Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nervica

psychologia sądowa czy anglistyka?

Polecane posty

Gość nervica

problem mam ogromny, bo obie te dziedziny interesują mnie jednakowo. angielski pokochałam w podstawówce, miłość trwa do dziś, nauka przychodzi mi łatwo, ludzi porozumiewających się po angielsku mogłabym słuchać godzinami, a w przyszłości mam zamiar wyrwać się z Polski. psychologią interesuję się od gimnazjum, zawsze marzyła mi się praca psychologa w policji/wojsku, mimo że kiedyś nie było to powszechne, ojciec mojej przyjaciółki był psychologiem w Iraku i pamiętam dzień, w którym zakręciło mi się w głowie na wyobrażenie samej siebie w tym zawodzie, chcę pomagać ludziom i czuję, że sprawdziłabym się. tutaj mój problem, rodzice nie doradzą, bo to mój wybór, którego konsekwencji mam być świadoma, brat stoi za psychologią, siostra za anglistyką, babka niezadowolona, bo chciała farmację, a dziadek nie wie nic. nie mam się kogo poradzić, jesteście moją ostatnią deską ratunku. który z tych kierunków wydaje wam się bardziej przyszłościowy?

Gość nervica
przepraszam za błąd w temacie, chodziło ogólnie o psychologię, a nie o sądową, mój mózg już chyba przysypia :o

Gość idz na anglistyke i
psychologie ;) anglistow jest bardzo bardzo duzo, jak znasz dobrze jezyk to wystarczy ci zwykly certifikat, ktory zrobisz z latwoscia a psychologia to moze ciezszy kawalek chleba ale z pewnoscia bardziej satysfakcjonujacy :)

Gość pani filolog
idź na psychologię po angielsku.

Gość ponieważ angielski znasz już
wystarczająco zrób wreszcie tę psychologię.

Gość nervica
od koleżanki dostałam radę, żeby spróbować z psychologią, a potem jako drugi kierunek wziąć angielski (sama jest na psychologii i japonistyce jednocześnie), ale trochę się obawiam, że nie wyrobię. jak tak teraz o tym myślę, to chyba bardziej się do tej psychologii przychylam, ale pewnie jutro mi się odmieni. dżizas, co za los. dzięki za rady!