Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość selwi

ssie koło godziny a mimo to nie najada się???????

Polecane posty

Gość selwi

kiedy odstawiam goo po godzinie palcem to płacze i szuka piersi, kiedy nawet podaję drugą też ssie długo i widze ze potem nadal szuka marudzi az w koncu płacze. nie wiedziałam co robić, w koncu postanowiłam podać modyfikowane. w koncu zasnął z gazami, ulaniem a w brzuszku słyszałam te wzdęcia. Rodzina radzi nie rezygnowac z karmienia piersią bo jest niby w nich mleko gdy naciskam brodawkę a z kolei laktator ręczny wyciągnął zaledwie parę kropli CZY KTOS MA JAKIS POMYSŁ, BO JA TEGO WCALE NIE ROZUMIEM

Gość moze ma wzdęcia
albo chce usypiac przy piersi-skąd pomysł że sie nie najada /:o przybiera na wadze? jesli tak to wszystko ok,pzdr

Gość Majka123
Też tak miałam i wylądowałam z małą w szpitalu bo dziecko nie przybierało na wadzę, ssało piers i nie najadało się.Teraz daję butelkę i dużo zjada i ładnie przybiera na wadze.

Gość kinnnnnnnnia
Ciezko doradzic, bo wiadomo,ze karmienie piersia jest najistotniejsze, lecz jesli dziecko malo przybiera na wadze moim zdaniem nalezy dokarmiac, ale najpierw to sprawdzic! nie poddawaj sie tak szybko, poczatki zawsze sa ciazkie.Zarowno dziecko jak i matka musze dostosowac pore karmienia. Obserwuj malenstwo

Gość kinnnnnnnnia
Ciezko doradzic, bo wiadomo,ze karmienie piersia jest najistotniejsze, lecz jesli dziecko malo przybiera na wadze moim zdaniem nalezy dokarmiac, ale najpierw to sprawdzic! nie poddawaj sie tak szybko, poczatki zawsze sa ciazkie.Zarowno dziecko jak i matka musze dostosowac pore karmienia. Obserwuj malenstwo

Gość kinnnnnnnnia

Gość moja mala
tez mialam dziecko caly czas na piersi.Naprawde caly czas.Mala jadla i spala,w ogole nie dalo sie jej przez dluzszy czas polozyc w ciagu dnia do lozeczka bo od razu plakala.Jak maz wracal o 16 po pracy to ja nosil a ja w tym czasie sie kapalam i jadlam na spokojnie;)Ale minelo;) Najwazniejsze zeby Ci dzidzia przybierala na wadze!Warto przetrzymac ten okres.

Gość moja mala
spala oczywiscie przy cycku;)

Gość v___Doti___v
MOJ SYNEK PRZEZ 2 TYG PO PRZYBYCIU ZE SZPITALA STRACIł na wadze 60graam a był niemal non stop przy piersi i nie było żadnych objawów że się nie najada!!!! Spal w nocy 6godz.Dopiero przy ważeniu okazało się że zamiast przybrać to jeszcze stracił na wadze.Więc od razu zaczęliśmy dawać też mleko modyfikowane i ściągałam laktatorem. Najpierw bardzo dlugo to trwało ale potem naciurkałam 100ml trzy razy dziennie. (U mnie być może winne były kapturki przez które karmiłam bo mam wklęsłe brodawki ale tego nie wiem do dziś.....) A SPECJALISTKI POłOżNE ZE SZPITALA I PORADNI LAKTACYJNEJ ZAMIAST MI POMóC BO MóWIłAM żE DZIECKO POTRAFI SSAć PONAD GODZINNE Z JEDNEJ PIERSI POTEM DRUGą MóWIłY żE SMOKA SOBIE MAłY ZROBIł. żADNA NIE POTRAFIłA POMóC.

Gość ewwwwwwwwwa
spróbuj podawać mu smoczka, dziecko ma duży odruch ssania.Może najada się a chce sobie po prostu possać.

Gość dokładnie
może daj mu smoczka boże jak mie denerwuję wypowiedi karmienie pierisią jest najistotniejsze ja jakos nie karmiłam i dużo moich kolezanek też i jakoś dzieci są zdrowiutkie ehh idealne matki polki:/

Gość selwi
nie mam odwagi sprawdzac tzramając go na samej piersi po to aby sprawdzic czy przybiera na wadze. On ma 7 dobe dopiero wiec jeszcze go nie wazyłam. W szpitalu stracił 150g, tyeraz nie wiem Mierszam i mieszam - chwilę pierś, potem butla..ale on chyba tego dobrze nie znosi..gazuje i ulewa.

Gość żabbba
daj mu smoczka do ssania a nie butelkę z mlekiem i smoczkiem.Pierś do jedzenia a smoczek do ssania.Dziecko ma rzeczywiście duży odruch ssania.

selwi u mnie bylo podobnie na początku o tyle, ze synek jadł przez jakies 50min do godziny, co 2, góra 3 godziny, mialam nadzieje ze jest wszystko okej,mimo ze bylam strasznie zmeczona i znudzona tym karmieniem ale sie cieszylam ze synek je, mimo ze tak długo. Alew w koncu skoro długo to znaczy ze musi sie najadac. U nas synek mocno nie plakal, uspial raczej. Ale jak zwazylam go po 3 tyg okazalo sie ze wlasnie ledwie co odzyskal wage urodzeniową ( troche za pozno, zbyt slabo przybierał) Pediatra zalecila dokarmianie i tak zrobiłam. Pokarm mi sie konczy wpiersiach teraz, synek ma 4,5 miseiąca, wiec i tak jestem zadowolona ze troszke pojadł mojego pokarmu...trudno, nic na sile zrobic sie nie da, ale odczekaj te 2 tyg i zważ synka u pediatry, bedizesz wiedziala co robic..

moim skromnym zdaniem mozliwosci sa dwie: 1. dziecko jest glodne 2. ma silna potrzebe ssania najlepiej byloby zwazyc dziecko bezposrednio przed i po karmieniu wtedy mialabys jasnosc ile dziecko zjadlo; mysle ze od tego trzeba zaczac

Obie możliwości są możliwe ;) W dodatku naraz. Dziecko ssie bo ma silny odruch ssania i prawdopodobnie matka ma jeszcze zbyt mało pokarmu by mogło się najeść na tyle, żeby zrobić sobie dłuższą przerwę w jedzeniu. Za parę dni powinno sie unormować. Położna ma rację. selwi -> Pokarmu nie przybędzie jak będziesz podawać dziecku butlę. Jak planujesz karmić piersią to odstaw butelkę, choćby malec miał wisieć u piersi non-stop przez parę dni. Pierwsze kilka tygodni karmienia piersią właśnie tak wygląda. Powodzenia! :) Aha, jak nie masz doświadczenia w ściąganiu pokarmu to najlepszy laktator nie pomoże, ściągniesz tylko kilka kropli. Nie znaczy to wcale że nie masz pokarmu. Pokarm jest produkowany przez piersi na bieżąco. Jak położna daje tylko rady, a nie tłumaczy jednocześnie na czym polega laktacja, to do dupy z takimi radami. Trudno o optymizm gdy się nie rozumie dlaczego trzeba robić tak a nie inaczej. Tu masz trochę lektury: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79400,5276561,Za_malo_pokarmu_.html

Poddaję się :( Automatycznie wstawia się odstęp pomiędzy "0" a przecinkiem, pomimo że podczas wklejania go nie ma. Ktoś wie czemu?

apropo wazenia ja mam zwykla wage dla doroslych tylko elektroniczna i jak chce zwazyc moja corke to robie tak ze najpierw waze siebie a pozniej waze siebie z mala na rekach i odejmuje jedno od drugiego i juz wiem ile mala wazy i czy przybiera...

Gość mkk
koniecznie trezba ważyć dziecko,,moja m..przez 4 tygodnie normalnie spała i ajdła wydawało się, że jest wsyztsko oki, a waga spadła 300 gram i wylądowałysmy w szpitalu....

Gość mkk
zrobili jej badania i musiałam dokarmiać mlekiem z butelki i potem juz przybierała i wsyztsko było oki..mała świetnie przybierała ..karmiłam piersia i butlą przez 6 miesięcy...