Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jala

Nacięcie błony bębenkowej u 4 latka

Polecane posty

Mój syn będzie miał robiony ten zabieg łącznie z usunięciem migdałów w prywatnej klinice.... czy wiecie może jak to wygląda? ile czasu zajmuje\" dojście do siebie\"

Gość upppppppppppp

Gość Arletta.
Moja też to będzie miała :( Mamy dzieci mających ten zabieg za sobą odezwijcie się. Czy wszystko ok po zabiegu? Czy to ryzykowny zabieg?

Gość Arletta.

Gość Arletta.
Nikt nic nie napisze?

Gość Arletta.
podnoszę

Gość nanananna
hmmm a po co to się robi?

Gość Arletta.
U córki aby odessać płyn z uszu (nazbierał się wskutek częstych infekcji -spowodowanych trzecim migdałem) . Mamy zaplanowaną operację usunięcia trzeciego migdała i przy okazji lekarz chce naciąć błonę bębenkową tak żeby odessać ten płyn. Nie wiem czy lepiej nacinać tą błonę czy nie, nie wiem czy to bezpieczny zabieg itd.. Myślałam,że napisze ktoś czyje dziecko ma to za sobą .

Gość Arletta.
Czy to naprawdę taki rzadko wykonywany zabieg ?

Gość Arletta.
Nikt nie orientuje się w temacie ?

Gość Arletta.
podnoszę

Gość Arletta.
W sobotnie przedpołudnie to wszystkie mamy są raczej zabiegane. Ale może któraś coś napisze.

Gość Arletta.
Matkaiżona ;-) Wychodzi na to,że to nie jest często wykonywany zabieg. To mi daje do myślenia. Z reguły kobiety na kafe doradzają,wypowiadają się. No nic ja na razie uciekam do obowiązków zakupy,pranie,sobotnie sprzątanie. Zajrzę później,może ktoś coś napisze :-)

Gość Arletta.
Może teraz ktoś ?

Gość Arletta.
U córki jest to konieczne,bo po wielu przeziębieniach nazbierał się płyn w uszach i lekarz chce go odessać. Po usunięciu 3 migdała ten płyn sam też stopniowo by zszedł,ale lekarz twierdzi że jeśli można to przyspieszyć to czemu nie. A ja wolę chyba naturalny proces :( To wszystko pod znieczuleniem oczywiście. (ogólnym)

Gość Arletta.

Gość Arletta.
podnoszę,jeśli ktoś coś wie.. piszcie :-)

Gość Arletta.
up

dziewczyny nacięcie błony bębenkowej jest potrzebne lekarz musi usunąc ten płyn ktory się zebrał, inaczej dziecko będzie przygłuchawe, może dojśc do powaznych uszkodzeń uszka,, dzieci po takich zabiegach jeżeli są wykonywane metodą laserową, w ciągu 15min, nie trak jak kiedyś inwazyjną bynajmniej tutaj w DE tak robią te zabiego dochodzą bardzo szybko do siebie 2do 3 dni, a nie zbiegło sie to z tym że wasze szkraby żle mówią , niepoprawnie, bo tu wszystkie dzieci z wadą wymowy wysyłaą najpierw do laryngologa, :):):) po zabiegu jeżeli są też migdałki to pozostają 24h na obserwacji i do domu:):). jest to troszkę stresujące, ale do przejscia, tu w de co drugie dziecko ma polipa jak nie w uchu to wnosie, i ten płyn w uchu powodujący przytkanie ucha wrażenie jak w samolocie, po zabiegu możecie zauważyc że wasze bąki będą wrażliwsze na niektore dzwięki:):):), wręcz będzie im za glośno siero, a wszystko to następstwo ptrzeciągających się katarków nic więcej:O:)

Gość Arletta.
Dzięki za wypowiedź :-) Miałam nadzieję,że napisze ktoś jeszcze... Czy czyjeś dziecko miało ten zabieg robiony w Polsce? Prywatnie bądź na nfz. Boję się tego zabiegu,oprócz tego będzie miała wycinany trzeci migdał a dwa pozostałe przycinane.

arleta mój synek miał przycinane laserowo migdałki, my niestety gorączkowaliśmy 3 dni, jadł tylko na czopkach przeciwbólowych, dziewczynka ktora miała zabieg w tym samym dniu(spotkaliśmy się z rodzicamy na kontroli po 2 tyg) przeszła to łągodniej, wręcz nic, więc wszystko zależy od dziecka, u nas to robią wręcz taśmowo, jedno za drugim, zabieg 15min, tylko to usypianie i wybudzanie, nic przyjemnego, że byłam wciąży mąż był przy tym, dla mnie troszkę był to stres, co prawda ja nocowałam w szpitalu, ale na prawdę nie mam pojęcia jak robią to w polsce, tu już lecą z laserem, i potem zalecają dawanie dzieciom loda, działa miejscowo przeciw bólowo, i wsio jeśc co chce,

arleta mój synek miał przycinane laserowo migdałki, my niestety gorączkowaliśmy 3 dni, jadł tylko na czopkach przeciwbólowych, dziewczynka ktora miała zabieg w tym samym dniu(spotkaliśmy się z rodzicamy na kontroli po 2 tyg) przeszła to łągodniej, wręcz nic, więc wszystko zależy od dziecka, u nas to robią wręcz taśmowo, jedno za drugim, zabieg 15min, tylko to usypianie i wybudzanie, nic przyjemnego, że byłam wciąży mąż był przy tym, dla mnie troszkę był to stres, co prawda ja nocowałam w szpitalu, ale na prawdę nie mam pojęcia jak robią to w polsce, tu już lecą z laserem, i potem zalecają dawanie dzieciom loda, działa miejscowo przeciw bólowo, i wsio jeśc co chce,

Gość Mama Elaaa
U nas w klinice prywatnej po zabiegu od razu do domu wysyłają.

Gość Arletta.
podnoszę :-)

Gość Arletta.
piszcie jeśli coś wiecie :-)

Gość Arletta.
up

Gość Arletta.
Drogie mamy piszcie ....

Gość Arletta.
up