Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenka2906

pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość malenka2906

witam! a wiec na wstepie dodam , że mam 16 lat. dzisiaj umowiłam sie na pierwsza wizyte u lekarza ginekologa i mam pare pytan co do tego; 1. jak przebiega pierwsza wizyta 2. czy każda z was sie bała (ja bardzo sie boje) 3. z jakiego powodu musiałyście iść do ginekologa (mnie dola prawdopodobnie jajniki) 4. tak troche poza tematem, co myslicie o depilaci narządów płciowych? i co ma to mowia ginekolodzy? (trzeba / czy nie?)

Nie masz sie czym denerwować. od tego jak bedixe wyglądało badanie zalezy czy jestes dziewica czy nie??

Gość witajjjj
przede wszystkim lekarz zrobi z Tobą wywiad. Czyli co ile miesiączkujesz, od kiedy, czy są regularne, bolesne, obfite. Do tego zapyta czy w rodzinie wystąpiły nowotwory macicy, jajników, piersi itp. Jeśli jesteś dziewicą to zbada Cię przez odbyt, chyba że Twoja błona pozwoli na badanie przez pochwe i albo zrobi USG albo każe Ci się umówić na inny termin. Ja nie pochwalam golenia, moim zdaniem włosy jednak chronią nas i wielu lekarzy mówi to samo. Zwłaszcza, że przy goleniu o podrażnienia i infekcje nietrudno. Ja golę tylko bikini a resztę odrobinę przycinam.

Gość witajjjj
a poszłam po raz pierwszy jak miałam 21 lat, byłam dziewicą ;) Poszłam aby w końcu mieć to za sobą ;)

Gość a co jesli
ma sie bujne owlosienie tam? chyba trzeba zgolic jesli wlosy rosna wokol odbytu nawet. No bo jak to wyglada:O