nic nowego!!! tylko ceny rosną i to tak strasznie) koszmar!!!! pozostaje H&M bo C&A ciuchy jak dla starych ciotek z nadwagą:(

Gość gość
A ja poszłam do sklepu z tanią odzieżą i kupiłam parę rzeczy za mniej niż 5 zł każda. Większość za złotówkę. Dwie sukienki na lato, kilka bluzek i tunik, leginsy. Wszystko świetnie pasuje i jest wygodne. Spodnie ciążowe dostałam po kuzynce ale akurat jakbym chciała to też widziałam parę razy w ciuchlandzie za niezbyt wygórowane ceny. Czasami też na zwykłych targówkach można znaleźć fajne rzeczy nie drogo, jak ktoś nie lubi sklepów z tanią odzieżą i nie trzeba się ograniczać wyłącznie do sklepów ciążowych żeby znaleźć coś dla kobiety w ciąży do ubrania.

Gość gość
ja kupowałam tylko w necie. Na Allegro nówki sztuki. zagranczinych firm. A UK ma dużo sexy ciuchów dla mam, Polska to padaka pod tym względme, mają kiece sprzed 15 lat. polecam też zalando

Gość gość

Temat nadal aktualny. Ciuchy dla ciężarnych wyglądają jak za karę. Jeśli chodzi o spodnie, wszędzie tylko dres, albo jakieś dzianinowe .... Jak już się znajdą jeansy to też beznadziejne, zwykłe proste, nudne. Żeby je ożywić to potrzeba metod z PRL-u. Pumeks, wybielacz i nożyczki. 

...enki to samo. Przewaga to te dresowe, wyglądające tanio i bazarowo i w beznadziejnych wzorach i kolorach. Tutaj widać jak na dłoni że odzież dla kobiet w ciąży w Polsce zatrzymała się na roku 2010 chyba, kiedy to wszyscy paradowali w dresach i dzianinach. Albo boho dziwadła, nieoddychające strasznie poszerzające, które wszystkie sieciówki oferują.

Rozumiem wygodę, ale bez przesady. Kobiety w ciąży chcą też nosić seksowne ...enki, z koronką,  z fajnym printem ( nie nadrukiem "wychodzę na 9 mięsiecy"), rzeczy o niebanalnych finezyjnych fasonach itp..

Wiecie co? Zostały chyba Chiny i ciuchy z UK.